Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Kelpie

Czy to było poronienie?

Polecane posty

Gość Kelpie

Ostatnio mnie i mojego partnera troszkę poniosło, naszym jedynym zabezpieczeniem był... stosunek przerywany... -.- Otóż w błąd wprowadził mnie brak dokładnych informacji na temat kalendarzyka płodności. Kiedy upewniając się o tym, że byłam w tych dniach bezpieczna zrozumiałam swój błąd - otóż kalendarzyk nie daje satysfakcjonującej mnie pewności, a jego skuteczność obniżają dodatkowo nieregularne miesiączki (tak jak u mnie) gdzie trudno określić dokładny termin owulacji. Kochaliśmy się 5 razy tuż po moim okresie, był to 6 i 7 dzień cyklu. Zazwyczaj cykle mam dłuższe dłuższe niż 30 dni (czasem nawet 45 dni xD). W 14 dniu cyklu wystąpiło u mnie trwające przez 7 dni plamienie/krwawienie. Otóż na początku i na końcu był to rozciągliwy śluz z krwią (myślałam, że to plamienie implantacyjne), niestety 3 dnia pojawiła się krew i podejrzane skrzepy krwi. Wykonałam 2 testy ciążowe. Jeden 2 tygodnie po stosunku (tak zalecają dla osób o nieregularnych miesiączkach), a drugi 4 tygodnie po. Oba niezaprzeczalnie negatywne. Niestety szperając w internecie natknęłam się na dziewczyny, które kilka razy poroniły. Niektóre zaznaczyły, że wówczas na bieliźnie zauważyły "coś" białego. Otóż ja w czasie krwawienia śródcyklicznego na bieliźnie zaobserwowałam maleńką bialutką, niemal przezroczysta na brzegach kuleczkę o średnicy ok 1mm. Pomyślałam : "Kutfa, jakieś paprochy w bieliźnie". Ale po przeczytaniu artykułów żołądek podszedł mi do gardła. Czy możliwym jest, abym dostrzegła komórkę jajową? (było to ok 1,5 tygodnia po stosunku a więc 17 dzień cyklu). Nie kierujcie się tym, że owulację mam w połowie cyklu, bo wiem, że owulacja może czasem wystąpić w czasie, a nawet kilka dni po miesiączce. Chodzi mi o to, jakiej wielkości jest zygota... (Zawsze nauczano mnie, że plemnik jest maluteńki, natomiast komórka jajowa znacznie od niego większa i tyle na ten temat -.-). Mimo, że nie czuję się gotowa na bobaska, biorę na klatę wszystko co związane jest z rozpoczęciem współżycia ( a także i swoją przeolbrzymią głupotę w zabezpieczaniu się stosunkiem przerywanym - ale już spokojnie, czekam na okres i zaczynam tabletki antykoncepcyjne xD), a więc także i nieplanowaną ciążę. Z tego tytułu świadomie nigdy nie wyrządziłabym maleństwu krzywdy... I mimo tego, że czuję ulgę z powodu braku ciąży, to myśl o tym, że poroniłam (wiem, że to jest naturalne i bodajże 1 na 5 ciąż się tak kończy) wywołuje u mnie dziwaczne emocje. Mam ochotę zamknąć się w pokoju bez klamek na kilka dni i ryczeć. Dodam jeszcze, że krwawienie śródcykliczne to u mnie norma. Ponieważ nie byłam aktywna seksualnie moje rozmyślania doprowadzały się do "Pfff, nie daję pupy na prawo ani na lewo, więc na pewno wszystko jest w porządku". Krwawienia te miały jednak zazwyczaj brązowe zabarwienie (czasem krew z zakrzepami). Ostatnio byłam u ginekologa, wykonała jedynie zwykłe badanie na fotelu, bez cytologii i bardziej wnikliwych badań, ale powiedziała, że wszystko w porządku. Nie poinformowałam jej, że czasem mam takie krwawienia, bo myślałam, że to normalne... Kolejną wizytę mam w przyszłym miesiącu i wtedy wszystko jej wyrzucę na tacy. Ach... Z góry przepraszam za zadawanie tak idiotycznych pytań, jeśli okaże się, że w takim okresie zygota nie jest widoczna i faktycznie nie mogłam jej dostrzec. Ponadto pragnę zauważyć, że nie jestem nastolatką i niech Was nie zwiedzie to, że dopiero niedawno odkryłam radości życia erotycznego xD Po prostu w internecie natknęłam sie na tyle debilnych postów nastolatek, że nie chcę się z nimi utożsamiać... (oczywiście nie wszyscy są tak puści w tym wieku, zwracam honor!!)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować