Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okey.(:

karty taorta, karty klasyczne

Polecane posty

Gość okey.(:

witam Was bardzo, chcialabym się spytac czy ktos zWas zajmuje się wrozeniem z kart tarota lub klasycznych. Ogolnie w mojej rodzinie moja prababcia tym sie zajmowala, ale ona zmarla, ja wyjechałam, no i nastaly kolejne lata, gdzie zaczelo mnie ciągnąc samo z siebie do takich rzeczy, jest to wiec pokoleniowo, bo ja wierze w moc kart. wiem, ze sa sceptycy, ale moze ktoś z Was spotkal sie z tym? Jakie są wasze opinie. ? Chcialabym sie te spytac, jak rozkładac karty klasyczne, i co to znaczy odwrocony np. as kier. z gory dziekuje. :)

Chodzi diabeł kolo drogi wiąże ludziom muzgi i,nogi, stąpa cicho po ulicy na głupótę ludzką liczy: Skacze , hulaj, o dziwo zbiera swoje wielkie żniwo: plącze serca, ręce, dusze, -ja się przed nim bronic muszę. Muszę w sercu nosić Boga Z Nim nie straszna żadna trwoga. Znaczyć siebie krzyżem świętym i uważać na zakręty. Muszę trzymać się Anioła i do mego Boga wołać: Panie Boże, prószę szczerz, racz wysłuchać me pacierze, daj mi mocarnego ducha, by mi nie dał diabla słuchać. Daj mi rozum, serce wielkie i do tego łaski wszelkie. Wlej w mą duszę pokój błogi, bym omijał diabla drogi. MÓJ Aniele, strzeż me serce, by nie wpadło w diabla ręce. Wskazuj ciągle prawdy drogę, sam niewiele zrobić mogę.