Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dbrbrwtbwerbt

Jak isc na L4 juz na poczatku ciazy???

Polecane posty

Gość dbrbrwtbwerbt

chce isc na zwolnienie lekarskie juz na poczatku ciazy? czy jak pojde prywatnie do lekarza to nie bedzie problemu???

Gość niuu
Idź do lekarza to się przekonasz. Innej opcji nie ma.

Gość dbrbrwtbwerbt
co w tym smiesznego ??

Gość niuu
Ktoś się śmieje bo skąd ktokolwiek na forum ma wiedzieć czy lekarz do którego pójdziesz da ci L4?

Gość dbrbrwtbwerbt
w dupie mam pracodawce

Chcesz prywatnie, pytasz czy nie będzie problemu...na zapłodnioną komórkę jajową nie dostaje się zwolnien lekarskich. Przez takie głupie cipy normalne kobiety mają potem problem.

Gość mama dwóch dziewczynek
jeżeli są wskazania do zwolnienia to państwowo czy prywatnie nie będzie problemu, a jak jest wskazań nie ma to wątpię czy u pierwszego lepszego dostaniesz... lekarz musi coś wpisać w papiery i nie każdy będzie ryzykował...

Gość wredniucha
idziesz do "jakiegokolwiek lekarza i mówisz, ze jest ci słabo, niedobrze i kręci ci się w głowie - zwolnienie dostaniesz od ręki

a potem wielkie oburzenie, że pracodawca woli zatrudnić faceta, a nie kobietę w wieku rozwojowym

Gość Messi ! I you
Aha... to mi do ciąży daleko ! Ja nawet 18 lat jeszcze nie mam ale mało mi brakuje xd.. :). Ale wiem co Ci powiem ?!?!? Udawaj , że masz ciążę już długo i se idź na L4 bo koomu się pewnie pracować chce ?!?! Ale Żal Mi Ciebie ! Że się tu taj ludzi pytasz !

Gość kaszkejem
Zależy jaką masz pracę w ciąży nie powinno się pracować nie mówię żeby odrazu nic nie robić ale myślę że jak powiesz że wymiotujesz albo że ciągle śpisz to bez problemu dostaniesz a prywatnie to już napewno dostaniesz

Gość Ant......
Ja całą ciążę chodziłam prywatnie i lekarz dał mi L4 już na pierwszej wizycie. Trochę mnie to zdziwiło bo wcale się o to nie prosiłam. Z tym że do pracy busem dojeżdżałam po 100km w jedną stronę... W sumie to teraz cieszę się że poszłam na to L4 bo kilka tygodni później ten bus miał wypadek :-(

Gość różnieBywa ale trzeba próbować
"Jak pojdziesz prywatnie to nie bedzie zadnego problemu, panstwowo robia z tego wielkA ŁASKE I nie daja chetnie l4" A ja się nie zgodzę. Poszłam do pierwszej lepszej lekarki z NFZ-tu i jak tylko badanie potwierdziło ciążę to od razu mi wypisała zwolnienie bez problemu.

Gość dbrbrwtbwerbt
jutro jest swieto, ja jestem w ciazy a mój szef kazał mi przyjsc i co??