Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pappo

Wazektomia dla bezdzietnego mężczyzny.

Polecane posty

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeee...//
musisz byc naprawde zalosny skoro stac cie tylko na taką starą babę

Gość poczytaj sobie tu
"Może się i nie trzyma ale odchodzimy od istoty mojego pytania" Wykazałeś się brakiem podstawowej wiedzy z biologii. Faktycznie, podwiąż się, bo szkoda, byś głupotę przekazał własnemu potomstwu. Ból jąder jest niczym w porównaniu z oglądaniem odbicia własnej głupoty w swej progeniturze.

Gość Zuzanna Amelia & 13
[zgłoś do usunięcia] poczytaj sobie tu "Podwiazania jajowodow nie poleca sie z tego wzgledu ze nie dosc ze nie chroni przed ciaza to jeszcze moze doprowadzic do ciazy pozamacicznej" Bzdura, jajeczko w ogóle nie ma szans na spotkanie z plemnikiem, więc jakim cudem ciąża? Coś Ty robiła na biologii? Wlasnie - ma. Podwiazanie nie zawsze jest skuteczne. Niekiedy tylko zwezi jajowod a wtedy wedrowka jaja bedzie jedynie utrudniona.Moze tez zwezic na tyle ze jajo nie przejdzie , natomiast przedostana sie mniejsze od jaja plemniki. To nawet nie tak trudno sobie wyobrazic. Obie opisane sytuacje moga doprowadzic do ciazy pozamacicznej. Za metode skuteczna uwaza sie dlatego calkowite przeciecie i dodatkowo zamkniecie /zawiazanie/ jajowodu. Dlatego zawsze podkresla sie ze metoda jest nieodwracalna w przeciwienstwie do podwiazania ktore mozna usunac / o ile nie rozluzni sie samo/ a jajowod na nowo udroznic.

Gość assadssdsdf
ja tez nie cche miec dzieci ale w zyciu bym tak nie skrzywdzila swojego chlopaka, przeciez to jest bol do konca zycia, jakies komplikacje, to jest powazna operacja. przeciez ona moze zalozyc SPIRALKE, ty prezerwatywe dla pewnosci i na 100% ciąży nie bedzie, zwlaszcza ze ona jest juz dosc stara a z wiekiem plodnosc maleje, jestes po prostu glupi a ta twoja konkubina cie nie kocha

Gość Pappo
Poczytaj sobie tu, możesz dać sobie siana? Nigdzie nie pisałem, że się na tym znam, moja kobieta się zna i to wystarczy. Ona mnie nie namawia do tego zabiegu, raczej mi go odradza bojąc się o moje zdrowie ale wiem, że decyzję pozostawi mnie, więc to mam wyjaśnione. Nie wiem po co się wypowiadasz jak potrafisz tylko mędrkować i obrażać.

Gość Zuzanna Amelia & 13
15:46 [zgłoś do usunięcia] poczytaj sobie tu "Aby metoda byla naprawde skuteczna jajowody nalezy przeciac i zaszyc " Zuzanno, to o czym mówisz to sie właśnie nazywa w medycynie "podwiązaniem" NIE. To sie nie nazywa w medycynie podwiazaniem. PODWIAZANIE a Przeciecie to dwa rozne terminy.

Gość no ale czemu....
czemu ta stara baba po prostu nie zalozy sobie spirali? nawet nieródkom zakladają, co za problem?

Gość Pappo
Po pierwsze nie stara baba, po drugie spirala nie daje 100% pewności, po trzecie spirala grozi perforacją, a to jest bezpośrednie zagrożenie życia.

Gość Zuzanna Amelia & 13
Dobrze autorze. Chyba wyjasnilismy wszystko co chciales wiedziec ? Jesli tak to znikam z tego tematu.

Gość Pappo
To jeszcze chciałbym się dowiedzieć jaka jest szansa na samoistną rekanalizację po zabiegu. Jak długo taka szansa istnieje?

Gość no ale czemu....
perforacja, pierwsze slysze. miliony kobiet mają spiralę wiele lat i nie narzekają, a ty na sile szukasz problemow. spirala daje najwieksza pewnosc, a dodac do tego np. diafragme to juz jest 100% pewnosci. i nie trzeba brac zadnego syfu, zadnych hormonow ani iśc pod nóż.

Gość no ale czemu....
koles nie boj sie, nie zaplodnisz jej juz i tak bo ona jest juz po prostu w takim wieku, ze musialaby sie bardzo postarac, zeby zajsc w ciążę :O ONA MA 40 LAT A NIE 20. jej plodnosc jest juz bardzo slaba. kobiety w jej wieku zachodzą w ciązę ale po jakichs terapiach hormonalnych, in vitro itp, a tak normalnie to raczej malo prawdopodobne.

Gość Pappo
Dobra, nikt mi już sensownie nie doradzi. Bzdety same... Spadam stąd. Dzięki tym, którzy coś sensownego pisali. Będę dalej myślał.

Gość Zuzanna Amelia & 13
No to jest wlasnie sprawa techniki i dobrze wykonanego zabiegu. Przy samym podwiazaniu jak najbardziej moze dojsc do rekanalizacji. Dlatego zalacana jest procedura z przecieciem , "zawinieciem" i zaszyciem /podkluciem. Poszukaj sobie na necie techniki zabiegu. Najlepiej po niemiecku lub po angielsku. Osobiscie nie mam zaufania do polskich przepisow jak i polskich wykonawcow. Zwlaszcza katolickich.

Gość Zuzanna Amelia & 13
I oczywiscie jest jakis czas ryzyka nawet po dobrym zabiegu ale nie pamietam dokladnie ile. Sprawdz na necie. Mysle ze nie dluzej niz maksymalnie 2 - 3 miesiace.

Gość poczytaj sobie tu
Zuzanno, jeszcze raz dla Ciebie: "" Podwiązanie jajowodów to zabieg chirurgiczny polegający na ich PRZECIĘCIU i PODWIĄZANIU." Najpierw sie przecina, potem podwiązuje. Innej opcji nie ma. Czy to jasne?

Gość zoe2555
Peppo gdzie znajde faceta takiego jak Ty?tez nie chce dzieci,a strach o ciaze odbiera mi frajde z seksu.Nie mam zreszta obecnie partnera,bo wszyscy ktorych spotykam chca miec dzieci,a ja nie ukrywam,ze ich nie chce.

wazektomia,com <- tu nie ma żadnych wymagań dzieciowo-wiekowych. Wystarczy pełnoletność.