Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawaagawa

zatrzymana przesyłka na izbie celnej

Polecane posty

Gość agawaagawa

Hej, Mam takie pytanie. Ze znajomymi złożyliśmy się i zamówiliśmy 10 par okularów rayban z chin - ponoć oryginalne. Oczywiście każdy dla siebie dla celów własnych Sprawdzałam status przesyłki i są zatrzymane na izbie celnej?? Co teraz ? i czemu je zatrzymali ? pomóżcie bo nie wiem czego się spodziewać

Gość op o3p4o5
Ostatnio był własnie taki temat o zakupach w ibayu- ze strony amyrekańskiej. Jednaz z dziewczyn pisała własnie, ze celnicy moga sprawdzic paczke i jelsi stwierdza ze to podróbki ( czy ciuchy czy perfumy.cokolwiek.)zatrzymuja przesyłke. A potem co>pewnie jakies wezwanie? a na ciebie była przesyłka? nieraz pala całe transporty podróbek lub oddaja do domów dziecka np

Gość agawaagawa
Właśnie na teściową, bo akurat mieliśmy wyjazd i byśmy nie odebrali. no to pięknie - mam nadzieję, że jej nie narobię problemów. nigdy więcej takich zobowiśązań ;(

Gość agawaagawa
jest informacja, że czeka do zatwierdzenia przez celnika ;(

Gość agawaagawa
nie jestem chytra i w takiej cenie jak kupiłam nie sądziłam, że sprzedający piszę prawdę a nie zapłacę jak za oryginały bo mam fakturę ile zapłaciłam poprzez PayPal pytam o jakieś inne problemy związane z zatrzymaniem niż cło

Gość Jeronimo 38
nawet orginal ja moge komus sprzedac za przyslowiowego dolara i to jest tylko na korzysc kupujacego, wiec autorka kupujaca olukary nie wiem jak za niską kwote nie odpowiada za to,a czy to jest orginal czy podroblka to kupujacy dopiero moze stwierdzic po odberaniu przesylki, i w kwesti prawnej to wysylający(sprzedający zawartosc paczki) moze miec problemy a nie kupujący

Gość agawaagawa
Jeronimo dzięki za pocieszenie... mam teraz czekać na jakieś pismo itp ? pomóżcie

Gość Jest jeszcze jedna sprawa
czy twój kot nie zamawiał marychy?

Gość agawaagawa
nie ale chomik tak ;/

Gość agawaagawa
pomoże ktoś jeszcze?

Gość Jeronimo 38
pismo mozesz otrzymac ze paczka zostala skonfiskowana z jakiegos tam powodu, ale nie musisz.Natomiast zawiadomienie takie otrzyma wysylający jesli zlamal jakies procedury, ty jako kupujacy nie masz czego sie obawiac bo osobiscie do rąk przesylki nie otrzymalas.Wysylający powinien wam zas zwrocic koszt przesylki jesli ona do was nie dotrze

Gość agawaagawa
ale nie przychrzanią się do mnie, że zamawiałam większą ilość ?

Gość Jeronimo 38
jest to tylko do twojego uzytku i zamowilas taką ilosci jaką sprzedawca wystawil, a czy to bylo by 8 par czy 18 to juz twoja kwestia byla ile par zamowilas.Sprzedający odpowiada za wysylke ,kupujący nie ponosi odpowiedzialnosci za sprzedającego hurt i cene.To są okulary a nie narkotyki, a czy one oryginaly i po jakiej cenie to juz badz co nie bądz jako kupujacy trzymasz za slowo wysylajacego