Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuniaaaaaaaaaaa55555333366666

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

hej dziwczyny mam 17 lat ide n apierwsza wizyte u ginekologa i niewiem jak bedzie to wygladac dodam ze juz nie jestem dziewica na czym polega badanie ginekologiczne

Gość nbnub
nie gryzie

Na tym, że ginekolog najpierw przeprowadzi z tobą wywiad, zapyta o takie rzeczy jak twoja 1 miesiączka(kiedy była mniej wiecej), dlugość cykli, ostatnia miesiączka, czy rodziłaś, czy jesteś dziewicą... Porozmawia sobie z tobą. A później zwykle przeprowadza się normalne badanie na fotelu czyli badanie palcem, założenie wziernika.. No i właśnie, w google jest pełno takich tematów.

a boli takie badanie ??

Kurcze no, ciezko powiedzieć. To jest jak z 1 razem, indywidualna sprawa ;) Ja powiem, że nie boli wcale, bo mnie nie bolalo, a ktoś będzie szedł w zaparte, że czuł jakby go kroili piłą mechaniczną. :D Można powiedzieć, że samo badanie nie jest zbyt komfortowe, bo wiadomo- rozebranie sie przed obca osoba i macanie palcami pochwy, ale mozna sie przyzwyczaić. Generalnie duzo zalezy od ginekologa. Czy jest delikatny i ma wyczucie. Czy budzi twoje zaufanie, czy jest sympatyczny. I podobno faceci sa delikatniejsi, ale to chyba takie gadanie... Chociaż ja lekarek nie lubie i do baby-ginekologa bym w zyciu nie poszla, denerwuje mnie wiekszosc lekarek. Nawet moj lekarz rodzinny był milszy, gdy był facetem. Niestety przeszedl na emeryture ;/

Gość nbnub
jak młody to całkiem przyjemnie - uważaj tylko żeby wkładał prezerwatywę, bo bez to może cię czymś zarazuić

Gość idąca swoją aleją
Ja kiedys tez sie bałam pierwszej wizyty u ginekologa , kolezanki nagadały mi ze to boli itd.. Fakt nie jest to przyjemne ale ja nie czulam bólu, doktor był bardzo wyrozumiały, przemiły na maxa.. porozmawiał ze mną , uspokoił, opowiedział kawał , bezbolesnie zbadał mnie palcami i wziernikiem.. Wyszłam z gabinetu zadowolona i mile zaskoczona ta wizytą. Zawsze chodze do niego od kilku lat.. TO NIC NIE BOLI ale rozumiem ze sie stresujesz, ja tez sie stresowałam, ale zobaczysz że to nie takie straszne :)

Gość obejrzałam ten filmik
I musze powiedzieć, że od stony badającego wygląda to obleśnie :O

Gość obejrzałam ten filmik
Nie no nie wierze, facet bada ją bez rękawiczek a potem kobieta rozbiera sie do rosołu, żeby zbadać piersi :O