Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona nastolatka

Dlaczego nie mogę być taka jak inne nastolatki?

Polecane posty

Hej mam 16 lat i bardzo różnie się od innych zwykłych nastolatek które znam. One chodzą na imprezy piją, palą podrywają chłopaków a mnie to nie kręci. Dlaczego? Jestem nie śmiała i nie miałbym odwagi podejść do obcego chłopaka i go pocałować tak jak robią to moje koleżanki. Niestety mam tylko koleżanki i nie mam takiej jedynej przyjaciółki z którą mogłabym o tym pogadać. Nigdy nie miałam jeszcze chłopaka bo nie wiem jak z nimi gadać. Proszę o pomoc jak nabrać tej odwagi i śmiałości? A może nie powinnam się zmieniać? Nie wiem już co o tym myśleć? POMÓŻCIE!

Gość gfjhnfgjfhjgjh
Ciesz sie bo jestes NORMALNA, takie dziewczyny jak Ty to skarb ktorych jest coraz mniej :( Wiekszosc to wlasnie typt twoich kolezanek ; chamskie, wulgarne, myslą tylko o seksie pieniądzach, bez perspektyw na przyszlosc:(

Ale wydaje mi się że jak dalej taka będę to nigdy nie znajdę chłopaka:-(

Gość rerertetr
ja tez taka bylam, zadnych imprez, pierwszego chlopaka mialam dopiero na studiach, nie zaluje, przynajmniej sie nie puszczalam

Skoro faceci takie lubią to czemu nie mogę go znaleźć?:-/

Gość retretryty
o matko glupia gowniaro do nauki, ty masz dopiero 16 lat

Ja zaczęłam imprezowaćdopiero na studiach (pierwszy rok sporadycznie, raz, może dwa w miesiącu, i nie było to zalewanie się do nieprzytomności). Teraz, 3 lata później, wychodzę zdecydowanie częściej (i często też nie piję bo robię za kierowcę), ale z perspektywy czasu powiem Ci, że cieszę się bardzo, że nie imprezowałam za małolata, naprawdę. Do tego trzeba dojrzeć. A w imprezach gimbazjalnych, gdzie zgony występują z dużą częstotliwością a laski obciągają kolegom w kiblach nie ma NIC fajnego

Gość Marcin_wwaaa
Moze sprobuj poznać kogoś przez internet.To chyba najlepsza opcja dla nieśmiałych.

Gość Mam jak Ty autorko
lecz jestem nieco starszy bo mam 21 lat i też mam problem znaleźć normalną dziewczynę

To znaczy że 16-latka nie może mieć chłopaka?

Jasne, że może. Ale robienie problemu z tego, że się go nie ma, jest po prostu głupie. Na wszystko jest czas i miejsce, nic na siłę

Nie chce chłopaków z internetu wszyscy wiedzą jacy oni są i o czym myślą:-(

Ale ja nie robię problemu z tego że nie mam chłopaka tylko z tego że różnie się od moich koleżanek:-(

Nie nastawiaj się na szukanie "faceta", szukaj kumpli i kolegów. Jak spotkasz jakiegoś naprawdę pasującego/podobnego do Ciebie to samo zaiskrzy:)

To też nie jest problem, uwierz mi. Tak jak pisałam wcześniej, na wszystko przychodzi czas. Jak koleżanki za chwilę zajdąw ciążę to będziesz ubolewać, że Ty nie jesteś? Patrz na siebie a nie na innych, nie próbuj wpasowaćsięw towarzystwo, nie warto

Gość Yogi Bear ;)
po prostu nie nadszedł jeszcze Twój czas..

Źle się czujesz z powodu różnienia się od pustych i łatwych dziewczyn które całują (i nie wiadomo co jeszcze) obcych facetów na dyskotekach? Po prostu zmień koleżanki na mądrzejsze

Tylko przez to że jestem taka nie mam przyjaciółki i nie mam z kim pogadać. Kolegów mam ale oni są tacy sami jak moje koleżanki:-(

Gość Marcin_wwaaa
czego sie czepisz facetów z neta? My tacy jesteśmy:P Wiadomo ze w necie tez nie kazdy jest ksieciem z bajki, ale czemu po pierwszej porażce nie próbowac dalej?

@Zagubiona nastolatka Chciała byś mieć chłopaka który będzie całował inne dziewczyny za Twoimi plecami? Poszukaj całkiem innych znajomych, wiem że jeśli to np. znajomi z klasy/bloku/ulicy, to może być to kłopotliwe (bo Ci są najbardziej pod ręką), ale jest to możliwe;)

Gość tacata bro :D
ja tez taka bylam, pierwszy chlopak - lat 20, jakies imprezy nawet z upiciem sie owszem, i to chetnie (ale i tak dopiero jak juz bylam pelnoletnia, wczesniej chyba nigdy nie zdarzylo mi sie przyjsc pijanej do domu), ale zadne podrywy i seks, nie takie rzeczy byly mi w glowie :) dobrze ktos napisal - do imprez, jak do wielu innych rzeczy - trzeba dojrzec, taka prawda, masz czas, ciesz sie, ze jestes, jaka jestes i przyjdzie czas, kiedy i Tobie zachce sie podrywow, lepiej pozniej, niz za wczesnie :) i nie pisze Ci tego ktos, kto juz zapomnial jak to jest - sama mam tylko 21 lat ;) powodzenia :)

Marcin przez internet to ja mogę z kimś pogadać i się poradzić ale chyba nie znaleźć chłopaka

Poza tym, niedługo wszystko się odwróci:) Jeszcze 2-3 lata i albo będziesz na studiach, albo będziesz pracować i jeśli Twoi znajomi do tego czasu się nie ogarną, to właśnie oni będą mieć wtedy ciężko:)

Osobiście studiowałem zaocznie, średnia wiekowa grupy to było +10/15 lat względem mojego wieku. Jeśli by ktoś się zachowywał tak jak Twoje koleżanki, to zapewniam Cię, że wszyscy patrzyli by na taką osobę jak na przysłowiowego "debila":)

Gość tacata bro :D
sluchaj pancernej :)