Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama na macierzyńskim pyta

Połowa wynagrodzenia na urlopie macierzyńskim

Polecane posty

Witam, mam pytanie, czy jest zgodne z prawem otrzymanie połowy wynagrodzenia na urlopie macierzyńskim? Za lipiec otrzymałam tylko połowę wypłaty. Jutro oczywiście zadzwonię do firmy co się dzieje.

Gość oooo gry
100% podstawy ktora jest srednia z 12 mcy i jest mozliwe ze wyszlo to polowe mniej niz w ostatnim czy kilku ostatnich mcach

Gość vgfgg
owszem 100% ale z ostatnich 12 miesięcy, wyliczaja srednia, ogolnie zawsze sie wychodzi lepiej na macierzynskim i l4 ja np mam 1000 zł więcej bo doliczyli premie

Koleżanka w tej samej firmie jest również na macierzyńskim i też otrzymała połowę wynagrodzenia. Za zeszły miesiąc otrzymałam całe wynagrodzenie a też już byłam na macierzyńskim. Czyli co firma bankrutuje?

Gość kawoszka, a to coś dla mnie :)
Może w kadrach się pomyliły. Zadzwoń i wytłumacz,a nie histeryzujesz.

Gość jhajdh
Macierzyński płaci zus. Firma Ci przelewa kasę ale zus przelewa firmie. Więc jej bankructwo Cię obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg. Zadzwoń i niech wyjaśnią.

Gość kawoszka, a to coś dla mnie :)
Macierzyński płaci ZUS lub pracodawca w zależności od wielkości zakładu pracy. a tam wcześniej miało być w księgowości nie w kadrach.

pewnie firma zatrudnia mniej niz 20 osob i wtedy po upływie 33 dni płaci ci bezpośrednio zus. i dlatego dostałas tylko za polowe miesiąca

Nie histeryzuję tylko pytam :) Firma zatrudnia około 100 osób. Na macierzyński jestem od 9.05 i wcześniej wszystko było ok. Jutro zadzwonię i dopytam co i jak. Dzięki dziewczyny