Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko o

Ale w tych Trudnych sprawach bzdury pokazuja

Polecane posty

Gość tak tylko o

Juz nie mowie o calej akcji, bo to tam wiadomo, ze amatorzy graja, ale o przklamaniu rzeczywistosci. W dzisiejszym odcinku 15latka, ktora musi odbywac praktyke. Przeciez w gimnazjum nie ma praktyk! Tak samo jak korzystanie z pomocy Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie z powodu przemocy w rodzinie jak ta instytucja w ogole takimi rzeczami sie nie zajmuje! Wiem, ze to fikcja, ale jesli juz pokazuja sposoby rozwiazywania roznych problemow, to powinny miec odzwierciedlenie w rzeczywistosci, a nie wprowadzac ludzi w blad. Kompletny brak profesjonalizmu ze strony produkcji.

Gość tarantula88
kiedyś była 17latka zamężna :D

Gość co teraz__
tarantula won idioto/ko z forum

Gość co teraz__
to tylko serial malo ambitny zreszta, czego sie spodziewalyscie idiotki po takim nakladzie pienieznym? super produkcji rodem z hollywood??

Gość 34234234234234
oni ludzi chyba uwazają za skrajnych debili a juz najlepsze to pozorowanie na realizm , ale moze to o prawda bo jak czytam to forum...

Tarantula, a co w tym dziwnego? Granica wieku, od którego zawarcie związku małżeńskiego jest możliwe to zasadniczo 18 lat dla obojga małżonków, jednakże z ważnych powodów (np. ciąża) sąd opiekuńczy może zezwolić kobiecie, która ukończyła 16 lat na zawarcie małżeństwa, jeżeli z okoliczności wynika, że będzie to zgodne z dobrem założonej rodziny.

Gość tarantula88
musztarda ale ona nie miała dziecka

Gość tak tylko o
przynajmniej tego, ze nie beda ludzi w.blad wprowadzali jesli juz poruszaja wazne kwestie.

Gość tarantula88
"np. ciąża" a znasz inny powód ok to podaj

Gość sdssdadsadsadsadsa
musztarda olej tego pustaka, szkoda czasu na dyskusje z tym bucem

Cytowany powyżej przepis art. 10 1 Kodeksu Rodzinnego i Opiekuńczego pozwana na swoiste ograniczenie granicy wieku uprawniającego do zawarcia małżeństwa i przesuniecie go między szesnasty a siedemnasty rok życia. Przy spełnieniu przesłanek zawartych w klauzuli „ważne powody kobieta która ukończyła lat szesnaście może uzyskać zezwolenie sądu opiekuńczego na zawarcie małżeństwa. W utrwalonym poglądzie doktryny i orzecznictwie sądów wśród ważnych powodów wymienia się : - urodzenie dziecka ze stosunków osób mających zawrzeć małżeństwo - długotrwałe pożycie między takimi osobami - ciążę, wynikającą ze stosunków przyszłych małżonków.

Gość tarantula88
nie bo ani dziecka nie miała ani w ciąży nie była a do tego tego starego dziada długo nie znała więc żaden z powodów nie usprawiedliwia małżeństwa

Gość tarantula88
musztarda ucieka jak tchórz bo argumentów zabrakło jej :D

Gość sdssdadsadsadsadsa
musztarda mowilam zebys z ta idiotka nie dyskutowala

Gość tarantula88
ty tylko obrażasz a argumentów ci brak ok nazywasz mnie debilem a masz coś na potwierdzenie nie więc to ciebie czyni ordynarnym człowiekiem który wszystkich obraża dookoła

Mam coś na potwierdzenie. Moje dziecko potrafi już stawiać przecinki w odpowiednich miejscach. :D

Gość 34234234234234
musztarda to równie uparta co głupia, zero argumentów ale nie poprzestaje wypisuwac bzdur

Gość tarantula88
wielka polonistka się znalazła nie masz innych argumentów to się czepiasz szczegółów odchodząc od meritum pokazujesz że nie masz nic na potwierdzenie swojego zdania

I w ogóle, weź spierdalaj. :D Ktoś kto uważa 17latkę zamężną za kuriozum, musi być debilem. :D 🖐️

Gość tarantula88
"Użyj jeszcze osiemdziesiąt nicków" czy możesz sprecyzować swoją wypowiedź bo nie rozumiem ach już wiem uważasz się za ideał który rzadko kto krytykuje mylisz się

Gość tarantula88
"17latkę zamężną za kuriozum, musi być debilem" ja uważam to za patologie ale raczej w twoim otoczeniu to norma zdziwiło mnie to że ów 17 latka według prawa polskiego nie mogła być zamężna

Gość uhdgsuyfguwdigfsw
Ja pamiętam taką akcję w TS: "35 latka znajduje w skrzynce list polecony". :P Od kiedy to listy polecone wrzuca się do skrzynki?

19:16 [zgłoś do usunięcia] tarantula88 "17latkę zamężną za kuriozum, musi być debilem" ja uważam to za patologie ale raczej w twoim otoczeniu to norma zdziwiło mnie to że ów 17 latka według prawa polskiego nie mogła być zamężna Ów 17 latka .... ? Sorry, nie wymagaj ode mniej zniżania się do Twojego poziomu. Podziękuj za zwrócenie uwagi, ukłoń się i wypierdalaj. 🖐️ 🖐️

Gość tarantula88
jesteś bardzo ordynarną osobą współczuje twojemu dziecku nie jesteś na moim poziomie to pewnie jak to mówią wyżej sra niż dupe ma za nic ci dziękować nie muszę bo nie masz racji bo jak byś miała to byś dała argument na potwierdzenie jak widać nie masz