Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masishia

oddadza mi swiadectwo maturalne?

Polecane posty

Gość masishia

Jakies 4 lata temu zapisalam sie na studia zaoczne. Zlozylam papiery, w tym swiadectwo, zaplacilam za wpisowe i pierwszy miesiac czesnego. Do szkoly nigdy nie chodzilam, poniewaz przed rozpoczeciem roku musialam wyjechac za granice. Bedac za granica wyslalam moja siostre do tej szkoly, by zwrocili mi dokumenty. Nie chcieli ich oddac, siostra napisala pismo, ze ja rezygnuje ze szkoly, ale swiadectwa mi nie oddali bo chcieli zostac zaplaceni za caly semestr. Minelo juz 4 lata ja wlasnie przypomnialam sobie o tym fakcie, bo niedlugo zamierzam wrocic na stale do PL i byc moze podjac jakies studia. Czy oni oddadza mi swiadectwo? Jezeli nie to moge gdzies starac sie o jego duplikat?

Gość poniedziałkowe didżełe
mozesz sie starac o duplikat w szkole w ktorej wydano oryginal 🖐️

Gość tak się zastanawiam
Ja też się zastanawiam czy oddadzą moje. Chodziłam do szkoły przez rok, rzuciłam, ale dokumentów nie wiedzieć czemu nie odebrałam i tak tkwią tam od lat 8 :-o

Gość tarras44
i tak będziesz musiała głupia cipo zapłacić i to z odsetkami

Oczywiście, że muszą Ci zwrócić świadectwo - bez dwóch zdań. To jest Twoja własność i nie mają jej prawa przetrzymywać. Musisz uregulować zobowiązanie wynikające z podpisanej wcześniej umowy. Być może jest zapis o zapłaceniu za cały semestr lub, że umowę trzeba wypowiedzieć z min. miesięcznym wyprzedzeniem.

Gość masishia
Ale to juz 4 lata albo 5 minely i oni sie o pieniadze nie upominaja. Ja do tej szkoly w ogole nie chodzilam, nie bylam ani razu, nie mam zamiaru nic im placic i tak dostali za wpisowe i czesne za miesiac. To juz wole starac sie o duplikat kij im w czolo.