Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watrobka z kurczaka _to ja

Stluszczenie watraby ma co trzeci polak, a nie wie o tym

Polecane posty

Nie jestem otyla, nie pije czesto alkoholu, czasami zajadam slodycze, przewaznie przed okresem, a mam stluszczenie watraby. Przypadkiem dowiedzialam sie tez, ze mam wysoka krzepliwosc krwi, ktora moze prowadzic do smierci, a dowiedzialam sie o tym bo pomylono nazwiska w przychodni(prywatnej).Pojecia nie mialam jaka role odgrywa watroba w naszym organizmie.

ALT -25,3

Ja jeżeli nie biorę leków to mam Alt na poziomie 80-90. Dwukrotnie ponad normę. A nie piję alkoholu wcale, żadnych innych używek też nie. Nie byłęm jeszcze u lekarza, na razie sam sie leczę i po regularnym zażywaniu Esentiale forte udało się zejsć z Alatem do 35, czyli w normie.

Wypisalam tutaj wszystkie wyniki a jest tylko jeden :D AST 23 PT 11 INR 0,84 (co oznacza ten skrot?) Dzis robiam USG jamy brzusznej i Elastografie watroby. Lekarz powiedzial i pokazal, ze ma stluszczenie watraby, nie mam sie przejmowac, bo tak ma co 3, 4 polak...

Ale to ciekawe co ja mam, skoro wyniki ALt potrafi przekroczyć 90. Byłęm przekonany, ze to ja mam pewnie lekkie stłuszczenie i dlatego mi tak alat, aspat i bilirubine wywindowało. A ty masz wnik rewelkacyjny a mimo to wątroba jest stłuszczona. Przepisał ci jakieś lekarstwa?

A robiles USG jamy brzusznej??

Skoro nie byles to czas najwyzszy:)to bardzo wysoki poziom ALT ASP u Ciebie.Zrob USG i to szybko, jesli jeszcze nie robiles.

Nie przepisal, mam zmienic najpierw diete.Chyba z warzyw na siano:D Jem tego duzo, jestem jak krolik, duzo jem warzyw, owocow tez, ale mniej, nie mam nadwagi ani brzucha...ze slodyczy jem ptasie mleczko, przed okresem dwa dni, trzy..ale malo.

Jeszcze nie robiłem ale po esseniale forte wyniki spadły do normy, więc nie wpadam w panikę. Dzięki i dobranoc.

Dobranoc:)

Gość vmkfgm
przekłada się na ociężałość umysłową.