Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszmasz123

karty NHS-darmowe recepty

Polecane posty

Gość miszmasz123

przez ostatnie 3lata mielismy z męzem białe karty NHS uprawniajace do bezplatnego dentysty i recept (dzieci wiadomo maja za darmo).mamy tax working. w zeszlym roku na P60 dochod roczny jego to 17.500 (ja nie pracuje), w tym roku to 17.200 wiec odrobine mniejszy. w zeszlym roku odnowili nam automatycznie karty na rok,w tym roku juz nie czy to znaczy ze juz nam nie przysluguja? troche to by bylo nie logiczne skoro w kwietniu zeszlego roku wiadomo bylo,ze maz zarabia ponad 17.000 a 2 miesiace pozniej czyli w czerwcu odnowili karty a w tym roku w sumie zarobki wlasciwie sie nie zmienily a tu cisza z ich strony :/ jesli ktos sie orientuje w temacie to prosze o odpowiedz. ja czytalam cos o zarobkach 16.000 i mniejszych ,ze tylko wtedy przysluguje a jak wyzej to nie. tylko zastanawia mnie to ze w zeszlym roku juz mielismy 17.000 a karty przyslali pomimo tego.

Gość w zeszlym roku
pewni karty juz wyslane zostaly zanim odnowiliscie Tax Credit i uzupelniliscie informacje o dochodach. To trwa zanim te wszystkie informacje sie pokryja. A w tym roku juz wiedza jaki mieliscie dochod za zeszly rok wiec automatycznie nie przyslali

Gość pampersy pomaranczowe
dochod do 15280 jesli wyzszy kart nie dostaniesz ja sie dowiadywałam w tym roku i niewazne ze mamy working ale kwote wyzej przewyzszylismy wiec kart nie wysla

Gość a gdzie mieszkacie bo
u nas wszyscy maja za darmo leki na recepte i to nie zaleznie od zarobkow. Ja nie mam zadnej karty a i tak to co mam na recepcie jest za darmo. Mieszkam w Szkocji

Gość w zeszlym roku
ale to w Szkocji i Walii tak jest bo te czesci Wlk. Brytanii maja wlasne rzady i one zajmuja sie finansowaniem NHS-u i refundacja lekow. Dlatego masz bezplatne recepty bo rzad Szkocji za nie placi :) Anglia juz tak dobrze nie ma.