Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tabletki......!!

Anty...coś chyba nie tak

Polecane posty

Gość Tabletki......!!

Byłam dziś u ginekologa. Miałam problem z libido po Microgynon 21. W zamian zapisał mi Levomine. Czytając o tym leku zauważyłam że obie tabletki mają taki sam skład. Więc jak ma mi pomóc zmiana tych tabletek?

Gość Tabletki......!!
Proszę o odpowiedź.

Gość Tabletki......!!
Dokładnie w takiej samej ilości.

Zmień lekarza. :classic_cool: Chociaż nie jest pewne, że ta zmiana nie pomoże. Ja brałam YAZ, na dwa miesiące spróbowałam zamiennika-Daylette i odczułam różnicę chociaż dla mnie samej wydaje się to nielogiczne. :)

kurde to chyba cos nie tak bo ogólnie to tabsy mają to samo tylko w innych ilosciach

Gość Tabletki......!!
Te mają taki sam skład. Sama jestem zdziwiona. To typowy zamiennik

"kurde to chyba cos nie tak bo ogólnie to tabsy mają to samo tylko w innych ilosciach" Nie mają. Są różne syntetyczne hormony i poza zamiennikami to każde tabletki zawierają różne substancje.

Gość Tabletki......!!
Czyli mogę być spokojna że jednak coś pomogą?

Może pomogą, może nie. Tego nikt nie wie. Jeśli nie pomogą to spróbuj nowszych tabletek.

Gość 15255
Ja brałam 3 różne rodzaje tabletek i po wszystkich absolutnie nie miałam ochoty na seks. Musiałam przerzucić się na inną antykoncepcję. Pigułki anty, to naprawdę dziadostwo. Moja koleżanka po kilkunastu latach ich zażywania zachorowała na raka piersi. Gin powiedział jej wprost, że to pewnie przez pigułki

Ani po Harmonecie ani po Yazie nie odczułam spadku libido. A to, że tabletki zwiększają ryzyko raka piersi wie chyba każda kobieta przyjmująca tabletki, a jeśli nie wie to jest tylko i wyłącznie jej wina-wystarczy przeczytać ulotkę. Zmniejszą za to ryzyko raka szyjki macicy.