Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laura c.

najlepszy podkład-- polećcie mi proszę

Polecane posty

Gość polecam revlon colorstay
drogi,ale swietnie kryje i dluuugo sie trzyma

Gość ipoippioio
Dla mnie Maybelline Matte Mousse. Wolę od MACa (nie pamiętam tylko nazwy). Aha, i Chanel o takiej konsystencji jak Matte Mousse. Kupiłam dwa razy, był fajny.

Gość ipoippioio
Revlon ma fajny zapach, ale jak dla mnie bez rewelacji :)

Gość ja mam taką
lasting finish - nie ma maski ale cera ladna, nie splywa, paradoksalnie widac ze cos na tej twarzy jest :) baardzo dobry

Vichy DERMABLEND dla mnie rewelka, trzeba tylko dobrze dobrać kolor, jest nowa formuła która lepiej się rozprowadza. Idealnie kryje i nie pozostawia efektu maski. Bardzo wydajny.

Gość ela-ela-ela-e
Polecam podkład w musie - używam i jest świetny, dobrze się rozprowadza i jest lekki. Ja mam MAYBEELLINE MAT MOUSE, ale L'oreala czy Boujours też powinny być OK (kiedyś próbowałam). Popatrz na Allegro, można je dostać taniej, wpisz też np. hasło "MAYBELLINE MOUSE TESTER" - można tanio kupić nieużywane testery tych podkładów i równowaga normalnego opakowania będzie kosztować 20-30 zł.

tamaraa-- a jaką masz cerę ? ja mam mieszaną tłustą w T i wszystko mi spływa z twarzy

ja mam mieszaną, ale ja boisz się , że będziesz się nadmiernie świeciła, bo podkład może być za ciężki to nakładaj na niego jakiś mineralny, który będzie pochłaniał sebum ja akurat miałam taki z vichy też wypróbowany, ale jest takich wiele np loreal ma też fajny ewentualnie proponuje krem normalizujący pod podkład

Laura c - czy w Polsce sa juz dostepne kremy BB (blenish balm, beauty balm)? Jesli nie, to poczekaj z miesiac albo dwa, powinny sie pojawic - po BB niepotrzebny podklad i korektor. No chyba ze masz cere z problemami, jak ostry tradzik albo naprawde masakryczne cienie pod oczami.

tylko kremy BB utrzymują się krótko i nie kryją, ale wyrównują koloryt skóry wypróbowałam ich kilka np Garnier, La roche, Pharmaceris nie zastąpią tapety

Gość dama 84
podkład make up sceniczny soraya niedrogi dlugo sie trzyma skora jest matowa . Naprawdę nazwa "sceniczny" dokładnie odzwierciedla jego własciwosci

Tamara co Ty mowisz, nie pasowaly Ci? Ja juz nic innego nie stosuje, lubie BB, bo sa lekkie, ale moj trzyma sie caly dzien, jak podklad-Origins Perfect World

laura.c pamiętaj też, że zawsze możesz iść do apteki czy drogerii i poprosić o próbkę sama wypróbujesz będziesz wiedziała najlepiej

Wredna_Baba jakoś mi nie przypasowały myślę, że swoją rolę spełniłyby przy ładnej opaleniźnie ale to wszystko kwestia gustu

Taamaraa te kremy co wymieniłaś to nie są prawdziwe BB. Prawdziwe kremy BB są koreańskie - Missha, SkinFood, Skin79, Lioele. Ja ostrzegam przed BB. Trądzik plus uczulenie :( Mam skórę wrażliwą i strasznie mnie wysypało. Uczulenie na policzkach a potem z tego pryszcze. Blehhh Nigdy więcej BB.

Gość nieszczęśliwa.................
a jaki podkład jak raz mam tak wysuszonę cerę, że mi się skóra łuszczy na policzkach, czole, opuszkach nosa a raz jest taka jakby hmm mokra w tych samych miejscach, tłusta się to chyba nazywa :)

No na pewno. Ja juz stracilam nadzieje, ze znajde podklad ktorego nie bedzie widac na buzi z kilometra. No i BB wpadlo mi w rece...

nie wiem jakie są oryginalne BB - pisałam o tych które takim mianem się określają i są dostępne w Polsce

Jacqueline - a mnie akurat przeszly syfy kompletnie po BB, nawet przed okresem jest ok. Kwestia typu cery, przy wrazliwej to unikalabym w ogole tasmowek, tylko probowala cos z apteki.

doradzicie coś ?:)

Te oryginale to tylko koreańskie. Teraz w ogóle jest szał na BB więc każda firma wprowadza swój. Ale te koreańskie spełniają coś więcej niż tylko podkład - wysoka ochrona UV, docelowo leczą (podobno) trądzik i coś tam jeszcze- nie zgłębiałam wiedzy bo mnie uczuliły. Jedne to Blemish Balm a drugie (Garnier, Eveline, Maybelline) to Beauty Balm - ale skrót BB jest :D Ale to jednak coś innego.

Wredna_Baba- czyli u Ciebie jest tak jak powinno być. Bo docelowo BB miały trądzik leczyć. ja obecnie w ogóle zrezygnowałam z podkładu. Z wiekiem jestem coraz bardziej leniwa. Inna kwestia że obecnie nie mam co ukrywać pod pudrem (w końcu :))

Ale ja nie musze leczyc tradziku :-) normalnie, przed okresem zawsze cos wylazlo, no i od czasu do czasu jakis paskud na brodzie, nie tego w BB szukalam - raczej lekkosci i rownomiernego kolorytu skory.

laura.c - weź próbkę na początek może nie będzie Ci służył i będziesz mnie przeklinać :P

wem upierdliwa jestem, ale nie umiem się chyba wymalować;p poradzćie coś;p o takich wynalazkach tu gadacie więc na pewno coś wiecie;p