Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość addalinna

uwazam ze najlepszy model rodziny to jedynactwo

Polecane posty

Gość zabrinnada
popieram jedynactwo -kas ajest najwazniejsza

O matko, oczywiscie, ze nie gwarantuje, nie w tym rzecz. Po prostu, napisalas, ze ze wzgledow finansowych lepiej byc jedynakiem, ja Ci przedstawilam druga strone medalu. Tak jak juz wspomnialam, pracuje dla ludzi 80+, wiec temat znam od podszewki. To wszystko jest nieco bardziej skomplikowane niz nam sie wydaje. Tak naprawde trzeba miec troche farta w zyciu, niewazne z jednym czy trojka dzieci. Ja, z czystego wygodnictwa, tez mam jedno dziecko, ale zdaje sobie sprawe z tego, ze moze jej byc w zyciu ciezko, zwlaszcza, ze jestesmy emigrantami. Kto jej zostanie kiedy my pomrzemy.

Gość zabrinnada
jedynactwo to szczyt madrosci rodzicow

Gość zabrinnada
chyba do tego czsu wasze dziecko bedzie juz dorosle , wyksztalcone samodzielne-osoby z biednych wielodzietnych rodzin , nawet jesli sa zdoln e to czesto nie moga uczyc sie dalej -oczywiscie kaplani i politycy im nie pomagaja -smutne ze byt materialny rodzicow tak abrdzo determinuje los dzieci

Gość zabrinnada
jak najwiecej dzieci w jak najwiekszej biedzie i naj najmniejszym metrżu-oto nakaz , ideał KK.-rodzicow jedynakow on potepia ale mądrzy ludzie maja to gdzies bo zadnemu ksiadzu nie grozi utrata pracy za urodzenie dziecka tak jak kobiecie wyrobnicy

Co z tego, ze do tego czasu bedzie wyksztalcone i samodzielne? Bedzie tez samotne, i to jest najgorsze. Nie mieszkamy w jakis poludniowym landzie, gdzie tubylcy sa otwarci na znajomosci. To Belgia, a narodowa cecha Belgow jest bycie zamknietym w sobie, o czym nawet ucza na lakcjach niderlandzkiego. Do tego sa niechetni obcokrajowcom nawet w trzecim pokoleniu. Na nasze szczescie jestesmy biali, wiec sa wobec nas nieco bardziej ufni.

Gość zabrinnada
w jakim sensie samotne? jak sie ma te druga polowke to sąsiadow , znajomych , przyjaciol haha b-mozna spuscic w kanał-znam pary -ktore sa dla siebie najlepszymi przyjaciolmi-ona nie spotyka sie z kolezankami , on z kolegami-siedza w domu - poza praca totaln eodludztwo i jest im dobrze -ludzie sa podli -dlatego tak wazna jest ta druga polowka

Gość zabrinnada
jedynactwo jest mądre-nawet jak jest dwoje dzieci -w malym mieszkaniu -to i tak sie wkurwiaja ze musza dzielic pokoj z kims-najgorzej jak siostra z bratem

Gość KASIA @@@
Ja tez mam Jedynaczke i jest swietnie. Ma wszystko o czym tylko sobie zamarzy a oprocz tego ogromne morze milosci z naszej strony i swiety spokoj. Do towarzystwa ma kolezanki i siostre cioteczna. Nigdy nie tesknila za rodzenstwem.

Gość zabrinnada
a ci pierdoleni pojebani chuje -oredownicy rozmanazania-kaza rodzic co rok--zeby była bida z nedza jak najwieksza-wezcie se religijne gazety-totaln e potepienie jedynactwa-

Gość ja bede miala jedno dziecko
Ja mam brata i zawsze chcialam byc jedynaczka. Ja bylam odsumieta, on wyrozniany. Czulam sie zawsze pokrzywdzona. Druga sprawa - duzo niszy status materialny niz przy 1 dziecku. Pamietam, ze my zawsze musielismy sie wszystkim dzielic, kazda rzeczą, irytowalo mnie to. Takie tlumacznie, ze "dziecko bedzie mialo kogos oprocz rodzicow" - bzdura. Moj brat znal mnie tylko gdy czegos chcial, oprocz tych sytuacji zachowywal sie jak najgorszy wrog. Ja bede miala 1 dziecko !!!

Gość tak się zastanawiam,
może gdybym nie był jedynakiem, to rodzice bardziej by się mną w dzieciństwie zainteresowali, bo może zobaczyli różnice pomiędzy dzieckiem prawidłowo zachowującym się, a mną

Gość zarzilla
jedynactwo jest super

Gość ja nie wypbrazam sobie zycia
bez ojej siotry, to moja najlepsza przyjaciólka

Gość dddddddddddddddff
tak do 10 roku super cały dom dla siebie rodzice zapracowani ty cale dnie z opiekuna cale osiedle się schodziło bo masz cały dom dla siebie z wiekiem bycie jedynakiem jest gorsze

Gość asuzennaaa
ale s a rodzenstwa co w doroslym zyciu sie nie lubia i zero kontaktu