Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starazolin

XXI wiek, a kobietom nadal nic NIE WYPADA

Polecane posty

Gość zabrinnada
damy to kobiety ktore mowia -temu damy a tamtemu nie damy

Gość starazolin
231287312 - no, nie wolno. dlatego też nie mam :-) na szczęście nauczyciele płci męskiej też nie mogą się tatuować, więc jest ok? prawictwo pospolite - to było mało smaczne. niemniej i facetów w podobnych ,ujęciach' widziałam :-)

Gość denerk
jak polityk powiedział o innym że się prostytuuje politycznie to było wszystko ok. Ale jak polityk powiedział tak o posłance KOBIECIE to już była afera na całego. Bo o kobiecie tak nie wolno mówić!

Gość jeśli lubisz być chamska
coś kręcisz - jesteś nauczycielką i rodzice do ciebie dzwonią wyrzucająć ci, że w pubie jesteś??? Coraz ciekawiej :)

Gość starazolin
jeśli lubisz być chamska- po pierwsze nie wiesz, czy nie uczę w Twojej okolicy :-) chyba, że mieszkasz za granicą. po drugie już pisałam o dostosowaniu zachowania i stylu wypowiedzi do sytuacji. to są moje prywatne poglądy i nie rozumiem, dlaczego miałabym przekazywać je dzieciakom. a co do równouprawnienia - u mnie w klasie panowie również podlewają kwiatki :-)

Gość starazolin
jeśli lubisz być chamska - uwierz, że tak :-) i jestem po trzydziestce, a mama nadal próbuje mnie ułożyć na podobieństwo swoje

Bo taka jest tu( w Polsce) mentalność. Kobiecie nie wypada pić, palić, koniecznie musi wyjść za mąż i urodzić gromadę dzieci, najlepiej gdyby siedziała w pieluchach i garach. Ponad to ludzie krzywo patrzą na obcokrajowców, niekatolików, homoseksualistów a wielbią ponad wszystko księży. Powoli to się chyba zmienia, ale na chwilę obecną niestety dalej tak jest

Gość starazolin
denerk - a jeśli chodzi o kobietę, to mowa była o prostytucji politycznej, czy samej prostytucji? bo to spora różnica jest.

Gość jeśli lubisz być chamska
no to już wszystko jasne - po prostu teraz cię dopadł okres buntu na nadopiekuńczość maminą :D Dobranoc

Gość 231287312
chyba niektóre osoby a w zasadzie czasem mam wrazenie że większoc, nie dolatują, i nie widza róznicy miedzy piciem piwa ze znajomymi w pubie, a np rozpijaniem młodziezy; albo między okazjonalnym uzyciem wulgaryzmów a na zasadzie przecinka. chyba nie ma co dyskutowac, to jakby gadac z glupim, sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem.

Człowiek, który nadużywa wulgaryzmów, posiada ograniczony zasób słownictwa. Niekoniecznie. Z zasobem slownictwa mojego meza wszystko w porzadku a urywal co chwila, bo tak sie nauczyl w domu. Wyleczyl sie. Teraz urywa jedynie w momentach silnego wzburzenia. Zreszta tak jak ja.

Gość starazolin
Mermoladka - najgorsze jest to, że moi rówieśnicy często myślą w ten sposób. jestem w stanie zrozumieć ludzi starszych, ale żeby trzydziestolatek?

Gość starazolin
jeśli lubisz być chamska - taa, dla Ciebie jasne. akurat to nie sytuacja z mamą mnie natchnęła do poruszenia tego tematu. mamie wybaczam. ma ponad 60 lat i jej staroświeckie podejście lekko mnie bawi i lekko rozczula :-)

Gość denerk
palikot mówił o prostytucji politycznej. Ale samo odniesienie słowa prostytucja do kobiety wywołało aferę. Podczas gdy w odniesieniu do faceta nie dało żadnego odzewu. Dlaczego? Kobieta podlega takim samym prawom ale i takiej samej bezwzględnej ocenie, krytyce jak mężczyzna. Nie można mówić: to kobieta to ja nie ocenie, nie powiem złego słowa.

Gość starazolin
denerk - nie kojarzę sytuacji, o której piszesz, ale masz rację.

Gość zabrinnada
kobiety to to zadne damy-czytalam ze ok 10% polakow ma status utrzymanka

Gość starazolin
co to w ogóle za określenie - dama?

Gość bo to jest tak
są trzy rodzaje dam: damy niedamy i nie każdemu damy :D

Gość starazolin
:-D

Gość 231287312
Dama to określenie z dawnych czasów, potem na nagrobku sie jej pisało " Tu lezy dama, pierwszy raz sama". :p

Gość starazolin
a tak poważnie. jakie warunki musi spełniać kobieta, żeby zasłużyć na zaszczytne miano damy?

Gość 231287312
chyba drugi i trzeci podpunkt z żartu

Gość starazolin
a nie ma czwartego? że po ślubie damy? ;-)

Gość kt przeklina te sam
siebie przeklina

Są bardziej wyrafinowane formy zabłyśnięcia i pokazania się światu niż nawalanie się na dyskotece i szczanie na przystanku paląc papierosa i przeklinając pod nosem.

Gość starazolin
męska rzecz - a ja nie chcę zabłysnąć. nie mam również wielkiego pragnienia pokazywania się światu. ten świat mi nie imponuje. nie chcę również zaspokajać swych potrzeb fizjologicznych na przystanku. a palenie rzuciłam. tyle, że wiem, że to, co wymieniłeś z łatwością zostałoby wybaczone mężczyźnie.

Gość viperrila
nie ma dam