Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starazolin

XXI wiek, a kobietom nadal nic NIE WYPADA

Polecane posty

Gość zupełnie nie rozumiem
Bo takim zachowaniem nie pokazujesz się z dobrej strony, to nie są żadne wartości, godne uwagi, ani naśladowania. Przyjmujesz postawę ignorancką i uważasz, że tak ma być, nie licząc się z tym, co uważa ktoś inny. Zastanów się nad sobą, nie żyjesz sama na świecie, tylko wśród ludzi, dlatego powinnaś umieć dostosować pewien poziom kultury do sytuacji. Każdemu zdarza się przeklnąć, to nic nowego.

Gość 231287312
pomijam fakt dużego zdenerwowania ale jak ktoś nie potrafi obejść się bez wulgaryzmów jest po prostu ograniczony, tudzież prymitywny gówno wie a gada. pomijajac stosowanie wulgaryzmów jako przecinek, ludzie róznia sie stopniem emocjonalnej pobudliwosci, i np. nie bez powodu ci z ADHD częsciej przeklinają niz inni, i nie wiąże sie to z zadnym prymitywizmem tylko zwykłą psychiką.Po prostu jakoś trzeba czasem odereagowac, sa wulgaryzmy z braku kultury i sa na zasadzie odreagowania. Jeszcze mi powiedz, że jak sie na mnie wydrze cham to mam apelowac do jego kultury. Albo lepiej- taki cham się wydrze, i zdziwi, że nie stuliłam uczu po sobie i nie rozpłakałam się, tylko odpowiedziałam w jego stylu. Zauwazylam ze to drugie jest b skueczne na takich niz biblijne nadstawianie drugiego policzka. Mylisz kulturę z akceptowaniem chamstwa

Gość starazolin
prawictwo pospolite - a kto uważa, że nie ma w tym nic złego? ja nie chcę oglądać okolić intymnych ani kobiecych, ani męskich na ulicy.

Gość 231287312
prawictwo pospolite- wiedzy z pudelka chyba nie ma co komentowac.

Gość ehh szkoda gadać
no może, znam wiele kobiet które się tego wypierają i mają gdzieś te fanatyczki. To tylko ideologia jakich wiele. Jedni ludzie wyznają takie poglądy inni inne. Teksty literackie to co innego. Równowasz rozmowę by wyjść na swoje. Chodzi mi konkretnie o realne relacje między ludzkie, rozmowę, gdzie fakt niemożliwości obejścia się bez wulgaryzmów, ich nadużywania świadczy o ograniczeniu intelektualnym.

Gość jeśli lubisz być chamska
przepraszam, ty pisałaś o Stasiuku, Nic jego nie czytałam, ale właśnie się dowiedziałam z jego życiorysu, że wywalili go z liceum, z technikum aż wreszcie z zawodówki... Masłowska też nie mam pojęcia za co nagrodę literacką dostała. Widocznie się nie znam.. ale nie doczytałam do końca wojny polsko-ruskiej. Ale jak widzisz można i kobietom. I nawet nagrodę za to dostać :(

Gość prawictwo pospolite
facet w rozowych stringach czy bez majtek jest uwazany za dziwaka , a kobieta bez majtek chodzaca po miejscach publicznych - nikt tego nie krytykuje

Gość 231287312
feministki to nie sa zadne fanatycznki, to sa osoby co walczą o prawa kobiet. nie wiem jak kobieta moze byc tak durna, zeby tego nie popierac, nawet papiez jan Paweł dziękował feministokm mimo konserwatywnych poglądów.

Gość 231287312
a kobieta bez majtek chodzaca po miejscach publicznych - nikt tego nie krytykuje buachachacha... widziałeś kiedyś choc jedna buraku niepasteryzowany?

Gość figlewjl
kobieta uderzy faceta, ok. Facet jej odda - no jak to, przecież kobiety nie można nawet kwiatkiem uderzyć!

Gość starazolin
och, no przecież jasne chyba jest, że nie piszę o wyklinaniu na prawo i lewo. oczywiste jest również dopasowanie używanego stylu wypowiedzi do danej sytuacji. to są oczywistości. ja bardziej myślę o tym, że mężczyźnie wolno przekląć, wypić i uprawiać przypadkowy seks, a kobiecie nie. nie mam na to społecznego przyzwolenie, przynajmniej w środowisku, w którym się obracam. jeśli lubisz być chamska - jeśli uważasz, że o wartości człowieka świadczy czerwony pasek na świadectwie i wzorowe zachowanie, to ja nie wiem co napisać. serio, nie wiem.

Gość starazolin
figlewjl - z tym masz rację. ja tak nie uważam. przemoc fizyczna zawsze zasługuje na potępienie, ale faktycznie tu kobiecie wolno więcej.

Gość dendrobium
a kobiety mają ograniczone jakieś prawa że muszą o nie walczyć? Tak pytam z ciekawości :)

Gość 231287312
kobieta pijąca piwo jest uwazana przez wielu za menelkę, a facet- to norma

Gość starazolin
dendrobium - przykład z życia własnego. rozmowa o pracę. wszystko ładnie pięknie, aż tu nagle - ,jest pani mężatką?, zamierza pani mieć dzieci w niedalekiej przyszłości?' i jak myślisz? muszą walczyć?

Gość starazolin
231287312 - ostatnio zostałam ochrzaniona (sic!) przez mamę, bo gdy zadzwoniła byłam w pubie. przecież kobiecie nie wypada siedzieć w pubie i piwa pić ;-)

Przesadzonych wulgaryzmow, czyli tak zwanych przecinkow, nie znosze. Ale jak komus cos tam czasem wyfrunie, to jakos nadzwyczajnie mnie nie razi. Lepiej zeby rzucil miesem niz wazonem z kwiatami ;)

Gość zupełnie nie rozumiem
Prosty z tego wniosek: Człowiek, który nadużywa wulgaryzmów, posiada ograniczony zasób słownictwa, bo nie potrafi dobierać odpowiednich słów do sytuacji, dlatego co drugie słowo, to ..... "urwał".

Gość 231287312
w Polsce równouprawnienie to kompletna fikcja, dostep do zawodów tpu górnik, w USa od lat 70 tych kobiety w powodzeniem pracują w kopalniach, obecnie - moga dowodzic łodziami podwodnymi. nie mówiąc o byciu pilotem myśliwca, itp. Na pokazach widziałam 4 amerykańskich pilotów f16- dwóch chlopów i dwie laseczki... U nas chyba nie ma babki co lata f16 ani jednej, jak kiedyś chciałam szukac pracy tylko w kontroli lotów to mówili, że to praca dla faceta- juz kompletnie nie wiem czemu... zal.

Gość dendrobium
cóż, pracodawca może zatrudnić kogo chce bo to jego prywatna sprawa. Ale jak zatrudnia faceta tylko dlatego że jest facetem a nie patrzy na kompetencje, to nie tej kobiecie robi problem tylko sobie. Bo ma pracownika nieefektywnego, który przynosi straty firmie. Tu problemem jest tylko rozum i logika a nie jakaś dyskryminacja.

haha, nie wiedziałam że ty jesteś szkolnym dzieckiem (po czerwonym pasku wywnioskowałam) :) Za moich czasów szkolnych pasków jeszcze nie było :) Hmm, no to już nic nie rozumiem, tu szkoła, a tu wulgaryzmy alkohol i seks? Bo lubisz? No cóż, twoje życie i zyj jak chcesz. To problem twoich rodziców a nie mój na szczęście :)

Gość starazolin
zupełnie nie rozumiem - ale przecież ja nie piszę o kurwach w roli przecinków. mam na myśli rzucanie mięsem w jakimś celu

Gość starazolin
napisałaś, co następuje: jeśli lubisz być chamska przepraszam, ty pisałaś o Stasiuku, Nic jego nie czytałam, ale właśnie się dowiedziałam z jego życiorysu, że wywalili go z liceum, z technikum aż wreszcie z zawodówki... dlatego napisałam o świadectwie. i nie, nie jestem szkolnym dzieckiem. jestem nauczycielką.

Gość Nie tak do końca!
Dla mnie facet pijący wino marki wino to menel nie norma !

Gość 231287312
nauczycielka to juz w ogóle współczuję... :) masz przekichane w tym zawodzie wymagaja bycia cnotką, nawet tatuzau nie wolno bo to be.

i w szkole jako nauczycielka też przeklinasz? Pijesz piwo z uczniami na wycieczkach? O matko jedyna.. Dobrze, że nie uczysz w mojej okolicy :(