Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ReguLonka

tabletki a ciaza?

Polecane posty

Gość ReguLonka

Witam, otoz szukam fachowej porady, moj ginekolog wyjechal na urlop w zwiazku z czym niw moge sie z nim skontaktowac i zapytac wiec prosze o normalne odpowiedzi. Moja sprawa wyglada tak : jestem przy 3 opakowanii tabletek regulon. Zawsze biore je tak jak nalezy mniej wiecej o godzinie 20 czasem z max godzinnym opoznieniem. Jednak przy 2 opakowaniu konkretnie przy 21 czyli ostatniej tabletce przydarzyla mi sie niemila sytuacja mianowicie czyms sie strulam i dostalam rozwolnienia (nie biegunki tylko jeden raz odwiedzilam toalete) natychmiast przeczytalam ulotke jednak tam bylo napisane ze tylko w przypadku biegunki o wymiotow powinnam sie martwic. W zwiazku z tym nie wzielam dodatkowej tabletki i nastepnego dnia zaczelam 7 dniowa przerwe jak zawsze, jakies 2 tygodnie po tym kochalam sie z chlopakiem i doszedl on we mnie. Chcialam sie zapytac czy przez ten jeden incydent dzialanie tabletek nie bylo oslabione i nie bylo mozliwosci zajcia w ciaze? Dziekuje z gory za odpowiedz! :)

Gość ReguLonka
dodam ze nastapilo to po jakis 2h od wziecia tabletki dlatego sie zmartwilam

Gość Perw mobilna
Nawet jeśli działanie antykoncepcyjne było osłabione (a raczej nie było) to w momencie stosunku miałaś juz pełną ochronę.

Gość ReguLonka
dziekuje bardzo za odpowiedz! bardzo sie martwilam, ze to moglo oslabic dzialanie tabletek!