Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mik@25

kto pomoże? zwiedzanie Warszawy

Polecane posty

Gość mik@25

Witam! Kto podpowie gdzie zostawić bezpiecznie auto pod Warszawą i zwiedzać ją komunikacją miejską? Nie mogę w necie nic znaleźć.

Gość mik@25
pomoże ktoś??:( wyjazd jutro

Gość mik@25
nikt nie był????????????????

Gość wrfwrerwrewerw
W Warszawie nie ma nic do zwiedzania, z każdej strony beton. Wawa to najbrzydsza ze stolic europejskich. :O

Gość mik@25
aha thx.... mam już w planach W-wę i jadę, tylko nie chcę auta ruszać, bo się pogubię...:) dlatego wygodniej komunikację. Tylko gdzie to auto zostawić????

muzeum narodowe , muzeum powstania warszawskiego, wilanów, łazienki i ogólnie piękna starówka. galeria zachęta, muzeum sztuki współczesnej w pobliżu łazienek i nowoczesnego stadionu legii. trakt królewski pełen kamieniczek i pałacyków . warto wziąć przewodnik opisowy. pomniejsze, muzeum literatury, muzeum m.c.skłodowskiej. muzeum techniki, muzeum ziemi PAN , archeologiczne. ... na końcu mak donald....

na tkzw parkingach p&r , w zależności od której strony wjeżdzasz do Warszawy. np. na okęciu jest a potem lepiej się poruszac tramwajami i metrem . unikniesz stania w korku. choć już wiele autobusów ma bus-pasy

Gość mik@25
Ferdynand dzięki. Mam przewodnik, tylko nie wiem, gdzie ten samochód zostawić by do Warszawy nie wjeżdzać.

Gość nie wiem z której strony
jedziesz, bo jeśli na przykład z północy, to na wielkim parkingu metra na Młocinach. A potem metro i jedziesz do centrum czy na stare miasto czy gdzie tam chcesz

Gość mik@25
aha to własnie o to chodzi P&R z Gdańska jadę

którędy będziesz jechać do Warszawy, bo trudno coś podpowiedzieć

Gość Ja=nessss
Z Gdańska to na Młocinach zostaw

no to polecam właśnie parking metra na Młocinach. Tuż przed mostem północnym odbijasz w prawo i wjedziesz właśnie na ten parking metra młociny :)

Gość mik@25
OK, dzięęęęki bardzo za szybką podpowiedź:) pozdr.

miłego zwiedzania :)

Gość Ja=nessss
Kup sobie bilet dobowy, jest na metro, tramwaj i autobusy w strefie miejskiej :p

a no właśnie - bilet dobowy to 12 zł normalny i jeździsz czym chcesz. W bramki metra możesz go wkładać do oporu :) I widzisz, nie taki diabeł (warszawiacy) straszny :)

Gość ale gapa
Nie najlepszy moment na zwiedzanie Warszawy -metro cześciowo zamkniete z powodu awarii przy budowie II linii, Wisłostrada i Most Swiętokrzyski też zamkniete. Znaczne utrudnienia w poruszaniu sie po mięście.

jakieś bzdury. TAMTO metro jeszcze w budowie, a to które jest, jeździ normalnie. Po co komuś wisłostrada jak chce komunikacją jeździć???? Przetań bzdury wypisywać i straszyć gościa :)

wsiada na młocinach w metro, dojeżdża na ratusz arsenał, jest na starówce, jedzie do centrum - zwidza śródmieście, jedzie do Politechniki zwiedza łazienki tam wsiada w 180 jest w wilanowie. Mało???

Gość to ja też poproszę o pomoc
Jadę z dzieciakami, nie wiem czy pociągiem, czy samochodem lepiej... chcę pokazać małym jakieś główne punkty - starówka, zoo, pałac kultury... studiowałam w W-wie i pomieszkiwaliśmy z mężem, ale to już tyle lat... przejeżdżamy przez W-wę jak jeździmy w góry i jak widzę jak to teraz wygląda to na bank się zgubię ;-) powiedzmy od centralnej jak dostać się szybko do zoo? a jak na starówkę dojechać? Czy warto do centrum kopernika na godzinę/dwie? czy trzeba mieć cały dzień? ... może ktoś mógłby mi powiedzieć jak po kolei się przemieścić? pamiętam, że do zoo 4 jeździła, ale kiedy to było...

Gość gość
Witam na mojej stronie Przewodnika po Warszawie, Nazywam się Paweł Szczerkowski, jestem licencjonowanym przewodnikiem miejskim po Warszawie, członkiem Warszawskiego Oddziału Przewodników PTTK. Współpracuję zarówno z największymi biurami podróży, jak i oprowadzam bezpośrednio. Nie jestem typowym przewodnikiem warszawskim, z historią rodową sięgającą kilku pokoleń warszawiaków wstecz, odwiecznie pałającym miłością do naszej stolicy. Urodziłem się w Żyrardowie, do Warszawy przyjechałem na studia i… nie polubiłem jej. Wydała mi się nieprzyjazna i chaotyczna. Minęło trochę czasu, nim to miasto zaczęło mnie fascynować. Studiowałem stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Warszawskim i karierę zawodową zacząłem jako dziennikarz. Przez kilka lat pracowałem w dziale zagranicznym „Gazety Wyborczej”, jeżdżąc po świecie i poznając inne stolice. http://www.warszawa-przewodnik.com.pl/o-mnie. html

Gość gość
Sprawdzcie sobie co zupełnie niedługo na Was czeka….https://kapsulahostel.pl/pl/ Kto się na takie nocowanie pisze? Kurcze…to musi być przygoda. My się szykujemy z przyjaciółmi :)