Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Norbi38

za stary na bycie ojcem?

Polecane posty

Gość Norbi38

mam 38 lat, moja partnerka 25. Ona studiuje na doktoracie, jeszcze kolejne 3 lata, wiem ze wuielbia to co robi i dlatego zdecydowałem sie czekac az zakonczy studia i bedzie mogła sie realizowac, po rozmowie zaplanowalismy ze jakos za 4, 5 lat bedziemy chceli miec dziecko... czy nie bede juz na to za stary? nie chce aby moje dziecko miało starego ojca :/ ale bardzo kocham dzieci i nie wyobrazam sobie nie miec zadnego :/

Gość Norbi38
Próbowałem zapłodnić sztuczną pochwe ale się nie udało :(

Gość Norbi38
bardzo inteligenty podszyw i ta glebia wyrazu!! daruj sobie...

Gość kolasroczka
a tam za stary z męzczyznami jest trochę inaczej niż z kobietami tylko dbaj o siebie żebyś za te 4 lata nasienie miał porządne :)

Gość ŚLICZNA RUDA
nie będziesz za stary :) (coż za okropne określenie!!!)

Gość kolasroczka
mój dziadek ostatnie dziecko spłodził dużo po czterdziestce tyle że to było już 9 :)

Gość Norbi38
mysle o tym ze jak moje dziecko bedzie miało 10 lat to ja juz bede 54 letnim staruchem :/

Gość a ja jestem kobieta i uwielbia
za stary :O dziecko wejdzie w doroslosc a ojciiec mu umrze :O wspóczuje dziecku

ja mam 25 lat, mój partner 36 i wlaśnie spodziewamy się dziecka... mam w planach urlop dziekański, gdyż chcę się poświęcić dziecku a potem wrócić na studia. Dzidziuś planowany nie był, też chcieliśmy poczekać aż skończe to co zaczęłam ale cóż los chciał inaczej...;)) radość mojego mężczyzny bezcenna ;)) życzę Wam powodzenia a jak masz być wspaniałym ojcem to i tak będziesz:)

i nie mów za stary !!! lepszy dojrzały odpowiedzialny ojciec niż gnojek co zostawia kobietę i dziecko bo "nie jest jeszcze gotowy".

Gość bonjourrrrr*
Mój szwagier został ojcem w wieku 37 i 40 lat. Teraz ma 44 lata i widac u niego takie zmeczenie :-O Nie pobiega z dziecmi jak mlokos, taki stateczny bardzo jest :-P Wiesz, u was jest duza roznica wieku. Za kilka lat ty bedziesz za stary nie tylko dla dzieci, ale i dla swojej mlodej zonki :-O wasze zycie, wasza sprawa, jak twoja kobieta urodzi okolo 30 to bedzie jeszcze w miare mloda matką, jakos dziecko przeboleje straszego tatusia ;-)

Gość Norbi38
dziękuje :) moja partnerka rozmawiała ze mna i powiedziała ze jesli nie jetsem w stanie czekac ona daje mi wolnosc i moge poszukac sobie kogos innego ale ja kocham wlasnie ja i z nia chce miec dziecko/dzieci...i czekanie nie jest mi straszne, ja swoje juz w zyciu przezyłem i poszalałem ona tez musi miec szanse na to :)

masz widzę zdrowe podejście tematu, nie chcesz na siłę zmusić kobiety do rodzenia i rezygnacji ze swoich pasji. Związek to kompromis. Ja jak się dowiedziałam o ciąż byłam w szoku, bałam się, zcułam,że nie jestem gotowa,że nie wszystko jeszcze zrobiłam co chciałam.. tak 2-3 tyg nie mogłam się pogodzić z sytuacją. a teraz? to już 8 miesiąc , a ja nie mogę się doczekać swojego maluszka na świecie :) mój partner od początku wykazał się rozwagą, spokojem, cieszył się i cieszy jak szalony bo od dłuższego już czasu pragnął dziecka ale nie naciskał.

Gość Norbi38
mysle ze panowie któryz naciskaja na swoje kobiety zachowuja sie dosc samolubnie, to ma byc partnerswto a nie skupianie sie wylacznie na wlasnych potrzebach. moja partnerka tez nie mysli na razie o dziecku i mam nadzieje ze bedzie go w przyszlosci pragnela tak bardzo jak ja bo musze powiedziec ze czasem boli gdy mlodsi nawet koledzy maja juz jedno lub wiecej dzieci...

i z tego między innymi powodu jestem ze swoim partnerem. zupełnie inny tok myslenia, inne podejście do zwiazku i życia.

Gość Tatiana26
ja jestem z facetem który jest o 10 lat starszy... całkiem inne podejscie mimo roznicy wieku potrafi mnie rozbawic do łez ale jednoczesnie jest odpowiedzialny i potrafi postepowac z kobietami :)

Gość agusia md 810
kolejny idiota :D baba mu się będzie 'realizować' robiąc 'karierę' a on będzie warował przy garach i dziecku. :D

Tatiana 26- zgodzę się z tobą całkowicie:) mam tak samo, czuję taki komfort psychiczny, daje mi ogromne poczucie bezpieczeństwa. A różnicy wieku nie odczuwam, wręcz przeciwnie czasami on jest bardziej młodzieżowo nastawiony niz ja ;))

Gość wg mnie jest zalosny, po co
moim zdaniem moglibyscie dziecko zrobic teraz a potem ona spokjnie wroci do robienia dotkoratu i pracy,przeciez tak sie da..w ciazy moze dlugo pracowac,co to z aproblem? za 5 lat bedziesz juz troche stary, jak dziecko skonczy 18 lat ty bedziesz juz emeryt:O

Gość mibawa
moj tata miał 50 jak sie urodziłam. niby nie jest zle, ale troche za wcześnie dziakowie zmarli. Teraz mam 28, a tata zmarł rok temu. szkoda.......

Gość Tatiana26
no coz cos za cos... przynajmniej wiem ze mnie nie zostawi z powodu ciazy jak wiele nieodpowiedzialnych facetów w moim wieku...

Gość tsssssfce33
dla mnie jest to egoistyczne postępowanie bo spełniasz swoje marzenia i zachcianki dzieciaka mozna i spłodzić po 70 tce ale jaki ma to sens ? dziecko pójdzie do komuni a ty będziesz miała ponad 50 lat dla dziecka to żle do jego studiów nie dożyjesz a w piłke z dzieckiem nie pograsz wiem że takie numery czasami odwalają bogacze, robią dzieciaki w wieku starszym ale normalni ludzie powinni sobie darować np koledzy twojego syna będą mieć ojców młodych przystojnych mężczyzn uprawiających sport a ty już będziesz osiwiały dziadek na emeryturze

Gość Tatiana26
egoistyczne zachowanie "bo spelniasz swoje marzenia i zachcianki" ?? o czym ty mowisz to jego kobieta chce sie zrealizowac, zdobyc wykształcenie i prace zeby zapewnic warunki, on tylko daje jej czas i zachowuje sie nie egoistycznie nie napierajac na nia...

Gość Norbi38
w porownaniu do dwudziestoparoletnich ojców to jest staruch ;) cały czas staram sie dbac o siebie, zdrowo sie odzywiam, uprawiam sport 2 razy w tygodniu, jezdze na rowerze...niektorzy mowia ze mam ADHD ;)

Gość gelianna
norbi-rezyser david lynch lat -66 oczekuja potomka -w porownaiu z nim nawet jesli zostaniesz ojcem z a pare lat po 40 tce-to robisz w pieluchy i masz mleko pod nosem -mlodziak jestes

Gość Norbi38
niby tak ale "gwiazdy" maja inne warunki jakie moga zapewnic swojej rodzinie...

Gość masz złe podejście
i przestań sie porównywac do innych :-O ja mam 30 lat, mój partner 37 i on tez już by chciał, ale ja nie, nie jestem gotowa i byc moze nigdy nie będę... on to wie, tez dostał wolną drogę, ale chce być ze mną bez wzgledu na to czy będziemy mieli dziecko czy nie. Ja jesli sie zdecyduje to ok.34-35roku życia i wcale nie uważam, ze to za późno. Byłam 5 lat za granicą i tam normą jest rodzić przed 40. czesto się widzi siwych , łysych panów z małymi 3-letnimi dziećmi. Tylko tutaj w Polsce facet 40-letni czy 50-letni to juz stary dziad :-O

Gość masz złe podejście
dzisiaj ludzie dłużej żyją, ale skoro ty piszesz, ze 50 lat to starzec, to Ci współczuję :-O Poza tym patrzenie na wiek jest dosyć głupie, bo można być 20-letnim ojcem i zginąc w wypadku itp. i też dziecko nie będzie miało ojca