Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna00

Pryszcz czy guzek??

Polecane posty

Gość taka jedna00

kilka dni temu w okolicach miejsc intymnych dokladnieprzed zgieciem uda bardziej w strobe pochwy zrobil mi sie pryszczyk taki twardy, chcialam go wygniesc ale sie nie dalo, na nastepny dzien byl juz taki duzo na nastepny wielkosci ok 2 cm czerwony i twardy i ropa. Nie wuem co to jest bo jest w srodku takie duze i twarde. Jak dotknelam to lala sie ropa z krwia i strasznie boli, i jadzi mi sie tak, dzis to samo czy mial ktos moze podobny przypadek?? Nie wiem czy samo to przejdzie po kilku dniach?

Gość najprawdziwszy dermatolog
daj fotkę, rzuce na to okiem :classic_cool:

Gość taka jedna00
nie bede dawac fotki ;p

trudno ocenić jak się nie widzi ale może wrasta Ci włos? u mnie kiedyś wrastający włos tak drażnił skórę , ze powstała ropa, lało się trochę krwi, taki pryszcz na 1 cm powstał.

Gość taka jedna00
i po ilu Ci to przeszlo?

a to może być wrastający włosek w twoim przypadku? w takim razie musisz go usunąć. spróbuj go wydłubać igłą ( kupisz oczywiście w aptece) i przemyj spirytusem ten "pryszcz" . po wydłubaniu wyrwij go pincetą. Jeśli to oczywiście wrastający włos... po kilku dniach zejdzie ta czerwona opuchlizna , możesz nałożyć jakąś maść witaminową.