Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ncudgcigugu

jedzonko;')

Polecane posty

Gość ncudgcigugu

moja córcia ma 10 miesiecy...jest drobniutka...je chetnie ale moze źle ja karmie albo zbyt monotonnie...doradzcie prosze czym moge urozmaicic jej diete czy ja pokarmic zeby przytyła choc troche. a daje je tak: 6.00-7.00 mleko 200 ml 10.00-11.00 mleko -wypija jakieś 70 ml + jogurt mleczny 14.00 obiadek ze słoiczka jak jest w żłobku a jak w domu to moja zupka(mięsko, marchew, brokuły, ziemniaki, por) 18.00-deserek z potartym bananem lub jabłkiem 20.00 mleko 200ml dodam ze mało pije

Gość brystol techniczny
moze tak JEDZENIE !!! pozniej z tego brzydziutkie kupeczki wychodza :O:O zenada :O

Gość ncudgcigugu
??

Gość + czy -
Ja bym urozmaiciła dietę owocami które już może. Ale tylko aby nie była monotonna. Absolutnie nie tucz dziecka! Po co? Jeśli jest zdrowa i przybiera,to ok. Jeśli je to co napisałaś, a nie przybiera to idź do lekarza na badania. To nie te czasy,że dziecko zdrowe to to,które ma 5 podbródków i milion fałdek.

Gość + czy -
Ewentualnie na drugie śniadanie bym wywaliła mleko-bo trochę go za dużo i dała stały posiłek typu kanapka, ewentualnie jogurt z płatkami, owsianka na wodzie z owocami itd.

ale dlaczego ma przytyc? dziecko tyle je ile organizm jego sie domaga a na sile przepychanie i rozciąganie żołądka moze sie to pozniej kiepsko na jej zdrowiu i wadze odbic.Niech je tyle ile jej organizm sie domaga,i przestan z tym pomyslem aby dziecko ci przytylo.

ale wedlug mnie zbyt wiele ma mleka i produktow mlecznych w swoim menu.Mozesz je przebiałkowac,zdecydowanie za wiele laktacyjnych produktow,mala sie skazy bialkowej nabawi

za duzo mlecznych posilkow?? kurcze troche sie przerazilam.Moja corka ma 7.5miesieca i dalej jest na piersi,jej menu wyglada tak ok 6 piers ok 9 kaszka 11.30-12 piers 13.30-14 obiadek,zupka domowej roboty zawsze cos innego 15-15.30 piers (nie zawsze,jak sie nie domagaja to nie podaje) 17 podwieczorek,owoce,kisielek domowy,kaszka manna z jogurtem i owocami roznie 19.30 piers 22.30 piers co myslicie?? co tu zmienic??