Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rthtyjyu

po co ludziom duze, wypasione samochody ?

Polecane posty

No jak wiesz na 100%, ze w tym czasie nikt Ci nie wyjedzie na czolowke to smialo, i nawet jak bedzie to osoba jadaca ponad 200kmh a Ty wciaz zdazysz sie schowac.

Gość Bidulka,
Żeby mogła bardziej przeżywać po co komuś coś, to dodam że samochód w automacie:)

Gość Bidulka,
No jak wiesz na 100%, ze w tym czasie nikt Ci nie wyjedzie na czolowke to smialo, i nawet jak bedzie to osoba jadaca ponad 200kmh a Ty wciaz zdazysz Ja np mówi o sytuacji gdy jedzie w trasie tir czy śmieciara 60 km / h i wlecze się za nim kilka aut. Za nim oni się rozpędzą by wyprzedzić takie auto, musi być na prawdę pusto z naprzeciwka. My przy dużym silniku i Dużej iloci KM wyprzedamy ich wszystkich bez problemu. Nawet jak coś widać z naprzeciwka.

Gość rthtyjyu
Bidulka, o tak, widze ze cie tak to podnieca, a moze tylko o tym marzysz? mi nie przeszkadza jechac Punto czy innym Uno za taka ciezarowka i wyprzedzic ja po 6 minutach a nie po 2-ch wydawac kilkadziesiat tysiecy zlotych wiecej na samochod, zeby raz na jakis czas na trasie latwiej bylo wyprzedzic tira? absurd do kwadratu :D:D:D:D::D:D

Gość Bidulka,
Ale nie wszyscy prowadzą takie nudne życie jak ty. Niektórzy bardzo czesto jeżdzą. Po drugie jestem pewna źe cię po prostu nie stać na lepsze i dlatego tak gadasz.

Gość oooooooooooooopppa
Nie rozpatrywałabym tego w kategoriach absurdu ;) Ją po prostu stac na to, by bez probemu i uszczerbku dla portela wydala kasę na auto, którym jeździ raz na jakis czas.

Gość rthtyjyu
a ty widze ze czujesz sie lepsza, bo twoj facet ma dobry samochod zal... kieys zrozumiesz, ze w zyciu licza sie inne wartosci

Gość Bidulka,
Ja też mam dobry :)

Gość Bidulka,
Ja wiem co się w życiu liczy... Rozmawiamy chyba merytorycznie po co komu duży samochód, a nie o wartościach człowieka.

Bidulka, nigdy nie wiesz kto i jak szybko jedzie z naprzeciwka. Autorko widac, ze Ci dupe zal zciska. Wyskakujesz nagle z wartosciami. Akurat jakosc nieraz w tym przypadku idzie w parze z cena wiec dla kogos wartoscia moze byc wygoda i bezpieczenstwo przewozonych osob. Dla Ciebie widac nie.

rthtyjyu o co ci tak naprawde chodzi? :) bidulka lubi duze samochody i ja na to stac. ja niedługo tez zmienie mojego malucha na takiego "tira". tobie nic do tego :P wyluzuj :D

Gość Bidulka,
Ja rozumiem jak kogoś nie stać, cieszyć się więc trzeba z tego co się ma. Ale jeśli moesz sobie pozwolić na luksus, wygodę i bezpieczeństwo to dlaczego nie?

Gość rthtyjyu
bo to rozrzutnosc lepiej odlozyc kase na wieksze mieszkanie lub lepiej je urzadzic lepiej na podroze, bo po nich zostaja wspomnienia lepiej zostawic na "czarna godzine" samochod sluzy do przemiesczania sie z punktu A do punktu B mnie po prostu zastanawia czemu w ubogim kraju na ulicach tyle duzych, w miare nowych samochodow, jak mniejsze sa praktyczniejsze do poruszania sie po miescie, sa duzo tansze i mniej pala wakacje sa rzadko, a nawet wtedy sporo osob po prostu leci samolotem malo jest rodzin z trojka dzieci malo osob z dwojka nastolatkow, co jada z rodzicami nad morze Tico to moze ekstremum ale dla wiekszosci osob powinien wystarczac samochod mniejszy lub rowny 4 metrom dlugosci fakt , ze na naszych drogach tyle tych lepszych wiekszych aut traktuje jako nieodpowiedzialnosc i rozrzutnosc wzglednie zalosna probe lansu

Gość Bidulka,
Autorko widzisz moja siostra kiedyś zginła w maluchu. Może jakby jechała jeepem to by żyła. Bardzo duże prawdopodobieństwo. Bo ktoś kto był obok już przeżył, nawet draśnicia nie miał. A we mnie kiedy wjechał na czerwonym kretyn pick upem 100 na godzinę w " dupę". Jego samochód zaczynał si na szybie, cała maska urwana i zgnieciona. Ja nie miałAm draśnięcia, a byłam w 5 miesicu ciąży. Wyobraź sobie co by było gdybym jechała tico, punto czy seicento? Więc nie gadaj mi o wartociach i nie wychwalaj cudownych mini samochodów.

Gość oooooooooooooopppa
"bo to rozrzutnosc lepiej odlozyc kase na wieksze mieszkanie lub lepiej je urzadzic lepiej na podroze, bo po nich zostaja wspomnienia lepiej zostawic na "czarna godzine" Dziewzyno, ale ludzie poruszający się drogimi autami mają pieniądze na to wszystko o czym mówisz, jesteś w stanie to zrozumieć? Mają na to i na drogie auta. Zrozum, ze ktoś majętny żyje na wyższym poziomie niż reszta społeczeństwa.

Gość rthtyjyu
rozumiem troske o male lub nienarodzone dzieci, to najwyzsza wartosc ale idac tym tokiem rozumowania powinas siedzic w domu z dzieckiem caly czas, bo na dworze dziecko sie zarazi czyms jak sie pojdzie pobawic albo porwie je pedofil albo pobije je na placu zabaw jakies inne starsze dziecko a sama jak bylas w ciazy moglas idac do sklepu byc swiadkiem awantury dwoch pijakow i sama ucierpiec ja nie chce cie obrazac, generalnie cenie bezpieczenstwo, ale i tak samochody dzisiaj sa bezpieczniejsze niz 20 lat temu, maja duzo wiecej poduszek , krotsza droge hamowania, spelniaja bardziej rygorystyczne standardy. Uwazam, ze grunt to jedzic odpowiedzialnie i ja tak jezdze. a duze samochody, przy tak drastycznej roznicy cenowej i tak uwazam za niepotrzebne :) i smieje sie, kiedy punto nazywane jest malym samochodem, punto ma wlasnie ok 4 metrow, to sredniak, jak dla mnie optymalny nawet dla rodziny z dwojka dzieci. Male to kiedys Tico, dzisiaj VW Up/skoda city go, ktore skadionad podobno sa calkiem przestrzenne w srodku bo maja krotki przod

Gość Bidulka,
Autorko źle zadała pytanie w temacie. Nie napisałaś wprost o co ci chodzi. Tobie nie chodzi o to by dowiedzieć się co kieruje ludźmi że wybierają np audi kombi, tylko o to, że to niesprawiedliwość że jednych stać na super auto a innych nie. Wyjdź ju z portfela Polaków. Tobie nikt nie każe kupowa samochodów ponad 4 m, i przestań się martwić o finanse innych.

Gość Bidulka,
A jaka to jest drastyczniść cenowa? Możesz sobie kupić micr za 50 tys, a passata za 40 tyś.

Gość Bidulka,
* Nissana micrę

Gość rthtyjyu
ostatni argument, nowe samochody jak ktos zadrapie, wjedzie w bok itp, to zaraz traca na wartosci, naprawa droga same w sobie ktos moze je probowac ukrasc pojedziesz wieczorem do znajomych mercedesem za 150 tysiecy , postawisz pod blokiem a za 4 godziny, nie wiadomo w jakim stanie bedzie

Gość Bidulka,
Albo mini morisa za 100 tyś a jakiegoś jeepa za 30 tyś.

Gość Bidulka,
A znasz takie co jak ac?

Ja to widze tak te wszystkie male miejskie gowienka to plastikowe autka, sa przystosowane do przemieszczenia Cie z punktu A do punktu B, nie maja duzo zajmowac miejsca i maja malo palic. Dla mnie to sa pudelka na kolkach nic ponad to. Natomiast Mercedes klasy S lub CLS, albo BMW 7 to sa samochody duze, fakt jednak to przemieszczanie sie nimi jest przede szystkim nieporownywalnie wygodniejsze, przyjemniejsze i mozna miec przyjemnosc z jazdy. Komfort, wyposazenie - takie jak np. masaze i inne tego typu rzeczy sprawiaja, ze takim samochodem mozesz pokonac setki km bez bolu plecow i tylka. Chociaz nazywanie tego luksusem to przesada, to jednak nie zawachalabym sie tak tego okreslic porownujac do fiata pandy czy innego malego karla. Z reszta co ja bede tlumaczyc - wystarczy pojezdzic tymi ''miejskimi'' i przesiasc sie w taka limuzyne i juz nie bedziecie sie tak zastanawiac :) Kilkunastoletni mercedes czy bmw sa czesto lepiej wyposazone i bardziej komfortowe niz najnowsze UPy i inne im pokrewne.

Gość Bidulka,
Ależ ty piepszysz głupoty! Myślisz że jak ktoś ma merca za 150 tyś to codziennie ktośmu go kradnie lub rysuje? I że stoi cały czas na balkonie i pilnuje żeby mu ktoś fury nie ukradł? To ja ci powiem, ma ac i ma to w dupie!

Gość Bidulka,
*pieprzysz

Gość amberrrrrr rose
mam duze auto (mercedes ML 500) silnik 5.0 benzyna ,cena 350 000 zł 1. stać mnie 2. podoba mi sie z wyglądu (luksus i jeszcze raz luksus) w srodku mięciutka skóra, automatyczne fotele nie trzeba kręcić wystarczy nacisnac, automatyczna skrzynia biegow, podgrzewane fotele, swiatła przeciwmgielne, 10 poduszek powietrzynych, lepsza widocznosc (bo wysoko), wbudowana nawigacja, super rozmieszczone głosniki i ogrzewanie (wszedzie czuc tak samo i muzyke tez sluchacv tak samo a nie tylko z przodu), wspomaganie kierownicy, automatyczny alarm, szyberdach (super sprawa) w srodku moge lezec rozwalona na wszytskie strony a miejsca bedzie i tak wiele 3. Marka prestiżowa którą kazdy zna. Myslisz ze czemu w telewizji nie ma reklam Mercedesów czy BMW ? Bo tych aut nie trzeba reklamowac nawet jak wychodza nowe modele, za to przecietniaki są co rusz reklamowane zeby ktos w ogole wiedzial ze takie cos istnieje 4. Całkowicie inna jazda, praktycznie siedze i nic nie robie oprocz hamulca od czasu do czasu wystaczy lekko nacisnac gaz i juz prawie 100km/h na liczniku 5. o komforcie jazdy nie wspomne, o tym jak super elegancko sie czuje w tym samochodzie a to wazne by czuc sioe dobrze nawet jadąc autem 6. cieszy oko, jest poprostu piękny tak samo jak chcesz miec ładnie w domu tak samo chce miec ładny samochód w domu nikt mi nie powie ze mam slums tak samo nikt mi nie powie ze mam samochód grat 7. przemieszczanie sie z punktu a do b jeszcze nigdy nie bylo tak przyjemne a jezdze duzo. 8. nie psuje sie praktycznie wcale to ze ciebie nie stac to nie znaczy ze ktos nie ma prawa sobie kupić, zreszta po to produkują takie samochody zeby były kupowane. gdzie jest lepiej? u mnie czy u ciebie? http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/Samochody/Mercedes/Mercedes%20ML/2005%20Mercedes%20Benz%20M%20Class%20wnetrze%201920x1440_1234.jpg http://hiperogloszenia.pl/x-pl/inz/207/207629-sprzedam-fiata-punto-ii-1-9-jtd-2001r-2.jpg takze prosze- skończ pierdolić :)

Gość Bidulka,
A tak dla info, to mi kiedyś ktoś ukradł cinqocento, a merca nigdy. Bo trudniej go ukraś.

Gość Bidulka,
Oj czekam co teraz napisze nasza autorka...