Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa pokrzywdzona

Która kobieta zasługuje na więcej? Synowa czy córka????

Polecane posty

Gość synowa pokrzywdzona

Otóż moja sytuacja jest taka od 8 lat jestem mężatką. Mam czwórke dzieci. Córke z poprzedniego związku(którą mój mąż adoptował) oraz dwóch synów(bliźniaki) a także trzymiesięczną córeczke. Teściowie i szwagier pomagają mojej szwagierce która ma 7letniego syna którego urodziła w wieku 17 lat. Oczywiście moi teściowie byli załamani jak ona miała urodzić dziecko ale wszystko dla niej poświęcili, opłacali jej studia, dali dach nad głową, wyżywienie a nawet alimenty dla dziecka szły do kieszeni szwagierki i teściowie poradzili jej by odkładała te pieniądze dla dziecka. Ale nie oto chodzi. Chodzi oto że szwagierka już odchowała swoje dziecko, pod czas porodu usunięto jej macica a ja jeszcze jestem wpełni wartościową kobietą i nie wiadomo ile razy jeszcze będę rodziła. Teściowie oddali nam połowe domu ale i tak w porównaniu przy szwagierce potrzebuje więcej pomocy.

Bezdyskusyjnie córka zawsze bedzie dla mnie bardziej wazna niz potenncjalna synowa,i córka ma pierwszenstwo ,ale jesli synową bym darzyła sympatią, nie mialabym do niej jakis zastrzezen ,widzialabym że z moim synem dobrze im sie zyje, wiodą szczesliwe malzenstwo i sie kochają to ile bym byla wstanie pomóc ,tyle bym pomogla,taka z mojej strony bezinteresownosc, lecz nigdy kosztem wlasnego dziecka czyli córki,że ją bym zepchenla na dalszy plan, napewno bym do tego nie doprowadziłą

nie no jak ty sie mozesz dalej rozpladzac to pewnie ze na wiecej zaslugujesz. zrob jeszcze czworo, moze tesciowie wtedy oddadza caly dom :) ciekawiej sie czyta o sledzeniu faceta na lotnisku itp. ;)

Gość Mamusia_Kubusia_
pokrzywdzona???? Ty sie chyba czujesz nienajlepiej.. mi nikt nic nie dał i nie czuje sie pokrzywdzona, dlatego nie szanujesz zeza duzo dostałas

"Chodzi oto że szwagierka już odchowała swoje dziecko, pod czas porodu usunięto jej macica a ja jeszcze jestem wpełni wartościową kobietą i nie wiadomo ile razy jeszcze będę rodziła" Jesteś ostro popierdolona, nie mam więcej do dodania :O

Gość synowa pokrzywdzona
Ja mam czwórke dzieci i nigdy nie wiadomo czy nie zdarzy nam się kolejne. A szwagierka już zawsze będzie matką tylko jednego dziecka. Ona spokojnie może pracować a po pracy idzie do domu. Mówiłam szwagrowi by zwrócił teściom uwage na to by zatroszczyli się trochę bardziej o moje dzieci to nie zwrócił na to uwagi.

Gość Weronika 8989
Taką kure która uważa że rodzenie dzieci to jedyny priorytet bym wypier.. z domu!!! Sama zbuduj, zobaczysz jak to " łatwo" !!!! PASOZYCIE!

synowa pokrzywdzona ,zawsze mozesz poddac sie aborcji, rodzic kolejnych dzieci nie musisz i nikt cie nie zmusza do rozmanzania sie w dalszym ciągu,jak jest tak tobie ciezko,trudno i uwarzasz sie pokrzywdzoną.Amen

Gość synowa pokrzywdzona
Moi rodzice pomagaja w miare możliwości. Pare razy w miesiącu zaopiekuja się wnukami ale to też jest tak że ja musze do nich zaprowadzić dzieci, bo oni tak za bardzo nie przychodzą do nas, i u nich sytuacja finansowa też nie jest najlepsza. A jeszcze jak słucham tekstów teścia czasami to mnie do szału doprowadza. Jaka to jego córka zaradna, sama z dzieckiem, zdała mature, skończyła studia, pracuje. Że jest samowystarczalna, to miałabym go ochote spoliczkować.

Gość oł szit
To raczej jest prowokacja,bo czy są tacy ludzie? A jeśli jednak jest taki za przeproszeniem pustak,to informuję że jest coś takiego jak antykoncepcja-pełnowartościowy inkubatorze rozpłodowy...Rusz tłustą dupę do roboty a nie oglądasz się na innych!

Ale to normalne, że córka jest ważniejsza niż synowa, w ogóle głupie pytanie...Też jestem synowa i rozumiem to, i nigdy nie wymagałam od teściowej takiego traktowania jak córka. Też teściowa wychowywała tamtego wnuka a do nas nie miała nigdy czasu przyjść ale tak to już jest i trzeba się z tym pogodzić.

Gość Wybaczcie jak czytam
pełnowartościowa kobieta (z macicą rzecz jasna) i połowa domu to śmierdzi provo jak gównem ale dlaczego tylko ja dochodzę do takich wniosków? Kiedyś mój kolega wypisywał podobne bzdury tu na forum (dla zabawy) i nie mógł uwierzyć że na tak mało realną historię odezwie się tyle mądrych wypowiedzi :D.

Gość aposlodkksdjdkjhfjdfhhjfb
No własnie, toksyczna kobieta, kluska serowa i inne ....Jak można nie zauważyć że to provo? Odpisujecie już chyba mechanicznie na każdą bzdurę byle sobie popisać , czytaj. popaplać a nie myślicie już na co odpisujecie.

Gość synowa pokrzywdzona
Miło jest przekonać się ile z zaczernionych myśli logicznie i intuicyjnie a ile ma siano w głowie. Kiedyś była burza na temat pomarańczek i zaczernionych (zaczernione uważają się za mądrzejsze i kulturalniejsze) ...hmmm, kultura kulturą ale rozum w głowie nie wiele ma.

Gość oł szit
Wybaczcie jak czytam-przepraszam ale palma pierwszeństwa należy do mnie-pierwsza napisałam że to raczej prowokacja.

Gość hshshs
oł szit - palma pierwszeństwa dla ciebie :) , dobrze że wspominasz, trzeba umieć się oczyścić :D.

Gość Wybaczcie jak czytam
Do oł szit - zgadza się ;)...przepraszam , oczywiście że pierwsza zauważyłaś :) - lizak dla ciebie na pocieszenie :).

Gość oł szit
A balszoje spasiba ;)

Gość hubba bubba
masz czwórkę dzieci, więc sama sobie odpowiedz kto byłby dla ciebie najważniejszy. uważasz, że skoro masz dzieci, to ci się więcej należy? a niby jakim prawem? ciesz się z tego co masz i nie stękaj o więcej.

Gość Bo to facet pisze
O ja pierdolę i dalej to samo :D.

Gość kasjdjksdjd
Bo jak to się powiada , głupota to choroba wywodząca się z natury (nie nabyta)

aposlodkksdjdkjhfjdfhhjfb - tak nie zauwazylam ze to prowo i dlatego napisalam ze oczywiscie ze jest bardziej wartosciowa :D no wez zastanow sie, nie widzisz w tym ironii? zreszta na koniec napisalam ze ciekawiej sie czyta o sledzeniu faceta na lotnisku :D nie odpisuje mechanicznie ale moze Ty mechanicznie czytasz?

abstrahując od tego prowo niestety znam osobę która myśli w ten sposób - i to jest przerażające...

Gość gość
U nas Matka kocha bardziej synowa niż swoja córkę. Bardzo mi z tym ciężko bo moja żona pragnie miłości matki i nie widzi rzeczywistości takiej jaka jest. Teściowa poprzez miłość do swojego syna zaczęła faworyzować synowa i stawiać zawsze ja na pierwszym miejscu. Ciężko uwiezyć w taka sytuacje, dlatego nie potrafię tego zrozumieć. Dla mnie to bardzo cięzki grzech i rzsecz nie do przyjęcia.