Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Zdaniem niektórych Kościół stawia faceta ponad kobietę, ale ...

Polecane posty

Gość finoccia
bo sa glupie, maja niewolniczą mentalnosc-wynik tresury od urodzenia -madra kobieta to odrzuca , nienawidzi wszystkich religii ,kaplanow i religijnych ludzi i uwaza ich za gówno i skurwieli a nie z a utorytety

Gość prawdziwa dzisiejsz kobieta to
dziwka a nie religijna szanująca się z godnością i zasadami kobieta

Gość finoccia
mozne se byc ateistka zyjaca w monogamicznym zwiazku ale odrzucajaca religijne bzdyry typu nakaz wielodzietnosci -a mezczyzna nakaz maltretowania zony

Gość ferruczia
religie nakazuja przemoc wobec kobiet a durne baby ciesza sie na widok kaplanow-jak nastolatki na widok elvisu czy dzastina bibera

Gość Jesteście powalone
finoccia mozne se byc ateistka zyjaca w monogamicznym zwiazku ale odrzucajaca religijne bzdyry typu nakaz wielodzietnosci -a mezczyzna nakaz maltretowania zony Gdzie macie nakaz maltretowania żony ludzie puknijcie się w głowę takich facetów wybieracie na partnerów to się nie dziwcie potem takim sytuacjom.

Gość bdfbd
ferruczia religie nakazuja przemoc wobec kobiet Jakie religie na pewno nie katolicyzm! Ci arabowie muzułmanie tak tam się ostro kara kobietę itp.

Gość ferruczia
kazda religi a popiera przemoc wobec kobiet a chyba nie musz etlumaczyc ze KK popiera i nakazuje wielodzietnosc nawet w skarajnej biedzie -ostatnio pewien biskup skrytykowal ludzi,, ktorzy ulegaja pokusie jednego dziecka-wg religii mąz moze pic ,bic zdradzac a baba nie moze sie rozwiesc bo to grzech i lepiej zeby czekala az on zabije lub okaleczy ja lub dzieci

Gość bdfbd
Gdzie masz napisane w piśmie, że Bóg nakazuje bić żonę?

Gość ferruczia
est mądra ksiazka -katlicy i seks-peter stanford -tam dobitnie pokazuje jaki jest KK wobec kobiet-prasa non stop pisze o przemocy wobec kobiet-jest tak ze ofiary przemocy nie maja pomocy ani w sadzie , ani w prokuraturz e ani na policji- ajak sedzia jest religijnym ciemniakiem to nie udzieli rozwodu lub ciagnie sprawe w nieskonczonosc-kaplani i politycy nakzuja przemoc wobec kobiet

Gość ferruczia
ameryka lacinska jest katolicka a skala przemocy wobec kobiet gigantyczna -kobiety z juarez mowi ci to cos? to religie , kaplani i politycy stymuluja przemoc wobec kobiet

Gość bdfbd
Ja się nie pytam o ludzi tylko o biblie czy tam pisze, że Bóg nakazuje bić kobietę?

Gość ferruczia
jest napisan e-zony badzcie poddane waszym mezom, ku mezowi bedziesz zwracala swoje pragnienia aon bedzie panowal nad toba-sw tomasz napisal -kobieta to nieudany mezczyzna

Gość ferruczia
sw klemens -kazda kobieta powinna zaplonąc ze wstydu na mysl ze jest kobietą , wez jaks ksiazke o historii kobiet-to jest tam opisane jak religie i swieci do nich sie odnosili

Gość moja historia...
Ja wierzylam w Boga, ale do kosciola chodzilam tylko czasami. Jestem osoba wrazliwa i chcialam czynic dobro. Umarla mi dobra kolezanka, ktora byla super dziewczyna, ale bardzo wierzaca. Potem zwiazalam sie z alkoholikiem, ktory wyniszczyl mnie psychicznie i znecal sie nade mna rowniez psychicznie. Moj ojciec choruje na schizofrenie, nie bylo lekko. W szkole nie umialam sie z nikim zaprzyjaznic, tylko powierzchowne znajomosci zawieralam. Pogubilam sie w zyciu, doszly narkotyki i mialam psychoze na tle religijnym (zamkneli mnie na 2 miesiace w psychiatryku - najgorsze 2 miesiace mojego zycia). Moj chlopak codziennie byl przy mnie. Mialam halucynacje i urojenia. Mowil, zebym wierzyla tyko w to, widze i moge dotknac. Bylo ciezko, bo mialam cale mnostwo natretnych mysli. Psychotropy bralam tylko w szpitalu. Teraz juz nie. Odkad odrzucilam religie, jestem zupelnie innym czlowiekiem - silniejszym psychicznie. Jestem rowniez wierna to wynika z mojej hierarchii wartosci, a nie z leku przed bogiem, ktorego nie ma. Stuprocentowa realistka i racjonalistka. Polecam kazdemu raz na zawsze odciac sie od sekty. Unikac rzeczy, ktore nam szkodza, a robic to, co nam pomaga. Odpalam plytke i trenuje z Ewa Chodakowska. Zycie toczy sie TU I TERAZ :)

Gość ferruczia
wez se ksizki cztnij-krzyz panski z kosciolem , opus diabolo-karlheinza deschnera-od matriarchatu do patriarchatu-gorsza plec -naukowcy profwsorzy to napisali i tam jest jasno pokazane ze wszystkie religie uwazaja kobiety za gówno i nakazuja przemoc wobec nich

Gość ferruczia
wszyscy kaplani i politycy pochwalaja mordowanie kobiet , gwałty , przemoc domowa , molestowanie seksualne w pracy

nie Tomasz a ap. Paweł i wkleiłaś tylko częśc tego wersetu (21) Bądźcie sobie wzajemnie poddani w bojaźni Chrystusowej! (22) Żony niechaj będą poddane swym mężom, jak Panu, (23) bo mąż jest głową żony, jak i Chrystus - Głową Kościoła: On - Zbawca Ciała. (23) bo mąż jest głową żony, jak i Chrystus - Głową Kościoła: On - Zbawca Ciała. (24) Lecz jak Kościół poddany jest Chrystusowi, tak i żony mężom - we wszystkim. (25) Mężowie miłujcie żony, bo i Chrystus umiłował Kościół i wydał za niego samego siebie, (List do Efezjan 5:23-25, Biblia Tysiąclecia) jka poczytasz dalej zobaczysz jakie mąż ma obowiązki wobec żony . Ale taki skrzywiony obraz wiary i Boga rodzi ise w sercu człowieka kiedy on Boga zna jedynie ze słyszenia .

Gość bdfbd
"jest napisan e-zony badzcie poddane waszym mezom, ku mezowi bedziesz zwracala swoje pragnienia aon bedzie panowal nad toba-sw tomasz napisal -kobieta to nieudany mezczyzna " Dziś to razcej mowa o tym by były wierne mężomi i by zbyle przyczyny nie odchodziły od rodziny co do fragmentu, że kobieta to nie odanu mężczyuzna to raczej chodzi o porównanie do Boga . Bóg jest przedstawiany jako mężczyzna . ale nie ma nic by Bić, krzywdzić kobietę.

Gość ferruczia
sięgnij po ksiazki ktore wyzej wymienialam ta m jest to szczegloow napisane-cytaty ze hohho-swieci i ojcowie kosciola zionelinienawicia do kobiet- fakt jest taki ze wszystkiereligie uwazaja kobiety za gówno acha jeszcze ksiazka -dziwki w historii-tez niezla-pokazuje jak Kk przeskadowal kobiety

Gość ferruczia
ale jak sw Tomasz pisz ejasno kobieta to nieudany mezczyzna a dziewczynki rodza sie z uszkodzonego nasienia-to jest jasne ze uwazal kobiety z a gówno

a ja tobie proponuję - odrzuć te śmieci , nie karm swojego serca tymi paskudztwami - siegnij po Biblię a poznasz jak WSpaniały jest nasz Ojciec , jaki kochający , pełen miłosierdzia i cierpliwości .

Gość ferruczia
zauwaz ze w krajach protestanckich rozwody staly sie wprowadzone szybciej i latwiej dostepne -w krajach katolickich szlo to jak po grudzie-bo KK uwaza kobiety i dzeci za gówno i nie che by mogly sie uwolnic od mezow sadystow, oprawcow

Gość ferruczia
św tomasz z akwinu -doktor kosciola

Gość ferruczia
jan chryzostom -sposrod wszystkich bestii najbardziej szkodliwa jest niewasta

bzdura - kraje protestanckie , ścisłej opierające ise na Piśmie tym bardziej przeciwne są rozwodom .

Gość ferruczia
ale to w pamstwach protestanckich rozwody wprowadzono szybciej -a po rozwodzie mozna z nowu wziac slub koscielny

doktorzy KK to tylko ludzie i ludzkie " męrości ' wygłaszali - jeśli dla ciebie sa tak samo wiarygodni jak Pismo Św ....to szkoda słów .

jeszcze większa bzdura- nie ma rowodu tzw , kościelnego . Możesz isę rozwieść ,ale ślubu kościelnego ponownie wziąć nie możesz . A nawet powtórny ślub cywilony jest na cenzurowanym .