Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniczka19898

mam 23 lata jestem nie zalezna i wstyd mi że mieszkam z rodzicami...

Polecane posty

Gość Moniczka19898

Dlatego dzis szukałam mieszkan i znalazłam . jest juz zaklepane dla mnie , jutro przeprowadzka,a moja matka robi z tego wielką afere ze nie bedę mieszkała w rodzinnym domu. Wiem że większosc dziewczyn mieszka z rodzicami,,,ale mnie to przytłacza. nigy nie sprowadziłam faceta na noc bo brałam rodziców pod uwagę i co powiedzą?albo co myslą będąc za scianą. KONIEC Z TYM. OD JUTRA ŻYJE WŁASNYM ŻYCIEM.I ROBIE TO NA CO MAM OCHOTĘ.

Gość LILI8567
wstyd ci?? to co mają powiedziec faceci w wieku 28 lat którzy mieszkają z rodzicami. dla nich to cos dziwnego miec dom i płacic komus. Brawo:)

Gość potrzebowałaś mieszkania
by uprawiać przygodni seks?

Gość Moniczka19898
nie chodzi o sex...nawet nie mam faceta.. czuję ze powinnam sie wyprowadzic i tak tez zrobie.Mam fajnych rodziców ale czasami przerasta mnie ta sytuacja.

Gość ułomniJESTESCIE98
a faceta sprowadza się na noc tylko na sex??? kolego?

Gość tralala345
a potem padaja pytania czy facet w wieku 28 lat mieszkający z rodzicami to gołodupiec..odpowiadam:tak gołodupiec...bo skoro dziewczyna jest na tyle zaradna aby wyprowadzic się i sama na siebie zarabiac to taki facecik może jej buty czyscic..

Gość mam tak samo jak setunia
Setunia, dokładnie :D ja mam 24, też pracuję, ale mieszkam w domu rodzinnym. jak już będę mogła KUPIC mieszkanie, to chetnie to zrobię, ale w wynajmowanym nie chce

gdybym miała poważnego partnera wolałabym wynajmować i mieć prywatność, niż odkładać na własne meiskzanie i meiskzac z rodzicami, w tym momencie nei ciągnei mnei do samotnego meiszkanai

Gość mam tak samo jak setunia
mieszkanie samemu nie jest takie super... wracasz i jesteś ciągle sama. wiadomo, można kogoś zaprosić ale... nikt w domu na Ciebie nie czeka

zdania sa podzielone wobec tego mam pytanie: pytanie przy czym zakladam, ze wiekszosc ludzi zarabia przecietnie tzn 2.000-3.000 (maly odsetek ludzi zarabia 6.000, taka jest prawda) czy lepiej mieszkac z rodzicami i odkladac co miesiac pieniadze na powiedzmy WLASNE mieszkanie, BUDOWE DOMU i po jakims czasie pójść na swoje czy lepiej wynajmowac i placic komus czynsz, wiedzac ze nigdy to mieszkanie nie bedzie twoje? faktem jest, ze otrzymanie kredytu na wieksza kwote sa niemalze nierealne dla wiekszosci ludzi wiec sytuacja, ze bierze kredyt i splaca wlasne ODPADA. wiec co lepsze?

zależy od sytuacji moja kumpela po ślubie mieszka z teścimi, bo odkładaja :O ja wybrałabym opcję wynajmu, raz jest sie młodym trzeba korzystać

fiku miku ale nie zawsze bedziesz mloda. nie pomyslalas, ze powiedzmy w wieku 40 lat, kiedy juz spowazniejesz fajnie by miec cos SWOJEGO? oczywiscie, fajnie mieszkac samemu i robic co sie chce:) i kiedy chce ale oplacalne zdecydowanie to nie jest, bo prawda jest taka, ze dla przecietnie zarabiajacego czlowieka nie ma mozliwosci aby wynajmowal i odkladal. oczywisci pomijam ludzi, ktorzy zarabiaja duzo wiecej niz przecietnie

szczerze? jeżeli miałabym odkładać całe życie na mieszkanie w bloku na peryferiach, to dla mnei dopiero jest bez sensu :)

Gość on normalnyy
fiku miku masz racje

no wlasnie, kazdy ma inne racje. wiadomo jesli mialo by sie mieszkac z rodzicami w jednym pokoju z kuchnia prze 15 lat to lepiej wynajmowac i zyc normalnie w czyims. ale jesli mieszka sie w oddzielnym pokoju i w przeciagu powiedzmy 5 lat mozemy odlozyc na swoje to lepiej zostac u rodzicow/ tesciow. takie sama mam zdanie jesli chodzi o singli. zostac z rodzicami i odlozyc na WLASNE, no chyba ze nie ma warunkow (brak wlasnego pokoju) to wtedy lepiej wynajac.

a swoja droga zycie na peryferiach miasta jest lepsze od zycia w zatloczonym centrum- ale to wg mnie, wiadomo kazdy ma inne przyzwyczajenia

mój kumpel np. miał dobre warunki w domu, ale wyprowadzając się poczuł że żyje, poczuł sie panem swojego życia :) wydoroślał, stał sie odpowiedizalny .... czasem potrzeba takich kroków

[zgłoś do usunięcia] fiku mikuuu gdybym miała poważnego partnera wolałabym wynajmować i mieć prywatność, niż odkładać na własne meiskzanie i meiskzac z rodzicami, w tym momencie nei ciągnei mnei do samotnego meiszkanai mieszkasz w bloku??

zależy od sytuacji moja kumpela po ślubie mieszka z teścimi, bo odkładaja ja wybrałabym opcję wynajmu, raz jest sie młodym trzeba korzystać z takim podejsciem mozesz nigdy sie swojego niedorobic moze masz na pienku z rodzicami;) poza tym teraz tak piszesz jak Cie to nei dotyczy punkt widzenia zawsze zalezyn od miejsca siedzenia a tez od razu z facetem chbya nie zamieszkasz:P no i on tez bedzie mial cos do powiedzenia:P

no widzisz FM wiec sie troche nie dziwie bo w blokach przewaznie ciasnota.... ja w domu mieszkam sama na fgorze jestem

setuniu, nei wiem co zrobię, zalezy od sytuacji, nei ma lepsze rozwiazanie - gorsze rozwiązanie, sa po prostu różne drogi

wiadomo lepiej miec do pracy 15 minut ale cos ci powiem: chwilowo mieszkalam w zatloczonym centrum (w trakcie studiow)a teraz mieszkam w domu jednorodzinnym z ogrodem 8 km od centrum miasta. nie ma porownania, ta druga opcja jest dla mnie wiele lepsza. z tym, ze ja do pracy mam wlasnie te 8km (okolo 15minut na dojazd)

moim zdaniem sa lepsze i gorsze rozwiazania FM po prostu nie wiesz kogo poznasz moze on bedzie mial juz swoje miszkanko moze dompo co sie na zapas martwic