Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werra1122

Wyjazd za granicę przez agencję? Czy to się opłaca?

Polecane posty

Gość werra1122

Szukam pracy za granicą. Przeglądam oferty różnych agencji i zastanawiam się czy to się opłaca. Słyszałam że agencja dużo pociąga z pensji. Czy tak jest rzeczywiście?

Gość werra1122
Oczywiście prymitywne odpowiedzi. Ale to chyba tu normalne.

Gość lepiej powiedz
zalezy dokad chcesz jechac.. to normalne ze firma placi za ciebie wiecej, a oni sobie odciagaja.. ja zarabiam niecale 9euro za godz ile za mnie firma placi nie wiem, ale nie narzekam jak dostaje tygodniowke

Gość werra1122
Chciałam wyjechać wraz z narzeczonym do Holandii. Przeglądałam kilka ofert pracy ale nie wiem czy te agencje nie oszukują. I tak pewnie ciężko się dostać. Nie wspomnę już o tym żeby mieszkać razem.

Gość dalej dalej
Pracowalam kiedys przez taka agencje pracy (nawet kilka), wiec moge cos tam napisac. Niestety, ale zrobilo sie juz tak, ze pociagaja oni z pensji za wszystko za co sie da. mieszkanie- ceny bardzo wzrosly przez ostatnie 3-4lata transport- w zaleznosci od agencji (od 3euro za dzien do nawet 30(!!!) za tydzien) ubezpieczenie- w zaleznosci od ubezpieczalni (lepiej ubezpieczyc sie samemu). JEdnak jesli chodzi o ubezpieczenie to mozna zalatwic sobie w niektorych krajach dotacje, jesli zarabia sie najnizsza krajowa i wtedy wychodzi sie calkiem dobrze kary- w niektorych biurach robia kontrole mieszkan i wtedy daja kary np. za brudna szkolanke. Oczywscie kontrole robia czesto podczas nieobecnosci mieszkancow. Mieszkanie sa w roznym stanie, ale najczesniej oplakanym. W mieszkaniu mieszka kilka osob i nigdy nie wiesz na kogo trafisz, a jesli wyjezdzasz sama jest duze prwadopodobienstwo, ze bedziesz mieszkala w pokoju z kims obcym. JEsli chodzi o prace to nigdy nie masz pewnosci ile bedziesz pracowac. Chodzi mi o ilosc dni w tygodniu jak i okres. Moze byc tak, ze bedziesz miala prace do np. grudnia, a pozniej przez 2 miesiace bedziesz siedziec w domu, bo zima jest ciezkim okresem. Wszystko zalezy od tego na jakiego pracodawce trafisz i przede wszystkim czy maja sezon w zime.

Gość dalej dalej
jesli wyjedziecie razem to bedziecie mieszkac razem. Ja pracowalam wlasnie w Holandii, wiec jesli masz jeszcze jakies pytania chetnie Ci odpowiem :)

Gość lepiej powiedz
ja wlasnie jestem w Holandii.. powiem Ci, że jesli planujecie przyjechac teraz to nie polecam, w duzo firmach sezon sie konczy i juz nie przyjmuja nowych ludzi.. a z mieszkaniami nie ma zle, duzo posrednictw ma prywatne mieszkania do ktorych bez problemu moglibyscie sie wprowadzic, za odpowidnia cene tygodniowo

Gość werra1122
Jeszcze chciałabym się dowiedzieć ja to jest z tą agencją. Czy jak np. on bedzie jechał do innej pracy i ja do innej lecz z tej samej agencji to możemy liczyc na jakiś wspólny pokój?

Gość werra1122
Ja znalazłam ogłoszenie do mojego faceta na magazyniera a dla siebie pracę przy liliach. Ale było jeszcze ogłoszenie do pakowania owoców i warzyw.

Gość lepiej powiedz
oczywiscie ze tak, byle bedziecie pracowac przez te sama agencje,

Gość werra1122
bella antonella A dlaczego tak myślisz?

Gość werra1122
No własnie tego się boję że on dostanie pracę w innej agencji a ja w innej i wtedy bedzie lipa.

Gość lepiej powiedz
ja i moj maz nie narzekamy, mamy cale mieszkanie dla siebie (prywatne) razem tygodniowo mamy calkiem niezle pieniadze

Gość lepiej powiedz
no to zapiszcie sie do tej samej i po problemie.. znajdzie sie cos dla ciebie i dla niego

Gość werra1122
bella antonella Więc jaki kraj proponujesz jeżeli nie Holandię?

Gość dalej dalej
JEsli chodzi o wspolny pokoj to jak najbardziej. Wtedy jestescie brani pod uwage jako para, przyjezdzacie razem i pokoj macie wspolny. Z trafieniem do tego zakladu pracy jest roznie. Mozecie trafic do jednego lub roznych. Zalezy to od zapotrzebowania. Lilie moga byc na dluzszy okres czasu. W ogole lepiej jest trafic na kwiaty, bo sezon na nie jest dluzszy, a jesli masz szczescie i sie sprawdzisz mozesz miec prace caly rok. Owoce i warzywa sie w sumie koncza. Nie jest najlepiej z godzinami, czasami jest po kilka dni wolnego i moze se okazac, ze za miesiac juz tej pracy nie ma. Ogolnie Holandia sporo stracila. Zgodze sie z postem powyzej. Bardzo duzo osob przyjezdza do Holandii. Pracodawcy chca tez osoby z doswiadczeniem. JEdnak nie ma rzeczy niemozliwych. A jakie biuro i rejon Holandii braliscie pod uwage?

Gość werra1122
bella antonella A Ty z jakiej agencji jestes w Holandii??

Gość dalej dalej
werra jesli zglosicie sie do tej samej agencji to bedziecie pracowac przez jedna tylko mozecie pracowac w roznych zakladach pracy, ale po powrocie z pracy wracacie do wspolnego mieszkania :)

nie jestem z agencji a ciebie ostrzegam bo mam dobre serce.;) oczywiscie mozesz akurat miec szczescie ale w zadnym innym kraju nie masz tak duzej szansy na spotkanie sie z ostracyzmem!

Gość werra1122
Własnie nie mam pojęcia. Nigdy nie byłam w Holandii i niestety nie orientuje się? A wy znacie może jakieś agencje?

Gość werra1122
Wiesz wszędzie jest ciezko. I wszedzie są ludzie i ludziska. To normalne. W Polsce też tak jest. Tylko w Holandii jest praca a w Polsce niestety nie.

Gość werra1122
dalej dalej Własnie o to mi chodzi by mieszkać razem. A nie ja w jednym końcu a on w drugim. To byłoby bez sensu.

Gość dalej dalej
Mieszkac bedziecie razem o to sie nie martw. Gorzej jest z tym aby trafic na dobra prace. Skonczyly sie czasu, kiedy ludzie przywozili duuuzo pieniedzy zza granicy. Biura na prawde oszukuja i biora kase za co tylko moga. Wybitnie nie polecam biura otto, axidus, alpha, eurojob, eurowork, lend.

podpalenie bloku z Polakami, nie wpuszczanie Polakow do klubow, wyzwiska - np. you shit, przesmiewcze piosenki jedz do Holandii a masz szanse poczuc sie jak murzyn za apartheidu...

Gość werra1122
Wiesz nigdzie nie lubia Polaków. My znaleźliśmy to ogłoszenie z agencji ab job sevice (chyba jakoś tak) i pollux.