Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serenadeeuy

co jest lepsze laptop czy...

Polecane posty

Gość serenadeeuy

taki klasyczxny komputer, sorry nie wiem jak go nazwać pewnie ik tak wiecie o co mi chodzi, który jest według was lepszy?

Gość Matka Niezgódka
zależy wlasnie w jakim celu kupujesz.. jak tylko poczytać internet, korzystać z kilku prostych programów, ogl ądać filmy.. to wystarczy laptop. Jak do fachowej roboty to komputer - ale skoro zadajesz takie pytanie to podejrzewam opcję numer 1 :-)

Gość malokto
Jeśli chcesz pograć (potrzebna Ci mocniejsza grafika), to PC będzie tańszy i wygodniejszy. Laptop ma niewygodną klawiaturę i ekran ciężko ustawić tak, żeby wygodnie na niego patrzeć (szczególnie gdy ogląda film więcej niż jedna osoba). W przypadku Peceta nie ma problemu z dopasowaniem monitora. Ja wybrałabym laptopa jedynie jeśli brałabym go w podróże, do pracy i przemieszczała się po domu pracując/odpoczywając przy nim. Moim zdaniem jeśli będzie on ustawiony w jednym miejscu, to kupowanie laptopa mija się trochę z celem. Jeśli masz małe mieszkanko, to laptop zajmie mniej miejsca i zawsze można go schować. Na PC przydałoby się biurko... PC = wygoda i cena, Laptop = funkcjonalność, miejsce.

malokto - klawiatura kwesta przyzwyczajenia, w nowych laptopach kąt widzenia matrycy jest wystarczająco wysoki dla np. filmów, i laptop też może być w miejscu a czasami przenieść go ;)

Gość malokto
Trzeba mieć głowy równo niestety żeby widzieć cokolwiek. Człowiek tylko nogą ruszy na której jest laptop i ustawianie ekranu od początku... Wiem o czym piszę, gdyby tak nie było to bym nie pisała :) Ja jestem wygodny człowiek. Od zawsze miałam PC, więc jestem przyzwyczajona do wygody użytkowania. Laptop tylko na nocne oglądanie w ogrodzie i do pracy/wyjazdów. Jeśli autorka nigdy nie miała komputera, polecam jednak laptopa, bo ma o wiele więcej zastosowań.

Gość serenadeeuy
właśnie PC, ja mam pc ale laptopa kupiła sobie nie dawno moja mama i tak sie zastanawiam czy nie jest lepszy, mówicie że laptop do gier sie za bardzo nie nadaje? lubie czasem pograć, a i czy laptop ma fajne basy jak sie słucha muzyki?

ja własnie po komputerze przesiadłam się na laptopa, od zawsze o nim marzyłam i widze same plusy. Oglądam filmy w łóżku, przeglądma kafe :D, wszystkie gry mi chodzą :D

Gość laptop tańszy ?
podczas gdy*