Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-ateistka

zaczynam watpic w isntienie boga

Polecane posty

Gość nie-ateistka

nie czuje ze tam cos jest. zastanawiam sie czy to tylko taki etap czy jednak tak mi zostanie, nie jestem z tym szczesliwa.

Gość nie-ateistka
nie wiem co robic, chce moja wiare z powrotem, czuje bol i pustke ze juz nie moge uwierzyc....

Gość jhgfrtgy
wątpliwości to nic złego, myślisz że kazdy wierzy ślepo ? Nawet księżom zdarzają się zwątpienia...

Gość wheidfhw
niom. u mnie takie coś jest związane z chorbą psych.

Gość nie-ateistka
bardzo mi z tym ciezko, wiara to cos bardzo waznego w moim zyciu, czuje jakby ktos mi zabral kawalek zycia. zawsze pomagalo mi to odciac sie od tego co doczesne, a teraz czuje sie zredukowana do zlepu komorek.

Gość wheidfhw
łączę się z Tobą w bólu.

Gość nie-ateistka
tzn. mysle ze istnieje jakas energia, czuje to czasami ale nikt nie powiedzial ze to energia swiadoma, a po drugie moze to po prostu jakies fale dzwiekowe albo cos podobnego

Gość chwała Jego Makaronowatości
niech Piraci zawsze znajdują kufry pełne skarbów a Twój talerz pełny będzie spaghetti :classic_cool:🖐️

Też tak mam ostatnio...nie poddawaj się, To tylko taki okres, czemuś służący. Poza tym każda dojrzała wiara wymaga w pewnym momencie zatrzymania się, zadania pytań. Nie da się wierzyć na ślepo.

Gość chwała Jego Makaronowatości
a tak z naukowego punktu widzenia to wszystko jest bogiem :P bo wszechświat pochodzi z jednego źródła. Znaczy cała materia powstała w wyniku wielkiego wybuchu i późniejszych przemian tych kilku początkowych pierwiastków. + na poziomie kwantowym wszystko jest de facto złożone z tego samego :P

Gość nie-ateistka
to lacz, i zrob dwa pajacyki , nie zapomnij klasnac w rece.

Gość nie-ateistka
chwala - takie teksty nie robia na mnie wrazenia, nie widze przeszkody dla ktorej bog nie moglby uzywac praw fizyki. chodzi mi bardziej o sam koncept boga w mojej glowie, czy jest mylny,czy zle czuje.

Gość nie-ateistka
umano - a skad wiesz ze sama sie nie przymuszasz do takiego myslenia?

Słuchaj, jeśli byś chciała o tym pogadać, to wdepnij na gg: 7866259 Ja swój kryzys mam od kilku miesięcy, z różnym nasileniem. Czasami taka wymiana doświadczeń pomaga :)

Gość nie-ateistka
nie jestem na moim komputerze teraz, i nie ma tu gg, ale zachowam topik i sie odezwe.

Bo to przyszło samo...nie na płaszczyźnie myślenia, bardziej na płaszczyźnie czucia. Do tego trudności z modlitwą, wątpliwości itp.

OK, dzięki :) na razie też będę zmykać czasami to już sama tego nie ogarniam, może to służy umocnieniu wiary.

Gość nie-ateistka
tez tak mysle, mysle ze niektorzy rodza sie z tym potencjalem inni nie. czuje u siebie to pierwsze ale ostatnio mam taki metlik w glowie i zastanawiam sie czy to nie jest po prostu czesc mojej osobowosci, raczej niz prawdziwa wiara w cos co naprawde istnieje.

Gość nie-ateistka
moze, ale po co cos takiego, czy komus to pomoze? nie wiem... jesli lecisz to milo ze zdecydowalas sie na rozmowe, odezwe sie,.

Może pomoże, chociaż na razie to wcale fajne nie jest. I zauważyłam, że raczej ci, co tego nie doświadczyli, mało i rozumieją. Nie obwiniam, bo sama też tak reagowałam. A teraz przyszło samej zamachania ten wózek. Gdzieś natknęłam się na takie porównanie do człowieka wchodzącego po schodach, który też ma moment zawahania przed oderwaniem nogi ze stopnia, który bądź co bądź dobrze zna i który zapewniał mu stabilizację i wejścia wyżej. Może coś w tym jest...chcę wierzyć że tak. Przecież też nie chodzi o jakąś infantylność

Przepraszam za błędy, wyrazy się poprzestawiały :) no i trzymaj się i do napisania :)

Gość Mr xxxx
droga ateistko, przejrzyj sobie to co jest w tym linku, skoro szukasz Boga teraz, to moze Cię zainteresuje... ostrzezenie.wordpress.com

Gość póki jesteś świnią
póty mam gdzieś twoje pouczenia o Bogu. Stań się dobrym człowiekiem, bo samymi słowami można sobie najwyżej podetrzeć.

Gość Mr xxxx
nie bądź taki wybióczy. słowo, samo słowo moze nawrócić tysiące, choćby i od świni pochodziło. nie zapominaj, że Bóg sobie słabych wybiera, aby jego słowo nosili...

Gość póki jesteś świnią
słabych tak, świadomie podłych nie.

Gość póki jesteś świnią
najpierw napraw całe zło jakie wyrządziłaś ludziom, inaczej twoje nawracanie jest warte tyle co zawartość szamba.