Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

raspatorka

Pytanie do farmaceuty

Polecane posty

Jak ma być wypisana recepta żebym mogła wykupić więcej niż jedno opakowanie Pulmicort turbahaler? Biorę dawkę 2x200 i mój alergolog już drugi raz źle mi wypisał receptę i mogłam wykupić tylko jedno pakowanie, bo nie mogą mi sprzedać dawki większej niż na 90 dni czy jakoś tak. Farmaceutka mi mówiła, ale zapomniałam. Czy ktoś wie jakie dawkowanie wypisać żebym mogła wykupić 2 opakowania?

Bo mam astmę i dwa razy do roku mam ataki duszności. Na wiosnę i właśnie w połowie sierpnia. Gdybym nie brała wtedy leków, to bym się udusiła.

Gość No to nie dostała
Nie prawda,leki chemiczne niczego tu nie załatwiaja sama widzisz ze nie lecza tylko zmniejszaja objawy,a podstwa leczenia w astmi czy tez wszelkich alergiach jest oczyszczanie organizmu z toksyn

Nie wierzę w to, ale może bym spróbowała. Duszności mam od 2007 roku, po niedoleczonym zapaleniu oskrzeli. Dodam, że nie palę i zdrowo się odżywiam. Możesz podać przykłady takiego oczyszczania?

Do tego regularnie piję zioła, skrzyp polny i pokrzywę na cerę i włosy, ale na drogi oddechowe skrzyp nie działa, chociaż w niby powinien. Dodam, że w pracy mam kontakt z gazami do znieczulania i nieźle podkręconą klimatyzacją, co też nie pomaga.

Gość No to nie dostała
A w co wierzysz???w tabletki??i lekarzy dorobkiewiczów??firmy farmaceutyczne które az sie zabijaja w reklamach zeby sprzedawac jak najwiecej swojego gówna???Oczyszczanie organizmu powinno sie rozpoczac od układu trawiennego czyli Jelita,przechodzac stopniowo na wątrobe,pozniej nerki,stawy,pic duzo wody mieneralnej niegazowanej,i nauczyc sie głebiej oddychac

Gość No to nie dostała
No to takie gazy do znieczulania moga jak najbardziej załatwic Ci drogi oddechowe a przy tym klimatyzacja,siedlisko wszelkiego robactwa,sprawdz czy nie masz grzyba

Wodę niegazowaną piję, innej nie mogę, bo mam wrzody żołądka :D Lewatywy mam robić? Na razie piję siemię lniane żeby żołądek osłonić i moje wrzody, też nieźle oczyszcza jelita, ma dużo błonnika. Kiedyś przez jakiś czas piłam oliwę z oliwek z sokiem z cytryny i sokiem aloesowym, ale po dwóch tygodniach mi się znudziło i nie chciała tego przygotowywać. Lekarz kazał brać ten pulmicort nawet wtedy gdy nie mam duszności, ale stwierdziłam, że jak nie mam duszności to po co truć się sterydami.

Gość No to nie dostała
a sterydy to juz najgorsza trucizna,mam tu takich pacjentów po sterydach to wiem w jakim sa stanie wiec jak mozna tak truc ludzi????

Grzyba w przewodzie pokarmowym czy paznokietkowego? Ostatnio jak zmyłam lakier do paznokci, to miałam ciemniejsze plamy na paznokciach u stóp, a wcześniej tego nie miałam, ale to może od lakieru do paznokci, bo tani był.

Gość No to nie dostała
jezeli jest grzyb,to zawsze ogólnoustrojowy,to ze go widzisz w danym miejscu nie oznacza wcale ze go nie masz w jelitach

Gość No to nie dostała
najpierw sprawdzic czy jest grzybek,czyli napluc z samego rana,do szklanki z woda,zobaczyc po poł godzinie czy slina pływa po powierzchni czy wisza w wodzie gluty,jak gluty masz grzyba

To jutro rano sprawdzę, bo dzisiaj jestem już po śniadaniu i kawie. A jak będzie grzyb, to zastosować kurację oczyszczającą? Może być ta oliwa z sokiem z cytryny i aloesem?

Gość buerk
raspatorka podpuszczasz czy dajesz sie podpuscic? Daj sobie spokoj z tymi radami, obecnosc grzyba sprawdzisz w laboratorium a jesli obawiasz sie, ze Twoja astma jest zle leczona, to poszukaj dobrego alergologa. Nie sluchaj anonimowych rad tyczacych Twojego zdrowia - to Ty poniesiesz konsekwencje a nie ten ktosik. Sprawdz stan swojego zdrowego rozsadku ;) Pozdrawiam :)

Gość No to nie dostała
Ale Ty buerk,nie masz ani odpowiedniej wiedzy,ani tym bardziej kwalifikacji,zeby tu swoje osady prawic,wiec nie wiem kto tu jest podpuszczacz,w laboratorium nie zbadaja dokładnie to jest juz ten etap,mogłaby sobie sprawdzic dokładniej tylko synchrometrem,ale nie wiem czy w okolicy gdzie mieszka cos takiego znajdzie,szklanka z woda i slina jest dos dokłądna

Gość a co to kurde za lekarze
co źle wypisują recepty

Gość No to nie dostała
a gdzie tam lekarze,psu na bude ta dzisiejsza medycyna klasyczna,tylko kase łupią na biednych ludziach,kolega zwichnął noge i musiał dopłate robic bo łupki ponad 500zł kosztować miały a wygladały jak za 5zł od chinczyka:) hehe złodziejstwo nie ma granic

Gość jak tacy mądrzy jesteście
to rzeczywiście, niech wszyscy chorzy odstawią leki to na pewno wyzdrowieją. Pojeby z was i tyle. Chyba nie wiecie z czego leki są robione, że z normalnych naturalnych środków też.

Gość No to nie dostała
A to juz powiedz,Św,pamięci doktorowi Relidze,Powiedział,jak był ministrem zdrowia do lekarzy strajkujacych wówczas,"Jak wasi koledzy strajkowali w Palestynie to smiertelnośc spadła o połowe"nic dodac nic ujac:)

Leczona jestem przez lekarza akademickiego. Gdybym miała grzyba to pewnie duszności miałabym stale. Pewnie wiążą się z pyleniem jakiś roślin. Dzwoniłam właśnie do mojej poradni, żeby wypisać receptę, bo nie wiem czy do października starczy mi leku, a wtedy mam wizytę, ale mój lekarz jest na urlopie do września, więc chyba poproszę kolegę z pracy o wypisanie recepty, ale wtedy będzie 100% płatna, czyli ok. 90 zł, a nie jak zwykle 9zł.

Gość No to nie dostała
No włąśnie,i to jest bład o którym napisałem,ze leczona jestes przez lekarza akamedickiego a grzyb ma swoje okresy i stadia gdzie jest mniej lub bardziej aktywny,a lekarze nie znaja candidozy,mało ich to obchodzi,jak wiekszosc zreszta

Gość Marek 32
Na moje klimatyzator typu split jest najlepszym rozwiązaniem , koszt założenia takiej klimatyzacji może być wyższy lecz można dokładnie dopasować moc urządzenia , agregat chłodniczy zawsze umieszczany jest na zewnątrz budynku, obczaj parametry tej klimatyzacji i zobacz, ja czekam aż mi założą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z czujnikiem podczerwieni który steruje klimatyzatorem i kieruje chłodne powietrze na człowieka