Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość test4lifepl

Chlorella super alga

Polecane posty

Gość test4lifepl
A oto próbka właściwości Chlorelli z jej bogatego repertuaru: * zawiera aż 60% wysoko przyswajalnego białka, co jest cudem przyrody w porównaniu do produktów sojowych (tylko 30%), będących głównym składnikiem odżywczym wegetarian. Chlorella jest niezwykle cenna w jadłospisie bezmięsnym, gdyż jej białko dostarcza lizynę i tryptofan, niezbędny do tworzenia serotoniny (hormonu szczęścia). Wegetarianie tak często nękani depresjami, zmęczeniem i problemem złego zasypiania znajdują w chlorelli swojego sprzymierzeńca. To właśnie z serotoniny nasz organizm wytwarza melatoninę - balsam na łagodne zasypianie. * zawiera kwasy tłuszczowe (10%) włącznie z Omega-3 i GLA (kwas gamma-linoinowy) wymagane dla zdrowego serca, systemu nerwowego, a szczególnie dla mózgu (który składa się przecież w 80% z tłuszczów). Kwasy tłuszczowe pozwalają również utrzymać równomierny poziom cukru we krwi z powodu ich powolnego trawienia. W szczególności GLA pomaga regulować wydzielanie insuliny przez trzustkę, nie dopuszczając do wystąpienia zapotrzebowania na cukier. Zawiera jednocześnie polisacharydy (20%) i kwasy nukleinowe (RNA & DNA) oraz ponad dwadzieścia różnych witamin i związków mineralnych. * jest bogatym źródłem karotenu/prowitaminy A (10 razy więcej niż w marchwi), który usuwa uszkodzenia skóry powstałe w wyniku działania promieniowania ultrafioletowego, wzmacnia wzrok i zapobiega rozwojowi raka płuc. Poprzez spowalnianie procesu utleniania się komórek i eliminację wolnych rodników zapobiega przedwczesnemu starzeniu. * zawiera wszystkie witaminy grupy B, w tym duże ilości witaminy B12 (szczególnie ważnej dla wegetarian), większe niż wątroba wołowa, czy drożdże piwowarskie, a tym samym zwiększa odporność na stres. Jest też źródłem witaminy C (17 razy więcej niż w pomarańczy) i wit. E, a także najważniejszych związków mineralnych, jak cynk i żelazo (20 razy więcej niż szpinak) oraz wapnia (11 razy więcej niż mleko krowie), a również jodu, magnezu, manganu, selenu i kobaltu. * dzięki różnorodności składników odżywczych powinna być stosowana w trakcie różnych diet lub postu w celu pozbycia się nadwagi. * odgrywa wiodącą rolę w procesie detoksykacji organizmu. Proces detoksyfikacji odbywa się w jelicie grubym, gdzie przepływają zanieczyszczenia z innych części organizmu i gdzie Chlorella efektywnie wspomaga ich usuwanie. Ściana komórkowa Chlorelli składa się bowiem z zawierających celulozę mikrofibryli, które tworzą delikatne rusztowanie, a środkowa część ściany zawiera sporopoleninę umożliwiającą nieodwracalne wiązanie szkodliwych substancji oraz metali. Działa przy tym inteligentnie nie wypłukuje ważnych witamin i minerałów. Chlorella uszczelnia też ścianki jelit dzięki czemu zapobiega wtórnym zatruciom. W sytuacjach szczególnego nasilenia uwalniania się toksyn z tkanek organizmu (głodówka, intensywne odchudzanie, wizyty w saunie). * absorbuje toksyczne związki, czym zapobiega przeciążeniu nerek czy wątroby. Badania dowodzą, że Ch. pyroneidosa eliminuje z organizmu metale ciężkie, środki owadobójcze, nawozy, czynniki rakotwórcze typu PCBs (polichlorobifenyle), pochłania kadm (zawarty w papierosach), ołów (składnik benzyny) i wiąże rtęć u osób posiadających plomby amalgamatowe. * obniża też poziom cholesterolu, zapobiegając miażdżycy.Chlorella wiąże bowiem cholesterol, umożliwiając jelitom wyeliminowanie jego nadmiaru. * dostarcza enzymy, takie jak pepsyna i chlorofilaza, które wspomagają trawienie. Wzmacnia dodatkowo żołądkowo-jelitową błonę śluzową usprawniając naturalną barierę ochronną przeciw szkodliwym substancjom. * zawiera bogactwo chlorofilu (przewyższa ona aż 50 razy lucernę, uznawaną do tej pory za jego największy naturalny magazyn. Chlorofil, budową strukturalną cząsteczki, jest zbliżony do hemoglobiny, stąd korzystnie wpływa na proces powstawania czerwonych krwinek, co jest wykorzystywane w leczeniu niedokrwistości. Ponadto, chlorofil wykazuje działanie przeciwbakteryjne, stabilizujące ciśnienie krwi i wzmacniające mięsień sercowy. Ma właściwości silnie regenerujące uszkodzone tkanki oraz komórki. Jest to niezwykle cenna właściwość przyspieszająca gojenie ran, wrzodów jak i uszczelnianie ścianek jelit. Chlorofil obniża jednocześnie kwasowość środowiska wewnętrznego organizmu. Do rozwoju kwasicy może dojść w przebiegu wielu chorób cukrzycy, zatrucia alkoholowego, chorób nerek (niewydolność nerek) i przewodu pokarmowego, płuc, układu sercowo-naczyniowego. Poprawia także dotlenienie organizmu, przez co zapobiega powstawaniu środowiska infekcyjnego. Chlorofil znany jest od dawna także ze swych właściwości pochłaniania zapachów. Neutralizuje zapach potu i działa na nieświeży oddech. * naukowcy wyodrębnili z Chlorelliczynnik wzrostu nazwany CGF. Jest to najsilniejszy składnik Chlorelli, który działa probiotycznie, tzn. zwiększa szybkość wzrostu i jakość życia mikroflory jelit. Lactobacillus składnik flory fizjologicznej jelit namnaża się 4 razy szybciej, dzięki czemu wspiera system immunologiczny, hamuje wzrost bakterii patogennych, wirusów oraz grzybów, nie niszcząc flory fizjologicznej. Spożywając Chlorellę, stwarzamy więc warunki do wzrostu korzystnych kultur bakteryjnych, które chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi. CGF jest substancją bardzo złożoną o interesujących właściwościach również przeciwnowotworowych. Faktor CGF ma też wyraźne działanie odmładzające i wzmacniające. Przyspiesza regenerację tkanek, podział i wzrost komórek, poprawia jakość i stan skóry oraz wspomaga ogólną regenerację organizmu. Ma jednocześnie potwierdzone wrodzone umiejętności odbudowy i naprawy komórek nerwowych, co czyni Chlorellę bardzo przydatną w rozwoju dzieci, utrzymaniu zdrowia w starszym wieku oraz inicjowaniu poprawy, tam gdzie została zahamowana przez choroby lub zwyrodnienia takie jak choroba Alzheimera, rwa kulszowa, porażenie mózgowe, skleroza, napady, niepokoje i inne zaburzenia układu nerwowego. * posiada działanie antybakteryjne. Zawiera bowiem substancję nazwaną chlorellinem, która jest naturalnym antybiotykiem. W czosnku podobnie antybiotycznie działają substancje allicyna i ajoen. W odróżnieniu od antybiotyków chemicznych chlorellin przeciwdziała tylko organizmom patogennym, nie uszkadzając mikroflory trawiennej, co sprawia że jest pomocny jako środek w profilaktyce oraz leczeniu przeziębień i infekcji. Chlorella wspomaga więc naturalną zdolność obronną organizmu oraz stymuluje układ odpornościowy poprzez produkcję makrofagów, które odpowiedzialne są za pochłanianie i niszczenie szkodliwych substancji, komórek nowotworowych, bakterii i wirusów, powstrzymując infekcje. Wspomaga rozwój pożytecznej mikroflory jelit oraz ich normalną perystaltykę. Chlorella pobudza jednocześnie powstawanie interferonu (glikoproteid), który hamuje proces produkcji białek wirusowych i bakteryjnych. Grzyby pasożytujące w jelitach powodują silną koncentrację szkodliwych substancji. W przypadkach zagrzybienia przewodu pokarmowegoChlorella przynosi efekty na kilku poziomach: wzmacnia system immunologiczny, wiąże i eliminuje metale ciężkie, które sprzyjają rozwojowi grzybów, a także poprzez oddziaływanie probiotyczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rafciu
Historia Roja (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 O filmie Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać Wiosna 1945 roku. 20-letni Mieczysław Dziemieszkiewicz, pseudonim „Rój”, traci starszego brata, dowódcę oddziału Narodowych Sił Zbrojnych na Mazowszu, zamordowanego przez żołnierzy sowieckich. Wraca w rodzinne strony i wstępuje do Narodowego Zjednoczenia Wojskowego. Jako dowódca oddziału partyzanckiego przez kolejnych 6 lat kontynuuje walkę o wolną Polskę z sowieckim okupantem, siejąc postrach wśród funkcjonariuszy UB i kolaborantów. Komunistyczne władze robią wszystko, aby namierzyć i zlikwidować „wroga władzy ludowej”.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuję chlorellę w proszku w Rossmannie. Dodaję ją do koktajlów po treningu. Nie jestem dobrą kucharką ale widziałam też przepisy na jakieś ciasteczka itp. Moim zdaniem działa świetnie, naprawdę czuję, że mam więcej energii, poprawiła mi się cera i ogólnie czuję się lepiej odkąd wprowadziłam chlorellę do swojej diety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja zamawiam organiczną chlorellę certyfikowaną z tego sklepu http://www.ever-green.com.pl/. też widzę duża różnicę w samopoczuciu, myslę, ze to najlepszy suplement jaki do tej pory stosowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×