Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zocha33

maj 2013??

Polecane posty

Hej dziewczynki!!! Jezieziuniu wiosna pelna para!!! U nas dzis 27st :-D Od rana wyszlismy z domu bo az grzech siedziec. Kupilismy male pierdolki specjalne do robienia upominkow jak dzidzia sie rodzi i jutro bede dzialac. Tu jest taki zwyczaj ze jak dzieci sie rodza to dla odwiedzajacych Cie, daje sie taki maly upominek. Slodziasne takie:-) xx Na spacerze nad jeziorkiem ludki na kocykach rozneglizowani poczuli chyba lato ;-) Ja przeszlam troche i zadyszka :-) xx Zaszlismy na lody, maz wzial sobie piwko nie moglam wytrzymac, wzielam dwa lyki i poprostu odlecialam!! :-) Co za smak :-P Ale juz zaspokoilam swoje pragnienie i mam spokoj. xx Pozdrowionka :-)

to mnie pocieszylyscie tymi puchnieciami, ze tez tak macie, nie widac a czuc i tez wlasnie po nocy. jak zrobi mi sie nie mam gdzie tych stop polozyc. troche pomaga jak maz pomasuje :)

A co tu taka czisza?;) kazda korzystala z pieknej pogody i dzieki temu miala spokojna noc?:)ja chyba dwa razy wstawalam do toalety ale od razu pozniej zasypialam;)teraz wyprawilam meza do pracy i pewnie jeszcze na 2godz sie zdrzemne:) Milego dnia dziewczyny:)

cześć Dziewczęta, ja tak na chwilkę tylko, później doczytam wszystkie posty, ale zobaczyłam wątpliwości co do L4 ojca dziecka tak w skrócie: wg ustawy tzw. opieka przysługuje na chorego członka rodziny, a za rodzinę uważa się m.in. żonę/męża, dziecko, rodziców, rodzeństwo itd., nie ma natomiast w katalogu osób pozostających w nieformalnym związku dlatego napisałam o żonie nie ma natomiast przeciwwskazań, by taką opiekę wziąć na dziecko, a nie na kobietę po porodzie, więc przysługiwać może wszystkim tatusiom tak to działa w ZUSie, a zakłady pracy mogą przychylniej podchodzić do tej kwestii jak będę bardziej czasowa to postaram się opisać wszystko dokładniej, bez skrótowców myślowych, z wymogami, pismami, terminami itd. miłego dnia

Witam Kochane Ale piekna pogoda sie zapowiada, ma byc 24 stopnie :) Ja dzisiaj malo co spalam, puchne rowniez! Najgorzej jest z rana, nie idzie zgiac dloni i nogi takie ciezkie! Dzisiaj mamy wizyte u pana gin. ciekawam bardzo co powie. Mamy skonczone 35 tyg. i 3 dni. Mam nadzieje ze moja szyjka jeszcze troche potrzyma ;) na ostatniej wizycie miala 2,6 cm Mam nadzieje, ze dzisiaj wyjasni sie sprawa cc i moze za jakes 2 tyg dzidzia bedzie z nami. Pozdrawiam was serdecznie a i Klaudynka gratuluje zdanego prawka! Jestes mistrzyni ja bym chyba nie dala rady z takim brzucholem ;) i hustawka hormonow. Naszczescie mam to juz za soba :) akurat w maju minie 11 lat ale ten czas leci...

Cześć, w końcu i nad moimi łąkami zaświeciło śłońce od samego rańca :-) My wczoraj też na lodach byliśmy - tak mi smakowały, że hej :-) xx odnośnie zwolnienia w związkach nieformalnych, to tak właśnie myślałam, że wtedy bierze się zwolnienie na dziecko - sprawdziłam jak to u nas było i tak faktycznie było. Najważniejsze, żeby zwolnienie było wystawione w bezpieczny, logiczny sposób, tzn. żeby były dobre wskazania zakodowane na druku L4. xx w końcu wczoraj pierwszy dzień nicnierobienia. Właściwie ogarnęliśmy już całe mieszkane po wprowadzce i od dziś zajmujemy się tylko i wyłącznie regulanym prowadzeniem domu, co będzie przyjemnościa :-) No więc sobie leżę i piję kawkę :-)

czesc mamuśki mnie córcia dzis dała pospać, ptaki za oknem śpiewają, więc lece zaraz do łazienki myć się i na dwór korzystać z pogody *********słuchacie muzyki relaksującej?

Hej hej u mnie dziś kiepska noc, chyba ze 4 razy wstawałam do łazienki Malutka też się mocno kręciła jak nigdy. Za to od rana jest piękne słońce i już 15 stopni :) 37 tydzień skończony - jeszcze 21 dni do terminu. Jak to brzmi:) Pranie się robi, później jeszcze jedno. Teraz chwila odpoczynku z kawusią i na jakieś drobne zakupy się wybiorę - muszę szlafroka do szpitala poszukać. Dopakować torbę i mogę spokojnie czekać.

Ja dalam sobie posciel na balkon,teraz jem sniadanko i bede wieszac pranie,chyba dzis zaczne pakowac torbe i poprasuje troche ubranka malego. Jak mylam naczynia to Tymek tak sie rozpychal ze myslalam ze nie ustoje bo tak mnie to bolalo. Aaaa,pogoda jest cuuudowna!az sie chce zyc!;)

hej:) wczoraj tak sie rozpisalam a tu trach telefon mi sie rozladowal,sie wkurzylam normalnie;p maj2013_Brunetka007 czuje sie nawet dobrze procz jakis tam typowych ciazowych dolegliwosci;) a czy sie boje,tak srednio pewnie zaczne sie bac dzien przed cc;) za pierwszym razem wszystko dzialo sie szybko i nie spodziewanie wiec nawet nie mialam czasu sie zestresowac;) a tutaj juz wszystko zaplanowane:) a ty jak sobie radzisz? xxx U mnie pomalu tez sie wiosna robi:) a mimo wszystko zazdroszcze wam tego ciepelka:o bo u mnie niby zimno nie jest ale moglo by byc cieplej...

Witam dziewczyny:) Juwelka gratulacje powstania z kanapy!!! Ostroznie tylko. Wytrwalas tyle to jeszczo koncoweczke spokojnie przetruptaj:) Ja mialam taki weekend ze hoho. Nie wiem skad tyle sily na to znalazlam. Nic nie bolalo, nic nie ciagnelo, po prostu bajka. Maz oczywiscie patrzyl na mnie jak na wariatke i zastanawial sie czy wczesniej udawalam czy teraz moze zwariowalam. Wczoraj uparlam sie i po 3 godzinach z corka na dworze (ona smigala na rowerku) pojechalismy szukac stoliczka i krzeselek na balkon. Zaliczylismy 3 markety budowlane a i tak skonczylo sie na Ikeaii. A na koniec jeszcze wykapalam malego zbuja-krzykacza bez marugniecia okiem. Zwykle to meza robota. A o 21 usiedlismy na naszym nowym balkoniku i zajadalismy ciasteczka francuskie. Bosko:) Czuje sie jakby ktos nagle dowalil mi do pieca i z klapnietej myszki jestem perszingiem. Czyzby to taki objaw koncowki ciazy, bo to ostatnie chwile wolnosci? Ktoraj z was pytala jak to jest gdy ma sie juz jedno dziecko w domu. Mianowicie jest tak ze taki maly rojber przylazi ci w nocy do lozka i ty go dzielnie odprowadzasz do swojego pokoju, ale po trzecim razie odpuszczasz i masz juz dluga glizde pomiedzy toba a mezem, najczesciej ulozona w poprzek i ktora regularnie okopuje ci albo plecy albo brzuch. Dosyc ze w srodku mnie kopia to jeszcze na zewnatrz! Za kazdym razem oczywiscie sie budze. Jak chce zmienic bok to tez sie budze. Odpukac nie budze sie na siku, moze raz na tydzien. A rano patrzysz na swe wieksze dziecko a ono ci mowi ze sie wyspalo!!!! Nosz kurde blaszka!!! A jakie to byly cudowne chwile gdy czekalo sie na tego PIERWSZEGO potomka. Dlugie spanie, wylegiwanie sie w lozku, zero obowiazkow bo "dziecko glodne zaraz wroci do domu". Ehhh x U mnie tez slonce mocne, ale cos wieje i chyba zimniej niz wczoraj. Pranie schnie tak jak u was:) x Dobijam juz koncowke 37 tc. Od srody 38 tc bedzie lecial. A w czw wizyta, musi mi w koncu wypisac to skierowanie na cc bo juz 2 razy sie wymigal ze za wczesnie jeszcze.

**Jopka i w ikei kupiliscie te krzeselka i stolik na balkon tak?bo ja wlasnie kiedys o tym myslalam,mimo tego ze ogrod mamy,ale czasem wieczorkiem przed pojsciem spac mozna jeszcze isc sie herbaty napic;) **aaa dziewczyny to u was juz takie koncoweczki;)fajnie wam:) **ciekawe jak tam sie nasza mama trzyma?:)czekam na wiosne-jak bedziesz miala chwile to sie odezwij!:)

Cześć dziewczynki:) U nas słoneczko, błekit nieba, cieplutko - no jednym słowem bosko:) wybieram sie własnie posiedzieć z ksiazka na sloncu, może mi opali troche blada twarz... nie wiem tylko czy to mądre i jakies przebarwienie mi nie wyskoczy przypadkiem potem... Mam do Was pytanie, kochane, w szczególności do tych co mają już dzieci.. Jak to wygląda z butelkami? Zakładam wstepnie że będe karmic piersią, przynajmniej z 3 miesiące o ile się uda... Ale na dopajanie, czy herbatki czy wodę mniejsze butelki chyba trzeba miec? Czy tez na wszelki wypadek? Kupujecie z jakiejs konkretnej firmy? Słyszałam juz dziesiątki opinii, każdy poleca co innego, jestem ogłupiała kompletnie:)

Martyna89 tak w ikea kupilismy w koncu. Zalezalo mi na mini stoliku w drewnianym wykonczeniu. Kupilismy w koncu to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69898415/ Nie jest to szczyt moich marzen, ale na balkon jak znalazl. Rowna powierzchnia i jest ok. Nie wiem jak by to sie sprawowalo postawione na trawie. Dokupilam do tego mega miecutkie poduszki turkusowe i jest bosko. W koncu mozna kawke wypic na balkonie a nie na laweczce przycupnieta jak przedszkolak. Choc lawka idealne dla facetow z piwkiem w reku...jak zdazylam zauwazyc po kolejnych odwiedzinach znajomch:) Co do tych krzesel i stolika to gdziekolwiek patrzylam to taki zestaw kosztowal ponad 100zl wiecej. A tutaj zamiast tego mam zaslony do duzego pokoju gratis:) x katranka z pierwsza corka nie mialam w ogole butelek przy narodzinach. Kolezanka kupila i tak sobie stala do pamietnego wieczoru gdzie M spanikowal i polecial do sklepu po mleko modyfikowane bo byly cyrki przy cycku. Butelka z tych "no name" chyba za 6 zl. To byla jedyna butelka malutka do mniej wiecej 3 mies jako na dokarmianie (z zalecenia lekarza raz dziennie wieczorem po cycku). Nie dopajalam niczy, zadnej wody i herbatek. Na spacerach piers i po sprawie. Gdzies tak kolo 4 mies kupilam wieksza juz chicco z trojprzeplywowym smoczkiem. Wystarczyla nam do konca butelkowania czyli do okolo 1.5 roku. Soczki i napoje dawalam lyzeczka lub w niekapku od mniej wiecej 6 mies zycia. I staralam sie jak najwiecej stalych posilkow podawac lyzeczka. Butelka pod koniec byla tylko rano i wieczorem. Potem juz tylko rano, bo wieczorem byla kaszka na mleku. Mamy cyckowe wcale nie potrzebuja tony butelek. A teraz to kupilam laktator Avent Natural z butelka Naural w komplecie. I na tym pozostane. Jak bede potrzebowac to dokupie wieksza, ale nie teraz. A jeszcze sie okaze ze synek nie bedzie chcial Aventa...ponoc tak tez sie zdaza. Cora byla niewybredna, ale nic nie wiadomo co teraz bedzie. A o laktacje bede walczyc chocby z prozaicznej przyziemnej potrzeby zgubienia tych kilogramow, z czystej oszczednosci bo mm jest strasznie drogie, no i oczywista oczywistosc ze wzgledow zdrowotnych dla bobasa:)

kataranka jak sie karmi piersia to sie dziecia nie dopaja tak mi kazda polozna w szpitalu mowila, nasz pokaram to 2 in 1;) i picie i jedzenie. Dopaja sie tylko jak sie jest na mm:)

Tak dzis prasuje sobie wieksza czesc dnia i tak sie zastanawiam-jakie zestawy ubranek bierzecie dla maluchow do szpitala?

Martyna ja sobie zapakowalam 3 pajacyki,body na długi rekaw ze spodenkami, pol spiochy i kaftanik,lapki nie drapki i skarpetki mysle ze to wystarczy moze i nawet za duzo ale duzo miejsca nie zajmuja wiec niech beda w razie w;)

Hej dziewczyny :-) ale pięknie na dworze ja korzystam z tego że w końcu mogę normalnie funkcjonować chociaż kręgosłup na długie spacery nie pozwala bo boli strasznie ale cieszę się że mogę w końcu wstać z łóżka i bezpiecznie wyjść z domu bo dotrwałam do bezpiecznego 37tygodnia :-) ja właśnie wróciłam z wizyty u neurologa. Pani doktor mnie zbadała i stwierdziła że te moje bóle są z przeciążenia i po porodzie wszystko powinno wrócić do normy. Pytała jak będę rodzic mówiłam że sn i dlatego trochę martwię się o ten kręgosłup ale po zbadaniu mnie nie widziała nic niepokojącego jak tylko przeciążenie kręgosłupa. Jestem trochę spokojniejsza bo trochę się martwiłam jak to będzie z tym kręgosłupem przy porodzie . Ja też słyszałam że maluszka na piersi niczym się nie dopaja, nasze mleko maluchom w zupełności wystarcza. A co do ubranek to ja nie biorę niczego do szpitala a na wyjście przygotowałam body, spioszki, czapeczkę i skarpetki w razie w. No i oczywiście kocyk i rożek. Zapowiada się że będzie już ciepło także nic grubszego nie planuje dla maluszka na wyjście ze szpitala.

Hey Dziewczyny :)) Dzisiaj moj 35+1!!! Gdzie sie podzial ten czas...niesamowite!!! U mnie tez sie brzuszek stawia juz od 24go tygodnia, czasami odnosze wrazenie, ze mi zaraz peknie, ale chyba juz sie przyzwyczailam. Coraz czesciej zdarzaja sie rowniez i bole...jejku to juz niedlugo dziewczyny!!!!! Poczatkowo mialam luteine dopochwowo, ale strasznie pogarszalo moje i tak czeste infekcje, wiec pozniej duphaston oraz nospe. Teraz jem tylko magnez, moj gin jest zgodny, ze lepiej sie nie faszerowc. Ciesze sie ogromnie, ze mamy taka piekna pogode, tak dluuugo czekalam na ta wiosne, od razu lzej na duszy :)) Bylam dzisiaj na spacerku, zajrzalam do przychodni za rogiem, jest tam bardzo milo, super pediatra i polozna, wiec sie ciesze, na nia sie zdecydujemy. Podchodzac do kolejki w Biedronce - kupilam kolejna pake pieluch Dada, wedlug opinii znajomych, najlepsze pieluchy na polskim rynku, za super cene, 78 pieluch za 28 zl - kasjer, ktory juz konczyl prace, zobaczywszy moj brzuszek obsluzyl mnie dodatkowo :)) bylo mi milo, ale oczywiscie mezczyzna (ok 50-60), ktory stal wczesniej przede mna musial skomentowac, ze on byl przeciez pierwszy... tez sie spotykacie z takim negatywnym podejsciem? Tylko raz zdarzylo mi sie, aby w tramwaju ustepiono mi miejsca, nikt nie ruszyl swoich czterech liter nawet wowczas, gdy wsiadlam do tramwaju z brzuszkiem i kula...ale chcialam podjechac tylko jeden przystanek, wiec w sumie niewazne... raz jedna kobieta przepuscila mnie w kolejce w sklepie, ale i tak przede mna bylo jeszcze kilka osob. Rozumiem, ze ciaza to nie choroba, ale czasami jest naprawde ciezko. Jak jest u was?? Moja kolezanka byla wrecz zbulwersowana, ze nawet czekajac na oddanie krwi, a wiadomo przeciez, ze jestesmy wtedy na czczo (doskonale wiemy jak bardzo mozna byc rano glodnym), nikt mnie nie przepusci. Ja tez jestem dumna strasznie i ani razu nie wykorzystalam prawa do pierwszenstwa, nawet u ortopedy, gdy ledwo wysiedzialam ze skreconym kolanem..taka juz jestem...ale to nie w ramach narzekania, bo mam dzisiaj super humor i nawet krakowskie gbury mi go nie popsuja ;)) milego wieczoru dziewczyny!!!!

Ja juz jestem spakowana do szpitala, ale nie moge sie zdecydowac co wziac malemu... tyle jest slodkich tych pajacykow i bodziakow, glupieje juz z tego wszystkiego!! a chcialabym, aby ladnie wygladal moj niedzwiadek :) Na pewno wezme kilka bodziakow z krotkim, kilka pajacykow, kaftaniki, skarpetki, czapeczki i niedrapki. Pamietajcie o przygotowaniu czegos dla siebie na wyjscie, naczytalam sie historii, ze dziewczyny wracaly w kapciach i szlafrokach do domu, bo mezczyzni zaafaerowani nowa sytuacja zapominaja o swoich partnerkach. Ja mam w planach przygotowanie reklamowki z rzeczami dla mnie, ktora bedzie czekac na wziecie do szpitala.

Hej mamuski!! Juwelka pieknie, dzielnie dotrwalas prawie do konca. brawo! xx Ja dla malej wzielam pajacyk, spiochy, bodziaki na kr.r niedrapki, skarpetuchy, czapeczke i na wyjscie rzeczy. xx Ja dzis w dzien normalnie nie wiedzialam co sie dzieje, gdyby nie to ze mialam zmiane opon na 15 to bym spala caly dzien. I tak wstalam o w pol do trzeciej, ale pozniej juz bylo ok. Musialam ogarnac mieszkanie bo jutro przychodza z agencji mieszkaniowej robic zdjecia bo wyprowadzamy sie z tad a tu kurna wszystko na kupie :-\ xx Jutro zaczynam 35t :-) Juz coraz blizej konca. Dzis pisalam z kolezanka ktora ma termin na za tydzien i pisala ze ma takie bolesne juz skurcze przepowiadajace ze jest przerazona wiec jak silne co te porodowe :O. O ooooooo :-\ xx Milego wieczoru :-)

mamanita--- kupiłas duże opakowanie pieluch Dada Newborn w biedronce? ja widziałam tylko małe opakowania po 28 sztuk za ok. 14 zł

**anilla tych newborn sa chyba tylko male paczki i ponoc jedna paczka starcza bo zaraz sie przenosi na te 1,ja na razie kupilam wlasnie ta mala jedna z biedronki

hej :) Ja jutro wchodzę w 36 tydz!!! Czuje się całkiem nieźle, ale jest mi coraz ciężej. Chyba najwyższy czas spakować torbę do szpitala. Dla małego z ciuszków to tylko na wyjście potrzebuje. Naszykuje mu body z krótkim rękawem i pajacyk z długim. W razie czego mam ubranka z weluru, albo takie polarowe pajacyki - gdyby było chłodniej. Niedrapki, czapeczkę, i chusteczkę pod szyje. Do tego ost zamówiłam mięciutki, cienki, ale cieplutki kocyk z mikrofibry - słodki jest :) x W czym będziecie zabierać dziecko do domów? W foteliku czy gondoli? Wiem, ze z niektórych szpitali nie pozwalają wynosić w gondoli, tylko i wyłącznie w foteliku. Ja w foteliku niby mam tą wkładkę dla noworodków, ale chyba trzeba będzie i tak jakąś poduszeczkę włożyć, bo mi tam "wpadnie" cały. x Dziś zrobiłam dość duże zamówienie na allegro od rodzyneczk. dziewczyny które od niego zamawiały - Długo czekałyście na przesyłkę???? Jak przesyłka dojdzie to prawie będę miała już wszystko. Musze kupić jeszcze mm w razie "w". Zastanawiam się nad NAN. A wy co polecacie? x Jutro nastawiam pranie z ubrankami, i zaczynam prasowanie. W weekend mam zjazd - to chyba będzie mój ost przed porodem. Następny mam praktycznie w terminie - mam nadzieje, że jakoś dam radę skończyć ten semestr i się obronić. Coraz ciężej jest wysiedzieć mi na zajęciach... x Zastanawiałam się nad tymi pieluchami dada, ale mówią, że Pampers są bardziej chłonne. Z tych tańszych: dada biedronkowe, gaga z tesco i baby dream z rosmana, najbardziej bratowa poleca te rosmanowskie. Podobno są najbardziej podobne do tych z pampers. Może kupie na próbę. x Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :)

aha, bo a trochę niezorientowana jestem, kupiłam 3 paczki tych Newborn, one są 2-5 kg

Mi znajomi ostatnio mowili ze jedna paczka teoretycznie starcza bo 1sa chyba w przedziale 3-6kg ale nie dam sobie reki uciac,jak braknie mi newborn to maz zajedzie do biedronki i kupi,ale na chwile obecna nie bawie sie w wieksza ilosc. **Paulina-u mnie w szpitalu wlasnie fotelik tylko wchodzi w gre,dla mlodego takie cieplejsze rzeczy na wyjscie zostawie przygotowane w domu,licze na to ze bedzie cieplo i nie bede musiala zakladac zadnych cieplych polarowych spodenek czy kurteczek

Ja kupiłam paczke Pampers newborn do szpitala, powinno wystarczyc, a przypuszczam że Pampersy dostane od rodziny. Poza tym podobno dosc szybko przechodzi sie z newborn na 1 ( 3-5kg) , szczególnie u dzych dzieciaków, więc nie robię specjalnych zapasów;) Ale gdyby któras chciała to newborn Pampers te białe ( premium) sa w Caerfourze w promocji, dwie paczki w cenie jednej czy jakos tak:) I to jedyny sklep gdzie ile razy stoję w kasie, to sprzedawczynie mnie ochrzaniają, czemu nie podchodze bez kolejki:):) a ja w sumie nie mam takiej potrzeby, jak nie mam siły na zakupy to po prostu nie ide i juz:) ale to miłe... Oprócz tego - przepuszczają mnie w kasie przewaznie faceci, tak ok 40-50tki, także chyba nie ma reguły... Albo ktoś ma kulturę albo nie. Aczkolwiek, jak juz kiedys pisalam - ja tez rzadko patrze w kolejce kto stoi za mną, więc wcale się nie dziwie że rzadko ktos mój brzuch dostrzega:):) *Juwelka - jak z przeciążenia to w porzadku, gorzej byłoby gdyby np pojawiła się dyskopatia czy cos podobnego, zawsze takie rzeczy lepiej skonsultowac:) * w kwestii butelek - to jednak wolę miec jakies na wszelki wypadek, własnie po to żeby potem mąz nie biegał po aptekach spanikowany ( nie mówiąc o cenach, które w sklepach są duzo wyższe niz w necie)

Paulina podziwiam. Ja już odpuszczam zjazdy-pojadę tylko na egzaminy, a to prawdopodobnie zbiegnie się z terminem porodu albo tuż po:) * pieluchy Dada są teraz w promocji za dwa opakowania 50 zł-normalnie 28. Kupiłam te od 3-6 kg i paczkę większych *butle mam z Aventu dwie 125 i 250ml. W razie W. Kupię kartonik Nanu też na wszelki wypadek. *zamawiałam u rodzyneczki-kurier był chyba na drugi dzień od zamówienia-działają bardzo szybko i jestem zadowolona. Wszystko ładnie zapakowane, chemia osobno zabezpieczona super. *na wyjście fotelik + body i komplet śpiochów z koszulka do tego pieluszka i kocyk. Liczę na ładną pogodę. *chyba mi troszkę się brzuch obniżył, bo nie czuję już tak często tego ucisku pod piersią. Młody mnie dzisiaj nastraszył, bo mało się ruszał. Ale nadrobił na wieczornych Wiadomościach:) *co do ustępowania miejsca i przepuszczania w kolejce to u mnie znieczulica panuje:) Byle do przodu. W środę wizyta, 36 tydz i pobierany GBS. SPOKOJNEJ NOCY 🌻

Gość moj synek urodzil
3200 pieluch dada 1 zuzylam z 6 opakowan. One sa do 5 kg:) Pampersy oryg sa chyba troszke mniejsze.Macie już maltan na brodawki superowy jest. Szybka ulga i gojenie. Kobietki lekkich porodow zycze i zdrowka dla maluszkow:)

zgodze sie z opinia ze Dada sa najlepsze;) sama je dla corci uzywalam i bylam bardzo zadowolona i cena tez super szkoda ze tutaj nie ma takich:( Mamanita ja sie nie spotkalam z nie uprzejmoscia co do mojej osoby ale i tez nikt mo miejsca nie ustepowal ani w kolecje nie przepuszczal ja sie tam zbytnio nie przejmowalam staralam sie unikac kolejek;) choc wczoraj czytalam tu na kafe ze dziewczyna w zaawansowanej ciazy wsiadla do autobusu i stala jakis chlopak stql obok i spytal sie kogos czy ktos by mogl jej ustapic to jakis moher powiedzial.ze jak miala sile rozsawiac nogi to i postac moze;o to juz jest naprawde szczyt bezczelnosci:o a babie to chyba bym to krzeslo w duu...e wsadzila;o a ja jutro zaczynam 39 tc i powiem wam ze czuje sie coraz gorzej czuje ze twarz mi troche spuchla dodatkowo jak wczesniej wam pisalam z rana podeszwy stop noo masakra jakas jednym slowem czuje sie i wygladam jak slonica:o Juwelka no widzisz najgorsze masz juz za soba:) cieze sie ze nam wszystkim udalo sie dodrwac:) Nie wiem czy pamietacie Majowke2013 byla z nami na poczatku samym ale niestety poronila czasem z nia pisze na fb i teraz jest juz w prawie 20 tygodniu:)