Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaaaa20

Aborcja w 20 tyg ciąży

Polecane posty

Gość 7days*
jesssu ale Wy jesteście...Nie każda kobieta zaczyna czuć ruchy w 20 tyg. Niektóre dopiero w 22 tc zaczynają je odczuwać. Odpowiadając na pytanie autorki- 20 tydzień to za późno na tabletki wczesnoporonne.

Gość panidetektywkafeteryjna
wiem ze to ogromnie zmieni twoje życie ale musisz je donosić bo już jest zapóźno na aborcje jakąkolwiek! w tym czasie to juz nie jest zarodek tylko mały cżłowieczek! oddaj do adopcji, a moze jednak poczujesz cos do dzidziusia i zostanie z tobą

Gość No to ją dostałaś!
no nie każda-chodziło mi o te co już były w ciąży.Albo i też o te co na ciążę czekały to szybko rozpoznały pierwsze ruchy.

Gość autorko
nie kupisz juz zadnych tabletek nawet na czarnym rynku nie ma takiej opcji i nie ze wzgledow etycznych a zdrowotnych bo tabletkami wywolujesz poronienie we wczesnym stadium ciazy poprostu wydalasz skrzepy krwii itp a teraz urodzilabys malego czlowieka i mogloby to spowodowac komplikacje na tyle powazne ze moglyby zagrozic twojemu zyciu jakie jest wyjscie ? nie wiem ale mysle ze dla ciebie najlepsze to urodzic i zostawic w szpitalu - masz takie prawo i nikt nie bedzie mial do cienie pretensji

Gość madziulah
tak jak już tu pisano tak czy siak będziesz musiała urodzić albo teraz martwe albo donoś i daj maleństwu szanse na życie - ono nie jest niczemu winne a wiele jest par pragnących dziecka które dadzą mu wszystko. Nikt cię nie zmusi do macierzyństwa i miłości ale dziecko powinno dostać szansę

nie przytyłam nic. wręcz schudłam 7 kg. normalne? nie sądzę. tak jak mówiłam okres caly czas mialam. więc niech nie wypowiadają się tu osoby które myślą stereotypowo. i ja nei pwoiedziałam, że usunę. tylko pytałam czy jest możliwość. to jest róznica.

a i żeby nie było. schudłam- bo jestem na diecie. żądnych mdłości, wymiotów. kompletnie nic,

Gość trudna sprawa hm
Normalnie jak w programie Ciąża z zaskoczenia.

Gość niuu
A czemu myślisz o usunięciu?

Gość No to ją dostałaś!
Ja też chudłam do 5 mc.Nic dziwnego.Tylko ja się nie odchudzałam a ty na diecie to nic dziwnego że chudniesz.

Gość madziulah
dlatego dajcie dziewczynie spokój, wie jakie są możliwości a i takie przypadki się zdarzają, że kobieta nie wie o dziecku bardzo długo. Może jak szok minie, jak poczujesz maleństwo to coś w tobie pęknie. Życzę ci tego

Gość Nie chce znać przyszłości
Chcesz odpowiedzi - nie można usunąć w 20tyg! Tyle na temat.

może przerażenie. idę w tym roku na studia. nie wiem co zrobię. nie wiem jak powiem rodzicom, itp///

Gość niuu
No to się uspokój i zacznij myśleć rozsądnie. Nie ty pierwsza wpadłaś i nie ostatnia. zawsze jest jakieś wyjście. A co na to ojciec dziecka?

Gość ssSami
z tymi ruchami dziecka to różnie, ja dopiero od 25 tygodnia czułam

Gość jesli jestes zdecydowana
usunac to musisz liczyc sie z tym, ze urodzisz (poprzez wywolanie) martwy plod. Jak to zrobic? No coz tu zaczynaja sie schody, bo o ile w naszym kraju latwo znalezc lekarza, ktory pomoze w aborcji farmakologicznej oraz mechanicznej o tyle trudniej juz znalezc takiego, ktory pomoze w urodzeniu martwego plodu na zyczenie. Musisz tez w tym wypadku liczyc sie z wiekszymi kosztami, bo dajesz wtedy w lape dla lekarza i anestezjologa, wszystko musi sie wtedy odbyc normalnie w szpitalu.To nie jest niemozliwe, ale troche zachodu i pieniedzy bedzie cie kosztowac. Takze zastanow sie czy nie lepiej juz w tak wysokiej ciazy urodzic i zrzec sie praw w szpitalu. Skoro idziesz dopiero na studia to domyslam sie, ze pieniedzy za wiele nie masz. Mozesz tez wyjechac do UK, oni tam legalnie do 24 tygodnia przeprowadzaja aborcje.

nie rozumiem skoro jest to nie legalnie to ludzie nie boją się tak otwarcie pisać o tym że to zrobili bądź mają taki zamiar? Farmakologiczna w 20 tygodniu? Puknij się w czółko. Wyskorobią cię jedynie nie przejmuj się w najgorszym wypadku pęknie ci macica:)

,,madziulah dlatego dajcie dziewczynie spokój, wie jakie są możliwości a i takie przypadki się zdarzają, że kobieta nie wie o dziecku bardzo długo. Może jak szok minie, jak poczujesz maleństwo to coś w tobie pęknie. Życzę ci tego'' jak ja lubię te szoki poporodowe:D:D:D wystarczy to powiedzieć i za zabójstwo dostanie sie 3 miesiące;)

Normalnie mamo, tato jestem w ciąży tylko uważaj żeby nie jedli czegoś co może im zostać w gardle;) Jak zrobisz aborcję a potem dostaniesz krwotoku to i tak się wyda a mało tego będą dodatkowe problemy. Nie masz 15 lat dasz sobie rade. Studia najwyżej poczekają.

Gość hardtail_
Jestem z Toba! nie marnuj sobie zycia

Gość w2891
I co usunęłaś? Jeśli tak, to jesteś dla mnie jedną z wielu kwalifikujących się do wykastrowania pozdrawiam z szacunkiem dla Ciebie i ekspartnera buziaczki.

Gość gość
Jedź do Anglii albo Holandii ,bez problemu tam usuniesz.

Gość gość
Nawet w 24 tygodniu

Gość gość
Okropnosc :/ i nie jestem przeciw aborcji we wczesnych tygodniach. W 20 tyg dziecko jest calkowicie uksztaltowane. Jest tylko mniejsze, pozostale 15-20 tyg spedza rosnac. taki wczesniak ma szanse przezyc. Dla mnie to jest zabojstwo.

Gość w2891
Widzę że mamy do czynienia z osobami o ciemnogrodzkich poglądach o ile osoby których to tyczy wiedzą co to znaczy jeżeli już zalicza się wpadkę to trzeba się z jej konsekwencjami liczyć no chyba że żyjemy w latach 50-60-tych kiedy aborcja była czymś normalnym krowie odchody mają więcej mózgu od tego kto aborcję zapoczątkował pozdrawiam z pełnym szacunkiem dla tych co ją wykonują z jeszcze większym dla poddających się jej