Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaaaa20

Aborcja w 20 tyg ciąży

Polecane posty

Jestem w 20 tyg ciąży. Czy jest możliwa jeszcze aborcja farmakologiczna? Słyszałam, że zdarzają się przypadki w tak późnym stadium. Oczekuję tylko poważnych odpowiedzi i na temat.

Gość Bligalim
Poczytaj sobie o dziecku w 20 tyg. jak wygląda, co odczuwa. jesteś w połowie ciąży i ty zabić dziecko? Nie chcesz goto oddaj je w dobre ręcę, masz tyle możliwości, dom rodzinny, adopcja ze wskazaniem.

Gość asasasa234321
autorko szkoda ze twoja matka nie poddała sę aborcji będąc z tobą w ciąży. zal takich ludzi jak ty, a jeszcze bardziej żal tego dziecka które nosisz w sobie...

Gość daaaaa
bez przesady!!!!! juz jest za pozno, nie wiele zostalo do porodu, wytrzymaj i oddaj dziecko do adopcji.

Gość daaaaa
to ja ci odpowiem, juz jest za pozno na farmakologie.

Gość daaaaa
dlaczego dopiero w 20 tyg o tym myslisz?

Gość Paullinkaaaa
za późno tylko zwykła aborcja

Gość ohaaaaa
poczekaj jeszcze z 10 tygodni. A najlepsze tabletki dla ciebie to psychotropy w ilosci 5 opakowań na raz.

dopiero się dowiedziałam. cały czas miałam okres.i żadnych innych objawów... dopiero na wizycie u urologa mi powiedzieli..

Gość hubba bubba
oczywiście, że jest za późno. i nikt normalny na takim etapie ciąży nie zdecyduje się na jej usunięcie. jak chciałaś usunąć, to mogłaś to zrobić wcześniej. teraz już musisz urodzić, a jak nie chcesz dziecka, to je oddaj.

Gość pragnienie za marzenie
jesteś kretynką, mogłaś się wcześniej zastanowić..biedne dziecko

Gość Myślenie myślenie!
W 20 tyg czuje się już ruchy dziecka więc zastanów się co piszesz!

Gość urodzisz je
urodzisz je tak czy inaczej,, Jeśli nawet uda Ci sie jakoś farmakologicznie zabić własne dziecko to lekarze nie zrobią Ci cc, na skrobanke też jest za późno, tylko wywołają poród.. dostaniesz bóli, poczujesz jak rodzi się to maleństwo, potem dostaniesz laktacji itp. Ale dziecko bedzie martwe.. hormony potem zrobią swoje i Ty pożałujesz swojej decyzji

Gość ghgchhhhhghggh
suka suka i jeszcze raz suka!!!!!!!!!!!!!! inne niemogą mieć dzieci codziennie się modlą o dziecko a ta chce zabić sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość fgfghfhgfhgfh
nawet szkoda żeby na taką splunąć bo szkoda śliny ;/

Gość trudna sprawa hm
Nie wierzę to musi być prowokacja. :O

Gość wiesz ja tam nie mam nic do
aborcji, lepiej usunac niz potem zrobic to co mama z mala madzia...ale bez przesady, nie w 20 tyg, to juz jest dziecko nie zarodek, moglas wczesniej pomyslec zeby to zrobic, teraz sie ocknelas? teraz to juz lepiej urodz i oddaj.

Gość Jutkax
Poczekaj aż się urodzi i je oddaj... Inaczej nie wybaczysz sobie tej decyzji do końca życia... No chyba że serca nie masz

W 20 tygodniu moje dziecko wazylo 258 gram, widac bylo na usg siusiaczka i jak robi siku :) TO PRAWDZIWY MAŁY CZŁOWIEK! NIE ZABIJAJ GO!

jakie ruchy dziecka? kompletnie nic nie czuc. co wy opowiadacie. i nie wyzywajcie mnie tu. bo mnie na prawde nie interesuje co o tym myslicie. zadalam pytanie. oczekuje odpowiedzi. proste.

Wiesz co? Nie jestem jakąs przeciwniczką aborcji, ale w 20 tygodniu???? Normalna jesteś? A na toje pytanie ktos już ci udzielił odpowiedzi. 20 tydzień to za późno.

Gość No to ją dostałaś!
farmakologicznie to na początku ciąży.Teraz to już jest małe dziecko.Zabijesz je i jak ktoś napisał urodzisz siłami natury.Laktacja też się pojawi.Moja znajoma urodziła dziecko w 28 tyg ciąży .Mały ważył nie cały kg.Mleko jej się lało z piersi.Dzięki Bogu mały przeżył i teraz ma już 4 lata!!

no i koniec tematu. dowiedziałam się co chciałam wiedzieć. po co te zbędne komentarze

Gość nie można i tyle
umiesz czytać? 20 tygodni to za późno na aborcję:-o w Chinach nie żyjesz:-o stało się, teraz zastanów się nad czymś innym, niż odebranie życia niewinnemu dziecku, pamiętaj, że ono się nie prosiło o życie ... a skoro dałaś mu je (uprawiając seks MUSIAŁAŚ mieć świadomość, że może się to trafić); teraz miej inną świadomość - że należy się zastanowić co dalej ... żaden lekarz na tym etapie nie podejmie się aborcji ...

ale ja poważnie nie czuję żadnych ruchów dziecka. innych objawów też nie. chyba dziwne...

Gość No to ją dostałaś!
Ruchy pewnie są ale delikatne i nie odróżniasz ich np od zawirowań w jelitach.Każda matka wie jak wyglądają pierwsze ruchy maleństwa.