Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaaaa20

Aborcja w 20 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość
Kobieto jestem w 20tc jest to moje 6 dziecko i bardzo pragnę tego dziecka gdyż z wszystkich ciąż, mam tylko 2 dzieci, natura tak chciała widocznie, ale nigdy nie przeszło mi nawet przez myśl by usunąć, którąkolwiek z ciąż w jakikolwiek sposób. Nawet jeśli poddasz się aborcji pomyśl o dalszych konsekwencjach swoich czynów, być może to jedyna ciąża w którą zaszłaś, może nie będzie Ci dane mieć więcej dzieci, podczas aborcji może pójść coś nie tak i sama zostaniesz pozbawiona życia, różnie może być. Dałaś dziecku życie, nie odbieraj go, urodzisz dziecko i jeśli nie będziesz go chciała oddasz do adopcji, jest multum ludzi, którzy tylko czekają na takie Bobaski, bo pragną mieć dzieci a własnych nie mogą mieć. Proszę pomyśl o tym dziecku nie tylko o sobie :)

Gość gość
zalosne te wasze oskarazania jej to jej wola a za wasze potepienie bedziecie potepieni wy bo jakim prawem sadzicie innych jakbyscie byli swieci powinna znalesc kogos kto pogada spokojnie z nia o tym widocznie nie ma nikogo kto by jej pomogł wredna polska

Gość gość
jestem w 28 tygodniu ciąży to moje 3 dziecko. Poprzednie mam z pierwszego małżeństwa nie mam szczęścia do zwązków. Tymbardziej ze teraz zostałąm sama. Mój partner mnie zostawił. Mieszkamy w UK straciłam teraz pracę , i zostałąm sama. Nie wiem co dalej więc prosze nie potepiajcie jak kolezanka wczesniej napisała kogoś bo nie wiecie co nim włada. Sama nosiłam się z zamiarem aborcji! Jednak kazdy ma swoje sumienie a może ja poprostu liczyłam że on wróci.

Gość gość
my usunelismy kilka dni temu farmakologicznie (arthrotec) ciaze ok 20 tygodnia i to byl nasz najwieszy blad w zyciu, oboje zalujemy i codziennie placzemy, gdybym mogl cofnac czas, nie chcielismy dziecka i tez dowiedzielismy sie o ciazy bardzo pozno, niestety decyzja byla pochopna, ja płodu nie widzialem ale moja partnerka tak, jak to uslyszalem to myslalem ze sie zabije a teraz czuje sie mordercą....

Gość gość
taaa 20 tc i arthrotec, dobre :D

Gość gość
my usunelismy kilka dni temu farmakologicznie (arthrotec) ciaze ok 20 tygodnia x se mogles usunac co najwyzej suche kozy z nosa :)

Gość gość
mozecie nie wierzyc wasza sprawa

Gość gość
to ze w necie pisze sie o arthrotecu ze mozna go uzywac do 9-12 tygodnia nie oznacza ze pozniej nie mozna, jest to duzo bardziej ryzykowne i niebezpiczne no i ciezej "urodzic" mozecie wierzyc lub nie, raz ze z usg wyszło plus/minus 20 tydzien dwa urodzila pecherzyk plodowy pozniej plod i na koncu lozysko, teraz ma laktacje, najpierw troche poczytajcie a pozniej wysuwajcie swoje glupie wnioski

Gość gość
co to jest pęcherzyk płodowy??? w 20 tygodniu?

Gość gość
i powiedz mi głupku co zrobiliście z ciałem dziecka? wyrzuciliście do kosza???

Gość gość
za późno jak juz to do 12tyg, a tak może chirurgicznie ,ale ma wykształcone już oczy głowę, narządy, rusza się ,czujesz jego ruchy.

Gość gość
bylam przy terminacji ciazy w 18 tyg. Plod mial wade letalna i wszystkie wady, jakie tylko mozna mniec. porod zostal wywolany tabletkami w szpitalu . to byla prawdziwa akcja porodowa, cos przy czym mozna sie przekrecic robiac to w domu w lazience...

Gość gość
aborcje jest ciezka decyzja kobiety I nikt nie ma prawda oceniaj tu trzeba pomoc niestety oceniaj ie I wyzwania jest najgorsza rzecza jaka mozna zrobic to jest zycie ale I decyzja tej kobiety nie znamy jej ani motywow

Gość gość
K*rwa, tępę baby douczcie się, a potem piszcie głupoty. Płód w 20 tygodniu ma jakieś 20-25 cm długości, waży około 300 gram. Wy serio sądzicie, że to będzie wyglądać jak obfitsza miesiączka? W 20 tygodniu, jeśli ciąża jest usuwana, to normalnie wywołuje się poród, ma się skurcze, bóle, rozwarcie, rodzi się dziecko, a potem łożysko, które na tym etapie samo raczej nie wyjdzie i trzeba macicę oczyścić mechanicznie (łyżeczkowanie). Wy sądzicie, że tabletka usunie wam 20 tygodniową ciążę>?

Gość gość
Nie ma co kogos obrażac i wyzywac tak jest za późno by usunąć ale nie wam oceniac decyzje kobiety. W 20 tygodniu nie kazda kobieta czuje ruchy jesli jest to jej pierwsza ciąża

Gość gość
W 20 tygodniu możesz normalnie lehalnie dokonać bezpiecznej aborcji w niemczech i w austrii tam nie ma problemu i koszt nie jest zbyt duży, pozdrawiam

Gość gość
Siedzę i płacze ;( My z mężem staramy się już prawie 4 lata i nic , a ta dziecko chce zabić :( Nawet nie wiesz co ja bym oddala aby tylko moc mieć swoje maleństwo . Moja siostra była w 6 miesiącu ciąży (dopiero wtedy dowiedziała się że w niej jest) .