Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sanaa24

Problem allegro

Polecane posty

Gość sanaa24

Kupiłam zegarek w sklepie na allegro za 99zł z przesyłka wyszedł 135. przyszła paczuszka patrze a tu inny niż ja chciałam dzownie i mowie gośc ok powiedział ze jutro przyjdzie prawdłowy i ze ten mam odesłać. Zwróci mi 15zł za odesłanie tego zegarka. Teraz patrze i ten zegarek co mi przysłali kosztuje 159 dzwonie drugi raz , czy nie można by było tego tak zostawic i juz nie wymieniac bo to w sumie ich strony powstał bład. powiedziano ze owszem ale musze dopłacić róznice 30zł . I teraz takie pytanie co robic?, jak bede musiała odeslać to bede strana msuze jechać na poczte lub do kuriera zawieć zegarek, strace czas a za paliwo mi nikt nie wróci .

Gość żę tak powiem
nie odsyłaj ani nic nie dopłacaj, ryzyko pomyłki w takim przypadku ponosi sprzedający tak jest wg przepisów, zaraz poszukam Ci odpowiedniego paragrafu na to

Gość żę tak powiem
Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów i odpowiedzialności za produkt niebezpieczny stanowi m.in., iż „spełnienie świadczenia niezamówionego przez konsumenta następuje na ryzyko przedsiębiorcy i nie nakłada na konsumenta żadnych zobowiązań.

Gość sanaa24
dzięki tak zrobie