Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollla12345

omdlenia w ciąży

Polecane posty

Gość ollla12345

Witajcie:) Jestem w 5 miesiącu ciąży i dzisiaj zemdlałam w autobusie (stałam), było duszno.Wiem że omdlenia czasem się zdarzają i nie zagraża to dzidziusiowi ale niepokoi mnie ze czułam ze mną trochę trzęsie. Wszystko to trwało chwilę ale mnie bardzo niepokoi i zanim zasięgnę opinii lekarza chciałam sie Was poradzic... :(

Gość klarawerit
cześć ja takze jestem w ciąży czytałam , że teraz organizm produkuje więcej krwi , i w wolniejszym tępie dostarcza ją tobie , może przez co dochodzić do niedotlenienia stąd biorą się omdelnia lub zawroty głowy moze to być także objawem cukrzycy, niskiego poziomu żelaza we krwi głodu albo poporstu spowodowane pogodą i twoim stanem błogosławionym

Gość ollla12345
A to trzęsienie???

Gość ollla12345
byłam 1 do 2 godzin po śniadaniu wiec głod odpada ale zapomniałam wody wziąśc ze sobą a chciało mi się pić.

To cukier raczej tak szybko by nie spadł, a to by tłumaczyło to drżenie i omdlenie. Może rzeczywiście od upałów.

Gość ollla12345
Jejku ja już zaczęłam szperać w necie i czytac o padaczkach i takich tam ale moze masz racje , troche mnie uspokoiłaś, dziekuje:)

No co Ty, jakie padaczki. :P Bylas najedzona, po prostu bylo goraco a nie mialas wody, postalas i omdlenie gotowe. :)

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
przede wszystkim pierwszym błędnym założeniem jest radzenie się na kafeterii, a dopiero potem u lekarza. Btw - w dusznym autobusie gdzie nie ma czym oddychać też bywa, że mdleję i to bez ciąży. Paradoksalnie - w ciąży nie zdarzyło mi się ani razu :)

Ja tak miałam że najpierw w dusznym pomieszczeniu robiło mi się gorąco i mdlałam nawet siedząc w autobusie musiałam wysiadać w połowie drogi a później telepało mnie zimno. Jak jesteś u lekarza to jakie zazwyczaj masz ciśnienie? ja normalnie miałam 120 ale przy tych duchotach skakało mi do 155.