Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Karo________________________-

Grzybica

Polecane posty

Od jakiegoś czasu mam grzybicę, ale tak mnie swędziało, że nie mogłam się powstrzymać i chyba się zdrapałam...Mam tam chyba małą rankę, bo ostanio przy podcieraniu się zobaczyłam krew, ale to napewno nie była miesiączka, czy przez to zadrapanie może się coś stać?

proszę o szybką odpowiedż!

Błagam was to ważne!

Gość Betty Q
Mozesz zastosowac provag zel, łagodzi podrażnienia. No a z grzybica to juz ginekolog musi cos zaradzic

Gość lady bronka
generalnie zaopatrz się w probiotyki, może być właśnie provag, żeby po leczeniu uzupełnić florę bakteryjna w pochwie. a zadrapanie się wygoi.

Gość pati pati pati
zadrapanie sie wygoi,a na grzybicę to antybiotyk pewnie bierzesz - ja brałam taki silny orungal i pomógł - po leczeniu koniecznie probiotyki doustne lub dopochwowe, bo tylko one chronią przed nawrotem infekcji - najlepiej doustne bo łatwiej przyjmować - ja biorę provag bo na ulotce napisane, że najlepiej dopasowane do flory Polek i chyba tak jest bo odkąd łykam to grzybicy nie mam.

Gość ORUNGAL TO NIE ANTYBIOTYK
Po pierwsze: Orungal to nie antybiotyk tylko chemioterapeutyk. Po drugie: Pochodzenie szczepów w probiotykach NIE MA znaczenia - poczytajcie sobie o innych probiotykach, które są sprzedawane w różnych krajach i mają udowodnione działanie - badania in vitro i in vivo. Po trzecie NIE TRZEBA brać i doustnych i dopochwowych - tak naprawdę tylko doustne jeśli są dobrej jakości preparaty, zawierające szczepy probiotyczne o udowodnionym działaniu terapeutycznym, wystarczą.

Gość Daria26,7
Po pierwsze nie drap, po drugie ginekolog, po trzecie jogurt naturalny lub kefir, mi pomaga jak piję przynajmniej 2 buteleczki dziennie przez tydzień. A na czas miesiączki tampony z probiotykami ellen, uzupełniają florę bakteryjną i walczą z grzybami.

Gość milkuśia
Nie no kefir moja droga to sobie mozesz pić dla przyjemności ale jak chcesz mieć szybkie efekty to jednak musisz jakis zel do miejscowo, provag zel chyba zeczywiscie da rade bo i ukoi a zabezpieczy i uzupełni flore

Gość winylowa
no a Lactovaginal np jest dopochwowy ale ma wszelkie badania potwierdzające jego działanie i pozytywny aspekt na flore pochwy, zreszta juz bardzo dlugo go uzywam i sobie chwale, ja tam wole do pochwowe niz doustne

Gość karlovewary
No ma racjie z tego co pamientam to wiem ze Provag mi odrazu ulge przynosił

lepiej dopochwowe niż doustne? No okej ;) doustne preparaty działają w dwóch obszarach - jelita grubego oraz pochwy, więc mamy dwa w jednym - a prawidłowa flora bakteryjna układu pokarmowego zapobiega wielu chorobom w tym także nowotworom. No i higienicznie jest to przyjemniejsze.

Gość kasiutaka
No tak przyjemniejsze ale jak juz chcemy tak efekty szybko zobaczyc to lepszy chyba taki lactovaginal do pochwowy nie ?

Gość lubanska
na działanie provagu trzeba faktycznie czekać dłużej niż na działanie np. lactovaginalu dopochwowego, ale oba są skuteczne. probiotyki dobiera się w zależności od sytuacji, jeśli trzeba szybko uzupełnić florę to dopochwowe, jeśli np. jako dodatek do antybiotyku albo zapobiegawczo na wakacjach do doustne.

Gość pati pati pati
Nie lubię jak ktoś się czepia - jesli mój lekarz zapisał mi orungal i powiedział, że to jest antybiotyk to najwidoczniej lekarza muszę zmienić - no ale ważne, że orungal pomógł, po drugie nie napisałam, że należy brać dopochwowe i doustne tylko napisałam "lub" - również czytaj uważnie, a po trzecie pochodzenie szczepów ma znaczenie, z tego co ja tym razem wyczytałam na http://www.invag.pl/resources/image/inVag/invag_znaczenie_pochodzenia_szczepow.pdf

Gość agula8
dobre sa i doustne i dopochwowe, ale kazde do czego innego.Dopochwowe działają poprostu szybciej. A na swędzenie i rankę powinien pomóc wspomniany już wyżej provag zel-bo łagodzi i maść clotrimazolum-mnie pomagają. Choć bez wizyty u lekarza może się nie obejść.

Gość sansan4
No ja w tej chwili mam taka powazniejsza infekcje wienc chyba zostane przy tym lactovaginalu juz widac powoli cofa sie ta infekcja. Provag przetestuje jak sie wylecze z tego :D

Gość mziba
ja bym nie liczyła, że sam lactovaginal wyleczy infekcję, lepiej pójść do lekarza i leczyć się mocniejszymi lekami na receptę. a lactovaginal lepiej brać po takim właśnie leczeniu, żeby wzmocnić florę bakteryjną w pochwie. ja zamiennie stosuję też probiotyk doustny provag, bo jest wygodniejszy w użyciu i mogę go trzymać poza lodówką do 4 tygodni, a wiadomo, w wakacje różnie bywa.

Gość magnezz
no tak w pierwszej kolejnosci idziemy do gina ale jak ktos juz byl chce przypieszyc efekty leczenia to i provag zel i lactovaginal nadaja sie bardzo dobrze bo uzupełniaja flore ... antybiotyki wrecz przeciwnie uporaja sie z grzybem ale na tym polu mogą wyzadzic szkode, po to sa porobiotyki

Gość 3456834
Stosujcie Lactovaginal razem z antybiotykiem bo on bedzie chronił pochwe !

Gość Zosisako
Daria26,7 a jak długo używasz te tampony? Mi też lekarz kiedyś przepisał antybiotyk jak miałam grzybicę, ale po tych waszych wypowiedziach to juz sama nie wiem czy to był antybiotyk czy chemioterapeutyk...

jak cię swędzi to provag żel ci pomoże, chyba że masz grzybicę, wtedy jedynie dobry ginekolog ci pomoże, staraj się nie drapać

Z antybiotyków w leczeniu grzybicy stosuje się głownie Natamycyce lub Nystatyne, to są antybiotyki popularne np. Pimafucin/ Pimafucort/ Macmiror. Istnieje wiele innych bardziej skutecznych antybiotyków przeciwgrzybicznych, lecz one są stosowane głownie w leczeniu szpitalnym, pod stałą kontrolą. Orungal z racji,że jego składnikiem jest Itraconazol należy do grupy leków azolowych, czyli chemioterapeutyków. Powodzenia w zwalczaniu grzyba i zdrówka :)

Warto spróbować homeopatyczny produkt ExMycel 4d. Działa jak szczepionka na grzyba, tak w uproszczeniu mówiąc. Najważniejsze,że jest delikatny i nie powoduje szkód w organizmie jak azole lub antybiotyki.

Dodam jeszcze,że ginekolodzy w Polsce to idioci, w temacie grzybicy nie mają bladego pojęcia. Leczyłam się rok, pomógł mi exmycel i ograniczenie do zera cukru w diecie. Poza tym przez 3miesiące jadłam suplement Candida Clear.

Gość Poziomeczka777
Ja uważam że każdą infekcję należy skonsultować z lekarzem. Ciężko jest wyleczyć się z grzybicy, sama męczyłam się z grzybicą pochwy i odbytu 8 miesięcy. Miałam różne antybiotyki doustne i dopochwowe. Po antybiotykoterapii stosowałam dopochwowo invag z bakteriami mlekowymi wyizolowanymi od Polek, lekarz mi powiedział, że pochodzenie bakterii jest bardzo ważne, że polskie bakterie szybciej i trwalej kolonizują pochwę szczerze powiem, że w życiu o czymś takim wcześniej nie słyszałam! Teraz jak tylko biorę antybiotyk, albo jak wybieram się na basen zakładam profilaktycznie probiotyk i nie martwię się o infekcje!

Gość Daria26,7
Zosiu już 5 miesięcy, i jak na razie jestem zadowolona. I nawet po basenie nie miałam grzybicy co mogę uznać za cud. Ale też unikam słodyczy bo doczytałam, że jak ma się uwarunkowania grzybiczne to cukier niestety nie jest dobry ;)

Gość agula8
ale przecież jest opinia żeby w czasie okresu nie stosować tamponów jak się ma tendencję do łapania grzybicy-więc jak to się ma z tymi tamponami? to lekarze Wam zalecali czy same spróbowałyście?? bo że probiotyki są dobre to wiem-stosuję-ostatnio invag dopochwowo, ale że razem z tamponem to sama nie wiem....