Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co mam zrobić w tej s

Doradźcie co robić-chodzi o pracę

Polecane posty

Witam, doradźcie proszę co robić. Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim, firma ma problemy finansowe i za lipiec otrzymałam tylko połowę wynagrodzenia, jak i pozostali pracownicy. Na pytanie kiedy będzie reszta wynagrodzenia nikt nie zna odpowiedzi. Nie wiem co robić. Czy dać wypowiedzenie, czy czekać co będzie dalej? Mam umowę na czas nieokreślony więc obowiązuje mnie 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Nie wiem czy mi pójdą na rękę i rozwiążą umowę za porozumieniem stron.Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość cchybbaa
jak rozwiązesz umowę to nawet tej połowy pensji nie dostaniesz??? a tak jesteś pracownikiem i ci się należy, nawet jak teraz płacą połowę muszą oddać resztę.

Gość dsja
Jak jesteś na macierzyńskim to kasę wypłaca Ci zus przez pośrednoctwo firmy Twojej niejako. Więc niech nie ściemniają tylko płacą tyle, ile im zus daje.

Tak ale kasa z naszych wypłat poszła na opłacenie rachunków, a pracowników jest ok 100. Nie wiem czy jak po macierzyńskim będę chciała się zwolnić to mi pójdą na rękę i rozwiążą umowę za porozumieniem stron, nie mam zamiaru pracować 3 miesiące za darmo.

Gość do autorki tego tematu
zgłos do ZUSu ewidentne szachrajstwo zrobia im kontrole i dopiero bedzie dym jebani zlodzieje i tyle w temacie:O

Gość kijninjk
jak chcesz sie zwolnic, to co ciebie obchodzi, ze nie oplacili rachunkow...to sa twoje i twojego dziecka pieniadze..

Gość Anonimmilkaczka
TAK, też tak uważan. Ja bym to zgłosiła do ZUSU. Napisz pismo, że dostajesz połowę pensji i poproś o wyjaśnienie sytuacji. ZUS się tym zajmie. Nie mogą obcinac pensji pracownikowi, na którego płaci ZUS!!! Skoro i tak myślisz, aby sie z nimi pożegnać, to tym bardziej to zgłoś. i nie wypowiadaj umowy przed końcem macierzyńskiego, ale po macierzyńskim, bo to są TWOJE PIENIĄDZE.

Gość Zatrudnij sie w agencji
towarzyskiej ;)

Gość Nie wiem co robić w tej s
Dzięki, chyba tak zrobię i zgłoszę to do ZUSU. Najlepsze jest tłumaczenie, może dzisiaj będą pieniądze a może jutro, a w zasadzie to nikt nic nie wie. Aż się martwię co będzie w przyszłym miesiącu. Ciekawe czy Pani prezes też miała tylko pół wypłaty.