Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edi2701

nadpobudliwe 7-miesicyne niemowle?

Polecane posty

Witam, mój synek ma 7 miesięcy. W wieku 4 miesięcy spadł z łóżka (ok. 50 cm). kiedyś był spokojnym i grzecznym dzieckiem, ale od jakiegoś czasu często marudzi, nie potrafi na dłuższy czas zająć się jedną zabawą. Złoszcząc się napina mięśnie tak że aż cały drży. szybko przebiera nóżkami. Ostatnio zaczął ząbkować, więc nie wiem... nie wiem czy jego zachowanie spowodowane jest upadkiem , czy bólem. planuję wybrać się z nim do neurologa, czy ktoś wie jak wygląda badanie?

Gość jkhvorqe
mysle ze przesadzasz....

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
a myślisz, że dziecko tylko leży i się uśmiecha ? mój z niczego nie spadł a jest taki do teraz (19msc)

Gość ojtam ojtam
oj takie są dzieci autorko - rzadko zdarzają się egzemplarze co leżą i zajmują się sobą - twoje dziecko jest absolutnie normalne - mój taki był i nadal jest a ma już 21 m-cy

Gość hmm hmm hmm
najbardziej rozśmieszył mnie tekst " kiedyś był spokojnym i grzecznym dzieckiem" dzieci rosna. to nie noworodek ze tylko lezy i spi. jak sie ma uczyc siadac, raczkowac i chodzic jak bedzie lezal w miejscu....

zdaję sobie sprawę że takie zachowanie jest całkiem normalne. to moje pierwsze dziecko i bardzo się o niego boję. czy wasze dzieci też całe się napinają i drżą ze złości? źle się wysłowiłam odnośnie "był spokojny i grzeczny" :) nie chciałam hmm hmm hmm rozśmieszyć ;p myślicie że wizyta w poradni neurologicznej jest konieczna, czy powinnam poczekać?

edi2701- jeśli cokolwiek Cie niepokoi masz prawo iśc do lekarza , wydaje mi się że jednak nic złego się z dzieckiem nie dzieje , mój ma 8 mieś jest bardzo pogodny i opanowany na codzień ale miał już kilka takich akcji kiedy to myślałam że diabeł w niego wszedł - zaciskał łapki i trząsł się ze złosci z potwornym wrzaskiem - u neurologa byliśmy bo miał zła reakcję poszczepienną i okazuje się że dziecko w 100 % zdrowe