Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnessgggsss

Poradnia przedmałzeńska - Szybki jednodniowyy kurs ? Warszawa - POMOCY

Polecane posty

Gość Agnessgggsss

Hej.. We wrześniu biore ślub, termin tuz tuz a my jeszcze nie mamy trzech spotkań w poradni przedmałzeńskiej - kurs przedmałzeński juz jest.. dzwonie pokolei do wyszukanych w internecie poradni , jednak terminy są późne, w dniach powszednich w godzinach wcześnopopołudniowych. Oboje pracujemy codziennie do 17 - także trudno jest nam się zrywać z pracy i pędzić gdzieś na godzinę spotkań.. Bo właściwie to trzy takie urywki z pracy były by potrzebne.. Co przed ślubem raczej nie jest wskazane, gdyż i tak ledwo wychodzimy finansowo ;p Do rzeczy.. Proszę Was o pomoc, może ktoś wie gdzie mozna zapłacić i "odwalić" te trzy spotkania w poradni np w jeden dzień weekendu.. W gre wchodzi Warszawa oraz najblizsze okolice. Bardzo proszę Was o pomoc..

Gość więc po co ci ślub kościelny
jak masz w głębokim poważaniu poradnię, dzień skupienia, do cywilnego jest ci to ie potrzebne, kolejna co robi wesele dla ładnego wyglądu to jest po prostu żałosne

Gość Agnessgggsss
A cóz takiego zyskam w owej poradni ? na kursie przedmałzeńskim dowiedziałam się jaką drogę przebywa plemnik zanim nastapi poczęcie i gdzie mozna wynając limuzyny na wesele.. Proszę wytłumacz mi czego wartościowego się dowiem w poradni ? Przy grupowych spotkaniach 30 czy 40 osobowych? Podejrzewam ze zostanie emitowany film o zapłodnieniu i pogaduchy jak mierzyć sobie temperature.. Służbistka katoliczka się znalazła :]

ja akurat bardzo dużo wyniosłam z tych spotkań ty z takim podejściem w ogóle nie masz prawa brać ślubu kościelnego

Gość Agnessgggsss
Właśnie widać ile wyniosłaść - Zawiść i nienawiść?;] Czy zazdrość i .. Ehh.. Szkoda pisać ;p No bo sory.. Pisze post by ktoś mi pomogł a tu odzywa się mocher i krytykuje mnie jak tylko może.. I ty śmiesz się nazywać katoliczką? Czy to właśnie wyniosłas z owej poradni ? "Błogosławieni cisi..." "..pomóc bliźniemu swemu.." "..szanuj bliźniego swego.." Chyba za dużo TV Trwam oglądasz.. ;) To cóz takiego wyniosłaś z owej poradni? Po ilu rozwodach jestes? :) Bo po postach wnioskuje także ze zaczynasz popadać albo w depresje albo w paranoje religijną.. Szkoda mi takich ludzi jak Ty..

Gość Agnessgggsss
A wogóle jakim prawem zabraniasz mi brać ślubu kościelnego ? Stawiasz się na równi z bogiem czy jak.. ? Przepraszam ale zdenerwowałam się bardzo, bo wsytarczy poprosić o pomoc w znalezieniu szybkiego terminu poradni przedmałzeńskiej gdzie mozna zamiast trzech spotkań zrobić to w jeden dzień to wyskakuje mi tutaj psychopatka z paranoją religijną i zabrania mi brac slubu , krytykuj i obraża.. Radzę Tobie także odwiedzić poradnie, tyle ze nie przedmałżeńską ;)

wiesz jesteś żałosna, to co napisalaś tym bardziej udowodniłas że masz gdzieś sakrament tylko wesele się liczy, własnie też przez takie osoby jak ty chcą wydłużyć okres przygotowania do sakramentu małżeństwa i bardzo dobrze, jak by się liczył dla ciebie sakrament to by ci przez myśl nie przeszło aby oszukiwać

Gość Agnessgggsss
zaraz zaraz.. A kto powiedział ze ja oszukuje? To ze nie mogę zwalniać się trzy razy z całego dnia z pracy to oszustwo ? Są rózne sytuacje a mi jest cięzko jest ot tak rzucić prace by odbyć trzy spotkania, które nic nie wniosą ani w moje zycie rodzinne ani w zycie duchowe.. Wiec o co Ci chodzi konkretnie? Masz zły dzień i chcesz kogos anonimowo skrytykowac by odpręzyć się czy poprostu jesteś obwładnięta zawiścią?

mój mąż specjalnie przyjeżdzał 400km na te spotkania więc jak się chce to się da, dla mnie to oszustwo bo już od samego początku nie ponosisz odpowiedzialności, że jak ślub to i też dobre do niego przygotowanie duchowe, to cały czas ty atakujesz więc zastanów się po co ci wogóle ten ślub jak już na samym początku chcesz iść na łatwiznę, dla mnie to tchórzostwo,

a po 2 przecież te spotkania nie trwają pół dnia (nie licząc dnia skupienia) tylko jakieś 3godz 3spotkania to raptem 9godz czy to tak wiele?? nie liczę dnia skupienia bo to rzeczywiście trwa dłużej ale to akurat jest w niedziele zazwyczaj,

Gość Agnessgggsss
Wiec zastanów się czy jeżeli spotkanie jest o godz 13- idę na 9 do pracy, o 11 wychodze jade sie przebrać do domu i jade na spotkanie.. O 16 jestem wolna wiec juz centralnie jade do pracy.. jestem o 17 i co? Zonk.. Jeden raz tak, drugi raz tak.. I o dziwo zwykle szefowie nie popierają Twojej dziwnej patologii społecznej i religinej.. Okey, zostaje bez pracy, bez perspektyw a no i sakramentu też nie dostane bo skąd ja wezme 1500zł dla księdza.. ? I tak bardzo Ci przeszkadza moja postawa ? Czy nie mogłaś tego przemilczeć tylko z nienawiścią mnie skrytykować? Według Ciebie dobre prygotowanie duchowe to obejrzenie filmu o drodze pleminków ? Czy może ta częsc prezentująca samochody ślubne? A twój mąz.. No cóz.. 400km dla plemników? To troche podejrzane :>

Gość yebana moherzyca i tyle
w tych poradniach to głownie stare dewoty siedza, nie wiedzą nic o życiu. Gum zakazują, a jak tu bez nich jechać?

Gość więc po co ci ślub koscielny
wiec nadal uważam ze jak masz wiarę w głebokim poważaniu to nie powinnaś brać slubu kościelnego, jestem przkładem że tylko oprawa sie liczy, ps, brałam w tym roku ślub, mam 24lata, nie płąciłam ksiedzu 1500zł bo my znaleźlismy ksiedza który jest ksiedzem z powołania, a ty chcesz tylko iść na łatwiznę, ciekawe jak bedziesz miała kolejne sprawy pod górke to co wtedy zrobisz?? schowasz głowę w piasek?? czy moze sie rozpłaczesz?? z każdym trzeba sie zmierzyć, sama sie zastanów po co ci sakrament?? jeżeli tak prostej rzeczy nie potrafisz wykonać, jak to mówią szybki slub jeszcze szybszy rozwód,

ślub koszztuje, a to że bede używała gum to moja sprawa, tabletki to tez moja sprawa, nie bedzie mi dewota mowila o zakazie gum. a Ty świętobliwa powołana pewnie nie uzywasz gum i tabsów, co??

więc od tego jest ślub cywilny, jezeli nie masz zamiaru żyć wg wiary to po co ślub koscielny?? jak widać dla ładnej oprawy, nie nie zażywam tabletek,

czyli uzywasz gum

nie nie uzywam, jest wiele sposobow aby miec dzieci wtedy kiedy sie chce, trzeba sie zmierzy z tym co los daje a nie isc na latwizne

az mi sie wierzyc nie chce, ze kobitka 24 lata moze byc taka jakas yebnieta, sorry za słowo ale nie znam chyba lepszego określenie na Ciebie. Czy Ty współżyjesz z mężem choć czasem? czy czerpiesz radość z seksu?

szkoda slow dla takich jak wy sa sluby cywilne koniec kropka

Gość do więc po co ci ślub kościeln
co Cie obchodzi kto i dlaczego bierze ślub kościelny? Dziewczyna zadała pytanie i prosi o pomoc...jak nie umiesz pomóc to nie wypisuj bzdur i nie rób problemu tam gdzie go nie ma.

my mamy ślub koscieln bo oboje tego chcielismy. gum tez chcemy oboje. nie napisalas czy używasz gum.

Gość teodor przeciwny
Ja jestem przeciwny temu, żeby ksiadz miał kochankę. to jest karygodne, ale z tego powodu mam rezygnować ze slubu koscielnego, bo nie zgadzam sie z postawą księzy? puknijcie się w te puste łby moherki.

Gość anka......................
Agnessgggsss W poradni jesteś tylko Ty, narzeczony i doradca rodzinny, a nie 30 - 40 osób :) Wiem, co mówię, bo sama jestem doradcą rodzinnym.

Gość do ankaaaa
używasz kondomów??

Gość do ankaaaa
a masz takie maskotki na których uczysz młodych kopulacji?

Gość skad jestes?
u mie i babka w poradni fajna i terminy dostepne. Praktycznie przychodzisz i za pol godzinki mozesz odbyc spotkanie.

Gość worek kartofli
a u mnie facet w poradni pokazał jak się konia wali

Gość Agnessgggsss
Nie no, mam ogólnie trzy spotkania, dwa są grupowe - w grupach 30-40 osobowych a jedno indywidualne właśnie tylko z Panią\Panem psycholog.. Jednak w dalszym ciągu szukam pomocy w znalezieniu konkretnej poradni gdzie mozna odbyć szybko spotkania.. Ewentualnie nawet poszła bym na taki układ by zapłacić tylko za pieczątke na mojej kartce :)

Gość Agnessgggsss
Nie no, mam ogólnie trzy spotkania, dwa są grupowe - w grupach 30-40 osobowych a jedno indywidualne właśnie tylko z Panią\Panem psycholog.. Jednak w dalszym ciągu szukam pomocy w znalezieniu konkretnej poradni gdzie mozna odbyć szybko spotkania.. Ewentualnie nawet poszła bym na taki układ by zapłacić tylko za pieczątke na mojej kartce :)

Gość hmm powiem to
choc nie powinnam..zamiast Was moze isc inna para. Nikt tego nie sprawdza..ale zastanow sie, czy warto oszukiwac