Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syska29

allegro pomoc pilnie

Polecane posty

Gość syska29

Kupiłam na allegro w sklepie zegarek przyszedł nie ten tylko drozszy sprzedawca chce zebym mu go odesłała kurierem a on przysle mi ten co chciałam. Za wysyłke wróci mi 20 zł na konto. Zgodził sie tez na takie coś ze dopłace róznice i moge sobie zatrzymać ten co mam. Napisałam mu ze ja nie bedze jeżdzić po kurierach tracić czasu i pieniedzy na wysyłke tego i ze jak coś to niech przysle to domu opłaconego kuriera. Odpisał ze mam dopłacic róznica inaczej mam odesłać towar i to jest ostateczna decyzja co robić??

co za beszczel:-/ kurwa jak mnie draznia sprzedawcy z allegro, jak cos zle zrobia i jest na nie ich korzysc to zaraz avanti i afera ale jak cos zle zrobią i jest to na szkode kupujacego to w dupie maja :-/ kurwa jego problem niech spierdala, nie odsyłaj jak chce to niech przysle kuriera proste. Jak wystawi negatyw to opisz sprawe i wara, albo napisz do allegro co masz zrobic a nie się teraz będziesz z chamem użerać

Gość głupia metoda z tą wymianą
jeżeli jesteś uczciwa, to zgodzisz się na warunki sprzedawcy. kazdy może się pomylić pomyśl sobie, gdybyś Ty była w takiej sytuacji jak ten sprzedawca, czy też podarowałabyś komuś droższy zegarek? czy może próbowała odkręcić tę sytuację. tutaj chodzi tylko o to, czy umiesz się zachować odpowiednio w takiej sprawie

Gość niuu
przecież ci zwróci za wysyłkę więc o co chodzi? Nie chcesz jeździć nigdzie to dopłać różnicę.

Gość syska29
Tak napisał ze zwróci za koszty odsyłki powiedizal ze przeleje kase na konto chociaz nie mam pewnosci ze to zrobi , powiedziałam zeby przysłał kuriera opłaconego do domu,to sie nie zgodził Ja mieszkam na wsi do miasta mam 20km musze jechac samochodem do fimry kurierskiej takze ponosze koszta dodatkowe a za to mi nie zwróci.

syska29 albo mu dopłac to 20zł jak zegar sie podoba albo się uprzyj na opcje z kurierem, czemu nie przyśle kuriera skoro tobie ma oddac , co za różnica???? krętacz jakich wiele

a ile musialabyś mu dopłacić w razie czego za ten zegarek?

Gość syska29
39zł a w sumie wyszło by mie 44 bo mam konto w nordea a tam przelew kosztuje 5zł.

Gość niuu
No to zamów kuriera przez internet -przyjedzie wtedy sam do ciebie. A do tego zapytaj o przeniesienie opłaty na odbiorcę.

Gość syska29
Napisałam ze jeśli przysle mi kuriera do domu to ok, Odpisał za albo mam dopłacić 39 zł i to jest ostateczna decyzja albo wysłac z powrotem a koszt wysyłki zwroci mi na konto.

właśnie, przeciez kuriera możesz zamówić także do siebie. i wybierasz opcję, że koszty przesyłki ponosi odbiorca

Gość syska29
no głupia tylko sprzedawca dopiero pewno mi ten zegarek co chcialam wysle jak mu odesle ten co teraz dostałam. Ja już zapłaciłam za ten płaciłam przy odbiorze, Mówie ze sprzedawca nie zgaza sie na takie cos bo to niby drozej wychodzi chce zebym a zapłaciła a pieniadze mi zwróci na konto

syska29 tylko pytanie czy odeśle i czy odda kase za przesyłke, jak dla mnie to kretacz :-/ co mu zależy czy on wyśle kuriera czy ty????

Gość syska29
na koncie ma z 3 tys. komentarzy bo to sklep ale ma tez z 50 negatywów. Facet mów ze taniej to wychodzi bo za pobraniem to sa dodatkowe koszta

Gość niuu
to niech sam opłaci z góry kuriera -skoro za pobraniem to za dużo.

Gość jfglkjg
ne wysyłaj!!!! Miałam podobną sytuację! Nie dostałam ani przedmiotu ani kasy z powrotem a on dowód wysyłki posiadał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zgadzaj się na wysyłkę z powrotem bo wpadniesz! Ja tak straciłam 250zł!

Gość jfglkjg
ne wysyłaj!!!! Miałam podobną sytuację! Nie dostałam ani przedmiotu ani kasy z powrotem a on dowód wysyłki posiadał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zgadzaj się na wysyłkę z powrotem bo wpadniesz! Ja tak straciłam 250zł!

Gość nic mu nie odsy;łaj
niech przyśle kuriera i już; jego pomyłka. Zresztą co to za firma, która za 39zł. robi afery... chyba, że ciągle się mylą ;-) ja zamówiłam kiedyś szafkę na wymiar u stolarza. robił miesiąc zamiast dwa tygodnie, a jak doszła okazało się, że za niska. Zadzwoniłam żeby wyjaśnić a on powiedział, że wyśle mi drugą i żebym sobie obie zostawiła, bo drogie są przesyłki, a skoro jego pomyłka to jego strata ;-) z kolei kupiłam walizkę i facet bezczelnie mnie poinformował /zadzwoniłam, bo nie przychodziła długo/, że nie ma i "co pani myśli, wszyscy chcą walizki na sezon, trzeba było wcześniej myśleć..." jak pani bardzo chce to wyślę to, co mam... ledwie wyegzekwowałam pieniądze, założyłam spór transakcyjny... różni są sprzedawcy... ja w Twojej sytuacji bym mu odpisała, że mieszkam na wsi i nie będę nigdzie jeździła. Wogole to możesz napisać, że to jego strata, Ty kupiłaś uczciwie, właśnie po to przez allegro żeby nigdzie nie jeździć... za pomyłki się płaci... jeżeli chcesz mu ten zegarek oddać to niech podeśle kuriera a kasę przeleje za wczasu, jeżeli miałabyś mu kasę oddać to dogadajcie się na jakąś niższą kwotę... ale jeżeli to poważna firma i dobre zegraki to 39zł żaden pieniądz...

Gość niuu
ja dostałam towar nie taki jak chciałam i sprzedawca zapłacił kurierowi za zwrot a potem przysłał mi właściwy towar. Ja tylko zapakowałam przesyłkę i przekazałam kurierowi.