Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia3006

Rozjaśnianie włosów po Schwarzkopf, Perfect Mousse

Polecane posty

Gość kinia3006

Witam. Mam taki problem jestem w 18tyg ciąży niedługo czeka mnie ślub więc chciałam zrobić coś z swoimi włosami (średni brąz) chciałam zrobić jaśniejsze pasemka i udałam się do fryzjera by popytać i dowiedziałam się że odradzają mi rozjaśnianie mi włosów gdyż wcześniej farbowałam je Schwarzkopf, Perfect Mousse stosowałam ją gdyż jest bez amoniaku, ponieważ koloru z tych pianek niby nie da się rozjaśnić ... Proszę o pomoc gdyż już nie wiem co robić czy zostawić je w spokoju czy po prostu trafiłam na złego fryzjera. Z góry dziękuję za pomoc :)))

Gość ja Ci nie doradze
bo nie mam pojecia.Moze zapytaj jeszcze w jakis salonach. Ale mam do Ciebie pytanie : czy nie zauwazylas, ze po tej farbie wypadaja Ci wlosy? Ja farbowalam sie nia 2 razy (wlasnie dlatego, ze ejst bez amoniaku) i z=widze, ze wlosy mi zaczely wylazic. Nie wiem czy wiazac to z ta farba (wczesniej farbowalam wlosy u fryzjera)

Ja farbowałam włosy tym musem i powiem tak: Jak dla mnie wszelkie farby w piankach, musach itp nie są warte kasy, którą za nie płacimy. Co prawda włosy mi nie wypadły, ale kolor schodzi bez kitu po kilku myciach. Farba wypłukuje się tak szybko, że gdybym chciała utrzyma efekt koloru, to nie nadążyłabym z farbowaniem.

Gość kinia3006
Po farbowaniu tą farbą nie zauważyłam wypadania włosów, ale co do koloru fakt szybko się spłukał jak za takie pieniądze. Dziękuję za odpowiedzi będę jednak musiała się przejść do innego salonu i wtedy zobaczę ...

Gość patka12345
każda farbe można rozjasnic tylko trzeba używać dobrego produktu.. ja bez problemu rozjasnilam czarna farbe, która od lat farbuje włosy.. jedyny problem moze byc taki, ze ciaza moze miec wpływ na wynik farbowania.. kolor moze sie okazać za słaby lub zbyt intensywny bo w przypadku farbowania włosów tutaj hormony tez potrafią figle platac ;) w moim przypadku rezultat był po 15min gdzie normalnie tak rozjasniacz u mnie nie działa a włosy po tym czasie zrobiły sie prawie, ze białe! wiec albo hormony mi splataly figla albo kupiłam wyjątkowo dobra farbe.. nie wiem czy jest ona dostępna w Pl ale nazywa sie smart colour gdyby ktos pytał ;)

Gość patka12345
ahh, tymbardziej schwarzkopf, który kolory ma ładne bądź co bądź ale cholernie nie trwałe.. u mnie każda jedna nałożone od nich farba strasznie szybko plowiala.. teraz używam tylko i wylacznie Loreala bo ma najtrwalszy efekt...

Gość kinia3006
dzięki wielkie za pomoc :) Dziś idę do innego salonu więc zobaczymy co tam mi powiedzą :) Wolałabym szybciej żeby się rozjaśniły niż siedzenie na stołku 3h ... Pójdę, zapytam i .. zobaczymy co tam mi powiedzą :)

Gość kinia3006
tak jak pisałam tak zrobiłam .. Byłam pytać w innym salonie i powiedzieli że nie widzą żadnych przeszkód, jestem umówiona na przyszły tydzień więc napiszę potem co i jak :) Pozdrawiam.

Gość kinia3006
Cześć :) Jestem już po wizycie w salonie i efekt jest super fajnie się rozjaśniły mimo tego co mówiły inne fryzjerki :) Jestem zadowolona za 3m-ce powtarzam zabieg :) Pozdrawiam

Gość gość
Ja farbowałam tym 1100 ale rewelacji nie ma. Słabo rozjaśnia. A co do ciąży to są przesądy moje koleżanki farbowały tymi samymi co przed ciążą i z dziećmi wszystko w porządku. Ja jestem w 19 tyg i też farbuje włosy ale tym razem na średni brąz i jakoś kolor mi się nie zmywa. Pozdrawiam.