Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samotnaa24

amniopunkcja !!! kto mial ??? blagam pomozcie !!!!!

Polecane posty

w ktorym tyg ciazy mialyscie amniopunkcje i czy byly tyg liczone od miesiaczki ,czy wg usg ?? i czy mialyscie jakies powiklania - wy lub dzieciatko ??? stopa konsko - szpotawa,paraliz konczyn - ??? blagam pomozcie !! czy lekarz napewno nie ukul dziecka ?? jak to sie dzieje ze poraza stope dziecku !?

Gość kolorowa kartka papieru
amniopunkcja wedlog mnie to ostatecznosc,jesli sa rzeczywiscie powazne przeslanki by ja zrobic.Powiklania zdarzaja sie wlasnie dosyc czesto,jest to trudna decyzja....A Ty autorko masz ku temu wskazania?

ja juz mialam w 14 tc ,ale teraz wszedzie czytam ,ze powinna byc po 15-16 tyg i martwie die gdyz ta wczesna stwarza wieksze ryzyko wad u dziecka ...chcialabym pogadac z kobietami ktore mialy ten zabieg ..obecnie jestem 37 tc

Bo bardzo mało kobiet ma amniopunkcje. Nikt jej nie robi jeśli nie ma ważnych wskazań np usg źle wyjdzie.

Gość kolorowa kartka papieru
No dokladnie,a Ty rzeczywiscie bardzo wczesnie mialas ja robiona.A co teraz lekarze mowia? Nie martw sie bedzie dobzre wszystko.

Gość flora pro aktif
zastanów się autorko co zmieni w Twoim życiu amniopunkcja. jak dziecko okaże się chore - usuniesz je??

floro - ja jestem 37 tc !!! chce nawiazac kontakt z os ktore mialy !!! i w ktorym tc ,bo ja mialam b.wczesnie i boje sie tych konsekwencji

Gość niuu
Ja nie znam żadnej osoby po amniopunkcji. A w necie na różnych forach pisałaś? Widzę że trochę tego jest.

Gość flora pro aktif
popatrz na forum gazety.pl tam jest dużo więcej poważnych topików niż na kafe myślę że popadasz w paranoję, niedługo masz termin nie stresuj siebie i dziecka. przecież jesteś pod kontrolą lekarza, mówił że są jakieś powody do zmartwień??? miałaś wcześnie amnio i dopiero po 37 tc Ci się przypomniało? :P

chodzi o to ,ze ja amnio robilam sobie prywatnie za kase ,bo po prostu chcialam wiedziec ..powiedzialM ,ze chce amnio i bylo amnio ,a teraz dopiero doczytuje ,ze na tym etapie to bardziej wskazana biopsja ..

Gość niuu
czemu nie napiszesz na babyboom albo jak ktoś sugerował na forum gazeta.pl skoro tu nie ma odp. ?

Gość ja mialam i wszytko ok
ale ja ialam wskazania jesli nic sie nie stolo w 2-3 tygopdnie po amnio to mzoesz spac spokojnie ale ja wiem, ze przy kolejnyuch ciazach amnio wykluczazm chore zdrowe, ale to zawsze bedzie moje dziecko

ja cjcialam po prostu dla wlasnej wiadomosci wiedziec ,nie usunelabym ciazy !!!! ale teraz obawiam sie ,bo wyczytalam ,ze jesli robi sie wczesniej niz w 15 tym tyg to ryzyko powiklan wzrasta w tym wtedy jest zagrozenie stopa konsko - szpotawa ...i o to mi chodzi ..a Ty w kyorym tc mialas robione i czy liczyli Ci tydzien wg miesiaczki ,czy wg usg ???????? fakt po nic mi nie bylo ,teraz tez mam 3 tyg do rozwiazsnia ,ale nadal mecza mnie mysli ,czy nie uszkodzili dziecka ?? i czy powiklan nie bedzie ??

Gość syyttT
najpierw robiłaś amniopunkcje prywatnie BEZ WSKAZAŃ, a teraz się martwisz?!?! No sorry. Amniopunkcja zawsze niesie za sobą ryzyko dla dziecka, idiotyzmem jest niepotrzebnie dziecko narażać

Gość gość
Ja miałam po 15 tc. Rano o 8 pobrali a o 16 wody mi odeszły, na szczęście tydzień leżenia plackiem w szpitalu i antybiotyki uratowały moja córkę. silna dziewczynka dała rade, a teraz jestem w 38 tyg i czekamy na rozwiązanie