Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bunia15991900

mleko zwykle

Polecane posty

Gość bunia15991900

witam mam pytanie dot picia mleka zwyklego.. moj maly wciaz pije mleko w nocy chociaz ma ponad 1,5 roku. teraz go przestawiam z mleka modyfikowanego na zwykle i stąd moje pytanie czy mleko zwykle mozna w butelce trzymac w podgrzewaczu. zeby w nocy odrazu malemu je pogac. bo od mikrofali mi sie rozbudza a na gazie zbyt to dlugo trwa... i tez sie rozbudza. poradzcie co zrobic

Gość Diab666lica
wg mnie oduczyć picia mleka w nocy :o

jak bedziesz trzymala w podgrzewaczu to sie moze skwasic jesli jest prosto od krowy a jesli ze sklepu to nie wiem bo rzadko takie pijam.

Gość bunia15991900
wiem wiem nie powinien pic mleka ale kazda proba konczy sioe taka chisteria ze caly blok słyszy i trwa to nawet pol nocy dopuki n ie dostanie mleka

Gość bunia15991900
chodzi o mleko zwykle ze sklepu uht 1,5% z wapniem

Gość Diab666lica
i w dodatku UHT?? UHT -ultra high temperatur ,czyli pogrzewanie do temp. 159 C na ok 5 s i schlodzenia aby zabic bakterie ,wiec pij mleko ze zwlokami bakteri i uszkodzonym białkiem, smacznego!

Gość Doooo diab666lica
Ty jesteś pojebana???Czy jaki grom??!Jakie zwłoki.Weź się zastanów zanim coś napiszesz

Gość Doooo diab666lica
Autorko.Dla dziecko bym radziła bardziej tłuste.

Gość bunia15991900
dzieki te bardziej tłuste bedzie dostawal jka sie przyzwyczai do tego 1,5. no coz trzeba bedzie go przyzwyczaic do chwilowego czekana na mleczko gdy bedzie sie podgrzewalo na gazie jak podgrzewacz odpada

hmm.. skoro rozbudza ci się zarówno podczas grzania w mikrofali jak i na gazie, to czy nie lepiej w mikrofali? Szybciej będzie, ale nie mówię tu o walorach zdrowotnych tylko o szybkości. Jak mojej robię (co prawda w dzień) mleko modyfikowane to jak jej robię 240 ml to wkładam do mikrofalówki i liczę spokojnie do 12-15.. i gotowe :)

Gość bunia15991900
no to sprobuje raz w nocy na gazie a raz w mokrofali chociaz mi ona glosno strasznie chodzi zobaczymy jak bedzie. chociaz ja i tak jestem za tym zeby dziecko do 2 lat pilo mleko mod ale reszta rodzinki i inni twierdza ze maly jest juz wystarczajaco duzy na mleko zwykle

Ja daje modyfikowane, ale nie zamierzam czekać do 3 roku życia (na razie ma 15 mies) tylko pewnie do skończonych 2 lat chyba że sama wcześniej odmówi picia go. Jak ja piję kakao, albo samo mleko i widzę że córka chce to jej daje się napić i nie ma żadnego problemu.

Nasza pani pediatra powiedziała, że można podawać mleko z kartonu czy od krowy (jak ktoś ma możliwość), tylko trzeba je przegotować i rozcieńczyć pół na pół z wodą. Ja tak robię i podaje synkowi w temp pokojowej, nie podgrzewam.