Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedrona321

mąż i jego 'komplementy"

Polecane posty

Gość biedrona321

Czy w czasie kłótni, sprzeczki itd. z mężem/partnerem zdarza się u was, ze strzeli w waszą stronę tekst w stylu "głupia baba", "głupia suka" itp.? Nigdy nie pozwoliłam sobie na to, aby nawet podczas jakiegoś nieporozumienia rzucić chamskie określenie w stronę męża. Zawsze mówiłam o jego zachowaniu i moich odczuciach, np. : "przykro mi, że tak infantylne zachowanie wzięło u Ciebie górę", zamiast: "jesteś zasranym gówniarzem myślącym tylko o sobie, egoisto!" Jasne, najłatwiej odgryźć się podobnym hasłem. Ale nie o to chodzi. Jednak widzę, że nie myśli o tym co mówi, i tym mnie rani. Przecież żadna normalna kobieta nie pozwoliłaby się obrażać takimi epitetami. Wychowywałam się w domu, gdzie nawet gdy były nieporozumienia między rodzicami, żadne nie chlapało tego, co mu ślina na język przyniesie. Szacunek i kłótnia na poziomie. W domu nikt nigdy nie nazwał mnie "głupią". Ponawiam więc pytanie, jak to jest u was? Lecą takowe teksty od lubego? Jak reagujecie? Co wtedy robicie?

Gość 22 lata czuje koniec swiata
ja czasem w żartach z uśmiechem palne "co za debil" :D albo "jesooo, ale z Ciebie glupek" :D mowie do niego: gamoniu, gałganie, głupku, klałnie, dałnie, pajacu :D hehehe ale to wszystko w żartach, natomiast gdy sie kłócimy to on ostro jedzie z przekleństwami(nie na mnie, tylko tak ogólnie klnie) i najgorsze co mi powiedział to chyba "wkurwiasz mnie" :o :o :o to sie zemsciłm i zrobiłam mu psikusa za kare :D

Gość 22 lata czuje koniec swiata
on pracuje w cyrku to zna sie na zartach

Gość Aska kraska
Nie mowimy do siebie w taki sposob. Mamy swoje "dziwne"przezwiska ale tulko dlanas znane a w klotni nie padaja takie mocne slowa. Tylko te dotyczace powodu. Ale na poczatku zwiazku mezowi wyrywalo sie pare razy cos brzydkiego ale go tego oduczylam i nawet w nerwach juz sie tak nie odzywa. U mnie w rodzinie nie bylo wyzywania sie, nawet jak miedzy rodzrnstwem padaly takie slowa rodzice zwracali uwage. U meza w rodzinie takie slowa byly norma i tymbardziej sie ciesze ze go oduczylam. Dp tego stopnia ze jak raz powiedzialam ze jest glupi to slono za tp zaplacilam ;) ale skoro od niego wymagam to i on moze wymagac..

Gość biedrona321
No tak, ale co innego jak np. w kłotni klnie, a co innego jak wyzywa. Nie wiem jak mam już do niego dotrzeć. Czasem w złości tez już bym mu z czyms wyjechala...ale to jest zalosne:/ i co? i bedziemy sie tak przezywac jak dzieci? ja mam 24, on 27 :/...

Gość najgorsze i tak przed tobą
w przyszłości będzie cię nazywał starą babą, a jeśli przytyjesz tłustą babą.

Gość biedrona321
No ok, i co wtedy jak zaczyna się wiązanka takich epitetów? przeciez to nic nie wnosi...jestem taka z natury, że pomimo tego, że duzo czasu minie od zdarzenia, to mi te słowa mimo wszystko zapadają w serce i w pamięc i czasem pobrzmiewają jeszcze echem :/ chcę zapomniec, a nie da sie. slowa 'przepraszam' nie wydaja mi sie szczere, tym bardziej , ze obiecuje, ze to sie nie powtorzy...skoro za jakis czas znowu jest to samo. przeciez nie bede jego mamusia i nie bede go uczyc jak postepowac z ludzmi, na litosc boska :/....

Gość a co możesz zrobić?
kłócić się z nim i też obrzucać go wyzwiskami, znosić wszystko w pokorze, dąsać się i nie odzywać do faceta tygodniami albo nawet miesiącami, albo się rozstać. Tu nie ma dobrych rozwiązań.

Gość biedrona321
Widze,ze mało kto ma taki problem:/