Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca socjalna

Studiuje ktoś pracę socjalną ?

Polecane posty

Gość praca socjalna

Ciekawe studia, a moze ktoś jest juz po takich studiach, macie pracę ?

Gość praca socjalna
To musiała nie zaliczać nawet egzaminów w terminie, bo to są studia licencjackie na uw.

oczywiście że zaliczała, wystarczyło że chodziła na zajęcia,ona chyba ma magistra

Skończyłam policealną, tytuł mam z innego. Szkoła moim zdaniem bardzo ciekawa, przedmioty interesujące i przydatne w życiu ogólnie: komunikacja, psychologia, socjologia, polityka społeczna , medycyna, fazy życia i wiele wiele innych. Aktualnie niestety bez pracy, w zawodzie pracowałam i powiem tak: łatwo nie jest, pracy niemało, zwłaszcza w moprach plus ogólna opinia społeczna - wiadomo jaka. Ale praca dająca też wiele satysfakcji, umożliwiająca rozwój. Pomaganie cieszy :) jesli lubisz pomagać ludziom, rozmawiać z nimi, myślę, że warto. Co do pracy po studiach, różnie z tym jest, chyba jak ze wszystkim...

Gość praca socjalna
Tak lubię pomagać, a na kierunku medycznym nie czułabym się najlepiej i jednak to nie jest ten kierunek pomocy innym w którym czułabym się dobrze. Więc moze dokonałam dobrego wyboru :)

Myślę, że tak. Taki pracownik socjalny, jak mówiła moja nauczycielka, to lekarz od biedy. I coś chyba w tym jest, bo musi być trochę i psychologiem i doradcą. Szczerze to wybierając szkołę, nie byłam do końca przekonana, nie wiedziałam nawet dokładnie na czym to polega. Ale nie żałuję. Co do pracy, zawód zważywszy na sytuację w Polsce, pewnie przyszłościowy, coraz więcej ludzi ubogich i potrzebujących.