Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anniiiitaaaa

Polka i Turek, warto?

Polecane posty

Gość Anniiiitaaaa

Moje Tureckie love story zaczęło się całkiem niedawno, bo w lipcu. On pracował w hotelu, w którym byłam i imprezowaliśmy razem ze znajomymi, a po kilku dniach jakoś zaiskrzyło między nami. I było naprawdę cudownie, z nikim wcześniej tak dobrze się nie czułam, jakbym znalazła drugą połówkę i jakbyśmy czytali sobie w myślach. Teraz niestety jestem w Polsce, ale codziennie po kilka godzin rozmawiamy na skypie czasem do trzeciej rano się zdarza. Co będzie dalej nie wiem, ale jestem bardzo zakochana, on by chciał żebym zamieszkała z nim w Turcji, sama nie wiem, może lepiej przestać się zakochiwać :(

Gość jobek9
Turcja nie jest aż takim konserwatywnym krajem ale i tak tam żona ma słuchać męża na razie jest super fajnie ale nie wiesz co będzie później ja bym się nigdy z muzułmaninem nie chajtnęła bo jednak bym się bała o swoją wolność co innego być z nim Turcy przeważnie mają jedną żonę

Gość Samosraj Macha Yayami
warto, każdy turek ma kutasa jak ogórek, i chętnie go zakisi

Gość wredniucha
"Turcy przeważnie mają jedną żonę " owszem, ale co pół roku jest wymiana na inny model

Gość Anniiiitaaaa
moze ktos poradzi bez zawisci tak?

Gość stalo sie!
czekaj, czekaj, kiedys ktos tu wrzucil bardzo pouczajacy filmik o turkach 'zakochanych' w polkach na wakacjach... musze poszukac

Gość dhdsdsjdhsaJD
ło matko co wakacje wzrasta poziom naiwności polek spragnionych miłości jak z serialu, ocknij się dziewczyno!

Gość Supremus Dux
Spróbuj! Czemu nie ? Zawsze potem możesz tutaj ostrzegać inne dziewczyny przed Turkami. Może przeczytam Twoją tragiczną historię ?

Gość August the 1st
A czy zdajesz sobie sprawę z tego, że on bajeruje teraz już inne koleżanki z turnusu? W branży hotelarskiej tak niestety tam jest. Oni w naturze mają wzniosłe opowiadania itd. a tak naprawdę chodzi im o dwie rzeczy najczęściej: łóżko i wizę do Polski. Miłość jest dla nich czymś bardzo ulotnym. Lubią zdobywać a jak już do tego dojdzie to czyhają na następną. Kiedyś było takie forum gdzie pisały Norweżki, Niemki itd i czesto zgadywały się co do jednego chłopaka, który oczywiście był zakochany i w jednej i w drugiej i w trzeciej. Raz nawet 3 pojechały do jednego w jednym czasie i najpierw bawiły się z nim w kotka i myszkę a poźniej po prostu przyszły razem. Takie jest życie w kurorcie. On musi korzystać bo po sezonie wróci do domu na wieś i bedzie sie nudził.

Gość Sarraa
w Niebie z nim niebedziesz wiec,pierdol go

Gość Anita29999999
Czemu laska ktora ma imie jak ja, jest taka porabana? :o hanba dla wszystkich Anit

Gość St3fan
jak Ci nie przeszkadza,Ty mozesz byc w Niebie ale on z toba niebedzie wiec po co to wszystko?

Gość Moloczko
Przynajmniej turki mając po 20 lat nie łysieją jak polaczki

Gość Anniiiitaaaa
Dlatego bardziej podobają mi się turkowie.

Gość Wieńczysław Szczypiorski
Chcą mieć mięśnie więc koksują a jak koksują to łysieją proste!

Gość lallalalalala
to moze ja sie wypowiem jako osoba, ktora mieszka w Turcji juz 3 miesiac.. NIE !! pracuje w hotelu z samymi turkami takze wiem co pisze. Nie pchaj sie w to. Jezeli naprawde by mu zalezalo to chcialby zamieszkac z Toba w Polsce a nie sciagac Cie tutaj. Znam kilku chlopakow z hotelu, ktorzy maja dziewczyny w Polsce i po sezonie do nich wracaja. Tutaj czeka Cie zycie kury domowej i niewolnicy. TYLKO 1 PROCENT tureckich malzenstw zyje jak w Europie ze kobieta moze pracowac, wychodzic ze znajomymi i w ogole ma jakies prawa... moze sie w tym procencie znajdziesz, ale jest 99 procent szans ze jednak nie. W Turcji jest formalnie zabronione posiadanie wiecej niz jednej zony, ale wiernoscia nie grzesza. tym bardziej srodowisko hotelowe, ktore znam az za dobrze. Nie zycze Ci zle, sama zadecyduj ale mam nadzieje ze troche pomoglam.

Gość Anniiiitaaaa
ale klamiesz, niby 99% skad to wiesz. i niby polka w hotelu pracuje tam ....

Gość lalalaalala
wyobraz sobie ze sa takie zawody jak rezydent, pilot wycieczek, animator dla dzieci, sa to osoby pracujace dla polskich biur podrozy w zagranicznych hotelach. skad to wiem ? ze statystyk, z zycia, z tego co widze i z ksiazek i od samych Turkow. opowiadam turystom o Turcji musze duzo wiedziec o tym kraju, Chcialas prawdziwe informacje a jak je dostalas to im zaprzeczasz to sie nazywa wyparcie w psychologii. powodzenia .

Gość ach ci seksowni Turcy
A ja jestem z Turkiem :) Tylko że my mieszkamy w Niemczech, on tu całe życie spędził, więc jest bardziej europejski. Mogę liczyć na niego w ciężkich chwilach i nie wykręcił mi żadnego wałka. Ubieram się mniej seksownie, ale to dobrze, bo uświadomiłam sobie, że wcześniej bywałam wyzywająca i prowokująca, a w sumie to nie lubię, jak goście na ulicy wlepiają we mnie gały. Już nie noszę szpili i miniówek :P Po prostu mam swojego ukochanego faceta i nie chcę kusić innych. Tylko że ja np wyczuwam, kiedy facet się szczerze zakocha, a kiedy bajeruje. Swoje latka już mam (24). Turkom nie zależy na wizie do Polski, bo Turcja jest od Polski bogatsza, wiec ktoś tu ładne farmazony pociska. Autorko, sama wiesz najlepiej, czy warto :) Mój lubi, jak go słucham, ale on nie ma jakichś porąbanych pomysłów, więc żyjemy zgodnie, chociaż bywały momenty ostrych klotni, ale to glownie moja wina, bo byłam taką panikarą i krzykaczką. Przy nim nabrałam klasy :) Nie jestesmy religijni, takze religia nie ma ZADNEGO znaczenia.

Turcy przepowiadają, że Niemcy - Europa została im przez Allaha wskazana jako "Paradis", czyli raj, który kiedyś będzie do nich całkowicie należał. I tu przypominam sobie wypowiedź z przed paru laty jednego tureckiego milionera Vurala Oegera, który dorobił się na turystyce. Ten mieszkający w Niemczech od 1960 roku, a obywatel tego kraju od lat 18, poseł Europarlamentu, powiedział do niemieckiej prasy : "Brzuchami naszych kobiet zdobędziemy Europę". http://grudhen.blog.onet.pl/Brzuchami-kobiet-chca-nas-zala,2,ID347081785,n W latach sześćdziesiątych ubiełego wieku, rozwijająca się znowu - jak zawsze po przegranych wojnach - niemecka potęga gospodarcza, potrzebowała mnóstwo rąk do pracy. Ściągnięto przede wszystkim Turków, którzy teraz wciąż przypominają, że to oni podnieśli Niemcy z ruin. Rozprzestrzenili sie przy tym mocno i wyjeżdżać do swojej ciepłej krainy wcale chęcią nie pałali. Nawet nie kusiła ich odprawa w wysokości 100 000 DM. Zaczęli budować swoje meczety, które dalej wzrastają na niemieckiej chrześcijańskiej ziemi, jak grzyby po deszczu. Podobno w 1963 roku w Niemczech znajdowały się dwa meczety. Teraz jest ich setki, a łącznie ze wszystkim ich modlitewnymi domami liczba ta przekracza grubo 3000. Europa ewouluje od cywilizacji chrześcijańskiej do muzułmańskiej. Wpływa na to przede wszystkim dzietność wśród wyznawców Allaha. Dziesięcioro dzieci w rodzinie, nie jest wcale wyjątkiem. Posiadanie - według prawa muzułmańskiego - kilku żon; nie więcej jednak, jak czterech, to też normalność. Wiąże to się potem z wysokimi sumami, jakie państwo niemieckie płaci w dodatkach rodzinnych. W krajach muzułmańskich sytem emerytalny nie istnieje. Dzieci są dla rodziców gwarancją na starość. A w Niemczech te dzieci, od narodzenia, dają swoim rodzicom, na wysokim poziomie socjalną egzystencję. To Niemców oburza i daje do myślenia.

Gość August the 1st
Nie, nie zależy im na wizie. Fakt, turecka gospodarka jest większa, ale niestety nie dotyka ona wszystkich Turków. Wystarczy wyjechać na wschód, na wioski i tam jest dopiero bieda i zacofanie, konserwatyzm, analfabetyzm, zabijanie kobiet w imię honoru itd. Masz 24 lata i uważasz, że masz swoje lata???? Proszę Cię dziecko.... Poczytajcie pierwsze, lepsze artykuły o Turcji i o kobietach, poczytajcie blogi dziewczyn, które tam mieszkają (nie 3 miesiace) lata. Ktoś kto jedzie tam na tydzien czy dwa wakacji ma o Turcji nikłe pojęcie.

Gość August the 1st
Merkaba Ty też sobie poczytaj a nie gadasz jak nawiedzony Rydzyk. W Turcji męzczyzna moze miec tylko JEDNĄ żonę. Islam w Turcji a w np. ZEA czy Syrii, Afganistanie to trzy różne rzeczy. To tak jak katolicy w Hiszpanii, Meksyku i Polsce. Wszystko jest inne.

Gość dt67
kazdy muzulamnin moz e miec kilka zon i to nie zalezy od kraju... jak chce i f go stac to ma.. w turcji to sie nie praktykuja zabrdzo chodz znam pana co ma 2 zony.. take wiem co pisze bo mieskzam tu jzu 12lat:)

w Turcji panuje prawo zabójstwa honorowego http://www.maxior.pl/film/143717/Muzulmanie_zabijaja_17_letnia_dziewczyne Honorowe zabójstwo w Turcji: ojciec z dziadkiem żywcem zakopali 16-latkę http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,7534086,Honorowe_zabojstwo_w_Turcji__ojciec_z_dziadkiem_zywcem.html http://www.arabia.pl/content/view/291497/132/ Honorowe zabójstwa są częścią tureckiej kultury. W obecnych czasach, gdy Turcja stara się o wejście do Unii Europejskiej, co roku z rąk swych mężów, ojców, braci, wujów.....ginie kilkaset Turczynek. Zbrodnie są dokonywane niezależnie od tego, czy kobieta mieszka w ultraliberalnym Stambule, czy na prowincji Mój mąż ma żonę - opowiada Polka z Anglii http://noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/03/moj-maz-ma-zone-opowiada-polka-z-anglii.html Wyszłam za muzułmanina - ślub z muzułmaninem http://www.youtube.com/watch?v=AdNU4LcVERg&feature=related

Gość Pomoc dla dziewczyny!
Witam ,Jestem Matka dziewczyny która jest z muzułmaninem od około 2 lat, w tym momencie zaczyna się problem.. powoli i stopniowo odizolował ja wraz ze swoja rodzina od jej rodziny rodziców rodzeństwa przyjaciół ... od roku nie ma dostępu już do internetu bądź telefonu . mieszka z nim w Niemczech i pracuje w ich rodzinnym Kebab house. trzy dni temu udało mi się zlokalizować bar w którym pracuje i telefon. zadzwoniłam tam i odebrała moja córka... pytając ja co się dzieje dla czego nie utrzymuje żadnego kontaktu . płacząc odpowiadała ze JESZCZE nie jest tak źle.. powiedziałam jej ze tam przyjadę w raz se swoim synem. i chce ja zobaczyć ... w panice głosu jakim rozmawiała zaznaczyła ze będzie miała bardzo duże problemy jeśli przyjedziemy ze musieli byśmy się spotkać tak by ten muzułmanin nas nie zobaczył. zapytałam ja czy ona ma jakiś telefon prywatny odpowiedziała ze nie ale zadzwoni do mnie wieczorem i powie gdzie będzie i o której się spotkamy. nie zadzwoniła .wiec wraz synem na drugi dzień pojechaliśmy tam pod adres tego baru . była tam matka oraz brat tego muzułmanina.. za pytaliśmy wiec gdzie ona jest z agresywna postawa kazali nam wyjść ze oni nic nie wiedza i nie chcą naszej obecności w tym barze.. bart tego muzułmanina rzucił się do mojego syna z pięściami wiec musiał on wyjść z baru i czekać na zewnątrz zaczęłam prosić tej kobiety by powiedziała gdzie jest moja córka oraz ze muszę z nią porozmawiać . nie reagując kazała mi wyjść . w tym momencie powiedziałam jej ze jeśli jej nie zobaczę zadzwonię na policje . lekko spanikowana powiedziała ze moja córka jest u niej w domu sama i ona nie może mi podać z tego powodu adresu. ani telefonu. i ze zadzwoni do znajomych by ja przywieźli . odczekałam około 15 min i zobaczyłam swoja córkę... a bardziej to co z niej zostało... moja córka była przed tym związkiem na wysokim poziomie garderoby. wydawała dużo pieniędzy na ciuchy i rożnego typu dodatki. była tez osoba krępej wagi . a gdy ja ujrzałam miała na sobie jakieś lachy. za krotka bluzę męska jakieś spodnie z byle jakiego materiału i trampki... oraz była chudsza o jakieś 30 kg .. była blada wręcz sina zapłakana jej twarz była w chrostach tak jak by miała większość czasu zakryta twarz . szczerze mówiąc ciężko było mi ja rozpoznać. kiedy mnie zobaczyła zaczęła się cala trząść nie mogła ustać w miejscu pytając ja co się z nią stało szlochając odpowiadała ze jest wszystko w porządku .. w tym ta matka tego muzułmanina zwróciła jej uwagę ze nie ma rozmawiać po Polsku tylko po niemiecku bo ona nic nie rozumie, posłuchawszy jej rozmawiała po niemiecku ze ona jest szczęśliwa ze ona nie chce znać nas , nie jest nasza rodzina to jest jej matka pokazując na ta kobietę... w tym ze ja jestem matka i każda matka wie jeśli dziecku dzieje się krzywda to się to czuje a tym bardziej skoro wychowałam ja wiem kiedy ukrywa prawdę i jest wystraszona. ta rozumowa trwała jakieś od 3 do 5 minut po czym ta kobieta kazała jej natychmiast wejść do baru . ona nawet nie zaprzeczając poszła . matka w raz synem już nas nie chcieli wpuścić do środka kazali nam się wynosić ponieważ córka nie chce nas widzieć .w tym nie mogłam tego tak zostawić w raz z synem pojechaliśmy na policje to zgłosić. opowiadając im wszystko .znając już takie przypadki zaczęli blokować lotniska . autostrady wysłali wszędzie ich i jej zdjęcie jeśli postanowili by ja gdzieś przewieść . kazali nam czekać na komisariacie i powiedzieli ze pojada to sprawdzić czy są w barze bądź w domu tej rodziny. po kilku godzina opowiedzieli nam ze córkę znów ktoś przywiózł do baru gdyż wysłany patrol tam czekał,po przyjeździe przesłuch*jąc ja w obecności jej chłopaka. ona zaprzeczała ze nie wie co ja w raz synem chcemy od niej ze nie utrzymuje już 8 lat z nami kontaktu (gdy moja córka jest 7 lat w Niemczech ) kiedy my miałyśmy bardzo dobry kontakt jak i telefoniczny tak i spotykałyśmy się w raz z rodzina kilka razy w roku . kontakt się zerwał od przeszłego roku. opowiedziała funkcjonariuszom o tym ze wszystko jest w porządku i jest szczęśliwa. i w tym momencie Policja nic więcej nie może zrobić skoro ona dobrowolnie nie chce by jej pomoc oni silą nie maja prawa jej zabrać chodź by na 5 min . nie wiem co mam zrobić jakie możliwości są by jej pomoc gdzie z tym uderzyć... moim zdaniem moja córka jest zastraszana bądź nie wiem może już ja tak zmanipulowali ze mówi to co jej każą ... jeśli kto kol wiek potrafi pomoc prosiła bym o kontakt bądź wypowiedzi na ten temat które mogły by mi w najmniejszy sposób pomoc odzyskać córkę z rak tej rodziny... mój miel. krystyna.wronowska8@ wp.pl z góry dziękuje wszystkim za jaka kol wiek pomoc...

Gość koteczka12
Hej te wasze bajki o Turkach są bardzo zabawne . Ja jestem z Turkiem w związku i jest bardzo dobrym człowiekiem planuje zostać jego żoną i matką jego dzieci chce mieszkać ze mną w Polsce i nigdy bym go nie zamieniła na Polaka czy innego pochodzenia męzyczyzne.

Gość gość
Mialem zone odeszla z Turkiem uwieszcie bolalo ale po roku przeszło po piecu latach zadzwonila domnie z placzem zebym ja uratował a ja gupi pojechalem tam tam co zrobilem niejestem dumny jak ja zobaczylem niemoglem uwiezyc yo niebyla tasama kobieta z ktora sie ożeniłem wziolem ja ale ten turek przyszedł chcial mnie powstrzymac wiec kolokfialnie mówiąc distal kilka razy i dal spokuj zara jego brat przebiegł też dostal wziolem ja do domu teraz jest umnie mowi ze przeprasza ze niewidzi pozamą swiata ale ja niechce jej robic nadzieji i mowie ze niebede znia ale ona niechce tego sluchac co mam zrobic szkoda mi jej ale milosci niema i niebedzie .Wiec jak tos mowi ze turcy to mily narod to niech tak mówi ale prosze dziewczyny wybierajcie z glowa bo z opowiadania mojej ex to było straszne mowila ze lasil sie do niej przez 4 lata a potem kopna jak worek ziemniakow ja osobisce szanuje kobiety ale mi czasami wstyd i za polki jestescie