Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnancadziecka

chcemy miec dziecko lecz nie stac nas finansowo

Polecane posty

Gość ale małolata
sama nie wyrabia finansowo ale dziecko chce... bo tak bardzo chce! a co to lalka??? kobieto wy nawet mieszkania nie macie! ledwo wam starcza na wynajęcia zaledwie pokoju!!! zejdz na ziemie!

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
zgadzam sie z niunimama. i to całkowicie. Też tyle co urodziłam córeczkę. Kasy idzie naprawde bardzo dużo! Poczekaj jeszcze z takimi planami. Nie chcesz chyba żeby Twoje dziecko się męczyło później? U nas jest tak, że ja nie pracuję, ale nie muszę. Mąż zarabia wystarczająco. Ja chcę odchowac małą i wtedy może coś pomyśle.

Gość ale heca.,.,
na same pieluchy potrzebujesz 100 zł miesięcznie mleko modyfikowane opakowanie starcza na trzy dni, a jedno kosztuje ok 20 zł. Czyli kolejne 200 zł na mleko. a to jest minimum!!! a gdzie kaszki, zupki, witaminy (obowiązowo D i K dla niemowlaków), kosmetyki, szczepienia itd.

Gość mamarocznejcorki
powiem ci tak. my mamy na m-c ok. 4000 i jedno dziecko. rachunki ok. 2000. czyli zostaje ok. 2000 na m-c na samo życie. i mimo że na sobie oszczędzam (najprostsze kosmetyki typu tusz 20zł, krem 15zł itd), jedzenie z biedronki i Tesco 4 razy po 200zł. czasem przyjemnośc typu kino raz w m-cu z męzem, jakieś winko czasami za 25zł no i dziecko- pampersy z Rossmana, obiadki ze słoika, ubranka czasem w tym tesco albo szmateksie, kosmetyki i naprawde jest czasem ciężko. np był w miare dobry m-c, chcieliśmy odłożyć 200zł to sie mała rozchorowała- leczenie 300zł i znów na minusie. dziecko jest bardzo drogie nawet jak nie kupujesz najdroższych rzeczy.

Gość typowa matka pola, aby urodzic
wiesz co autorko topiku, widać, że ty masz gdzieś przyszłość swojego dziecka. Owszem mieszkanie samemu i co, 40 lat spłacać kredyt, bez szkoły. To, ze tobie samej sie udało zarobić na studia i mieszkanie, w co bardzo wątpię, to nie znaczy, że twoje dzieci też takie będą. Moze odziedziczą w genach po kimś z rodziny i nie będa tacy przebojowi i co, wygonisz je wtedy bez szkoły i mieszkania pod most. Wiesz co, widać, że już zaplanowałaś, dzieci u ciebie mają żyć aby dziś.

Gość No jasne zrób sobie dziecko
przecież innych ambicji nie masz, a nogi rozłozyć najprościej. A tego narzeczonego, to gdzie znalazłaś? w hostelu dla narkomanów?

Gość Agnes900
Dziewczyno, skoro masz 22 lata to przecież do 30-stki zostało Ci 8 lat! To jest kupa czasu, a Ty się martwisz, że będziesz mieć dzieci po 30-stce. Już pomijam fakt, że nie ma nic złego w macierzyństwie po 30-stce. Skończ spokojnie szkołę, naciesz się jeszcze wolnością i osiągnij coś w życiu, żebyś mogła zapewnić swojemu dziecku w miarę przyzwoite warunki. Ja też mam 22 lata i ani mi się śni być teraz mamą!