Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janusz-slupsk-52

stracilem wszystko. ocknąłem sie za pozno. czy takie zycie ma jeszcze sens?

Polecane posty

Jeśli naprawde przestales pić to super,znam doskonale ten temat. bardzo niewielu ludzi wychodzi z tego. czasu nie cofniesz ale jesli dasz rade wytrzymac w trzezwości to uwierz mi ze Twoja rodzina to zauważy.najważniejsza dla ciebie jest teraz cierpliwosc i wytrwalosc. wierze ze ci sie uda. możesz pomagac innym wyjsc z picia i to da ci wielka siłe.

Gość doradacz
pij na zdrowie i nie smutaj🖐️

Gość janusz-slupsk-52
moze pojade tam do nich z kwiatami?

Gość janusz-slupsk-52
czasem dykte strzele ale nie więcej jak trzy razy w tygodniu

Gość dnjddjhdjsd
wakacje to oni maja bez ciebie.Wiez co zauwazylam ze alkoholicy sa strasznie samolubni.Wszystko tylko dla nich.Ty chcialbys to,ty tamto,uslyszec glos,zabrac na wakacje...Moze najlepiej jak ich podobno kochasz dac sobie spokoj,usunac sie w cien i przestac myslec o sobie tylko zaczac o nich.napewno chca cie zapomniec bo byles ich zyciowych koszmarem,pieklem na ziemi i moze to uszanuj a nie pieprz tu o swoich uczuciach.Oni tez maja uczucia i mieli je kiedy ich maltretowales.Ide stad bo mi sie wszystko przypomina i nie moge nawet pochamowac swojej nienawisci do takich jak ty.Przypuszczam ze dokladnie tak sie czuje twoja corka kiedy mysli o tobie,pomimo tego ze jak twierdzisz jej nigdy nie zbiles.Bicie byloby lepsze od patrzenia na bita matke.

Gość lądując brzuchem
Zostaw swoja rodzine w spokoju. Nie masz juz u nich kredytu zaufania. Zawsze bedziesz juz alkoholikiem to choroba i bedziesz z nia zyl do konca swych dni. Teraz mozesz pomoc innym sobie z nia poradzic. Watpie ze rodzina bedzie chciala miec z toba cos wspolnego. Moj ojciec tez jest alkoholikiem. Nie bil mnie ani rodzenstwa czy mamy ale mial swoje pijackie "jazdy" po ktorych nie raz zyczylam mu smierci. Teraz jestem juz dorosla i daleko od tych obrazkow. Mam swoje dziecko i w nie inwestuje a nie w alkohol tak jak ojciec.

Gość chce cos powiedziec
do dnjddjhdjsd Otoz mylisz sie moja droga , Janusz ma wlasnie zielone pojecie i dobrze wie jak skrzywdzil rodzine . Teraz juz wie. A wiesz dlaczego wie ? Bo teraz jest Januszem a nie absolutem czy innym bolsem. Kiedy chlal nie byl nim .Janusz bardzo sie ciesze ze wylazles z tego bagna. Duzo pracy jeszcze przed Toba nad soba , nad relacjami z rodzina ,ale nie poddawaj sie . Da sie .Naprawde sie da .Trzeba tylko przegadac temat do bolu , do usranego , kiedy wszyscy beda na to gotowi.Poplynie morze lez , wyleje sie kociol zolci ,ale to oczyszcza. Trzymam kciuki -Agata corka alkoholikow dzis nie pijacych . Pozdrawiam

Gość janusz-slupsk-52
chcialbym sie z nimi pogodzic, moze to dobry moment? za miesiac musze szukac mieszkania, wiec moze to znak?

Gość lądując brzuchem
Ile miesiecy/lat jestes trzezwy ?

Gość janusz-slupsk-52
17 i 6 miesięcy

Gość janusz-slupsk-52
nie podnioslbym sie sam. ktos mi pomogl, ktos poprowadzil za reke. i jestem mu za to wdzieczny. teraz chce sie odwdzieczyc i dla innych robic to samo.

Gość janusz-slupsk-52
jestem trzezwy od ponad 3 lat

Gość lądując brzuchem
Twoj rodzina na pewno nie zapomniala o krzywdach jakie im wyrzadzales. Nie moge zrozumiec dlaczego tak sie dzieje, dlaczego ojciec, mąż maltretuje rodzine.

Gość lądując brzuchem
Dlaczego piles ? Jak to sie zaczelo ?

Gość janusz-slupsk-52
nie wiem.

Gość janusz-slupsk-52
zaczalem pic w trakcie malzenstwa. dlaczego? nie wiem. tam gdzie mieszkalismy wszyscy pili, a mnie to pochlanialo. ojciec moj tez byl alkoholikiem, tez maltertowal rodzine

Gość lądując brzuchem
Miales prace ? Utrzymywales rodzine ? Kolegow z ktorymi piles. Czy piles w domu ?

Gość nie mąć im już w głowach
i tak nigdy z nich to nie wyjdzie. Możesz zdobyc sie na szczere wyznanie, ale na normalnosc nie mozesz juz liczyc. Onic iebie nienawidza, jestes ich najgorszym koszmarem, łatwiej im bedzie zyc, gdy znikniesz z ich zycia. Ewentualnie niech zostanie tak jak jest, telefon raz na jakis czas. Bo co ty chcesz im wynagradzac? tego strachu nic i nikt im juz nie wymaże. Oby ułozyli sobie zycie dorosłe, bo taka trauma z dziecinstwa, moze spowodowac, ze beda DDA

Gość helgoland
Cosik mi tu nie pasuje. Januszu ze Słupska, podaj tylko rejon, gdzie mieszkasz, ulicy nie musisz, tylko rejon. Masz bliżej do lasku południowego czy pólnocnego? I kto grał ostatnio na rynku?

Gość hanka skakankaaaaa
Janusz, mój ojciec pił kilka ładnych lat. Rzadko była przemoc fizyczna w domu a co dzien psychiczna, chciałam zeby umarl. Po smierci mamy jak juz bylo apogeum jego picia wzięłam go za fraki i wywiozłam na leczenie. Nie pije jak narazie 9 miesiecy, nie wiem jak bedzie dalej, ale narazie jest idealnie. Ma duze poczucie winy i stara nam sie to wynagrodzic. Ja mu wybaczyłam ale pamietam, brat tez, chociaz mysle ze on ma wiekszy zal do niego. Ale mysmy tez przeszli terapie, która nam pozwoliła zrozumieć wiele. Ja bym na Twoim miesjcu próbowała małymi kroczkami do nich dotrzec, naprawic i starac sie to wszystko odbudowac....

Gość nie mąć im już w głowach
i przede wszystkim w jaki sposob chcesz im to wynagrodzic? znasz taki sposób?

Gość janusz-slupsk-52
mialem prace. z zawodu jestem stolarzem. sam tez potrafilem robic meble. popijalem z kumplami w pracy. utrzymywalem rodzine, ale zona tez pracowala. pozniej przestalem chodzic do pracy bo odkrylem nocne libacje np w starych ruderach. zwolnili mnie. nie szukalem nowej pracy. pracowac zaczalem po kilkunastu latach przerwy 3 lata temu. okradalem zone, wyprzedalem jej kosztownosci, pamiatki. kolegow nie sponsorowalem tylko czasami

Gość helgoland
Nie odpowiedziałeś na moje pytania. Kłamiesz, gościu. To prowo. Gówniane prowo i na parszywych zasadach oparte.

Gość janusz-slupsk-52
mieszkam w okolicach zamku i co gnoju? wiesz gdzie to jest?

Gość lądując brzuchem
3 lata trzezwosci to jeszcze za malo ale jak dla Ciebie, pewnie kazdy dzien to walka i sukces jak pojdziesz spac trzezwy. Nie licz na wiele ze strony rodziny. Naprawde zrob cos dobrego dla innych - wesprzyj innych alkoholikow, w ich drodze do trzezwosci.

Gość chce cos powiedziec
Trzy lata to malo? No nie wydaje mi sie .:O

Gość janusz-slupsk-52
po tym jak bylem pijany non stop to 3 lata to dla mnie duzo. kazdy dzien to sukces

Gość lądując brzuchem
Czym sa 3 lata trzezwosci wobec tych lat w ktorych pil i maltretowal rodzine ? 10 lat to juz mozna rozmawiac o sukcesie. Wytrzymaj jeszcze tyle i wiecej Trzymam za ciebie kciuki.